Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pád na skútru

Od: mmq* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, včera jsem spadl na skútrů více méně jsem na jel mokré silnici a když jsem zmačkl brzdu tak jsem šel do smyku a položil jsem to na zem. Mám odřené koleno a napuchle lýtko což mě dost bolí když chci třeba propnout chodidlo nebo tak nemám tam žádnou modřinu nic jen by mě zajímalo zda to může být zlomené :/ docela se toho bojím dík za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

guli*
hodnocení

1x

Dle mého střízlivého úsudku bude nejlepší navštívit odborníka,tedy doktora.

hodnocení

0x

Nj, v takovém nečase je potřeba jezdit opatrně a nemačkat fest brzdu. Já mám taky skútr, ale s ABS, takže si to fest zmáčknout dovolit jakžtakž můžu, ale i tak to raděj neriskuju a jezdím opatrno jen jak se dá, zvlášt v tomhle počasí. Nechal jsem si před nedávnem nazut i tyhle pneu skutrportal.cz/... a myslím, že do tohohle počasí by mohly být ok.

Zkuste den dva a jestli to bude bolet nebo se to nebude zlepšovat, tak skáknout k doktorovi.

ria*
hodnocení

0x

Kdyby to bylo zlomené, tak by jste na nohu ani nedošlápl, a určitě by byla modřina.. Pro jistotu skočte na rentgen, ale mě takhle při bolesti chodidla zrentgenovali, dali mi recpet na volně dostupnou mastičku, kterou jsem si stejně celou zaplatila, pokukovali po sobě, jako co si to vymýšlím a jsem za hypochondra a poslali domů.. :) Spíš ledujte a nechte v klidu..

asd1
hodnocení

0x

Na zlomený by ses nepostavil, ale může to být štíplý. Nebo jen naražený, natržený sval, natažený nějaký úpon... Doktor neni od věci, ale tipuju že by to bylo jen pro jistotu...

Na mokru se musí brzdit s citem a hlavně při brzdění jet rovně, když jde kolo do smyku tak trochu uvolnit brzdu aby se chytlo a až pak znova brzdit víc, platí to jak pro zadní tak přední kolo. Dá se to i trénovat, na sněhu, písku atd. V provozu se umět zvládat smyk hodí, může tě to zachránit od držkopádu... Nejlíp nějaký starý fichtl a pole nebo písčitý plac. Jako kluci jsme tak jezdili kolem vesnice a dalo nám to hodně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]