Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být otužilý

Od: dbednarik* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

U nás ve městě se před zimou nebo i v zimě koná akce na kterou se přijdou podívat lidi jak se několik otužilců cachtá v ledové trochu zamrzlé vodě...

Jelikož jsem blázen a tohle bych chtěl umět a neumrznout tam tak se ptám jak na to? Chce to nějak cvičit? Jak mám cvičit abych si nějak neublížil a jaké s tím máte skušenosti? Děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Začít příští rok a koupat se dokud to jde ono to přijde samo

buss
hodnocení

0x

Otužovat se, doma chladná sprcha, málo oblečení co jde vydržet, doma málo topit, pohyb venku, přespávat. Najít si podobnou komunu.

beluska*

přesně toho jsem se držela a skončila se zánětem ledvin ve špitále

asd1
hodnocení

0x

Základ je každý den se koupat v rybníku - začít v létě a nepřestat. Tělo si postupne zvykne a vytrénuje se. K tomu ty studené sprchy atd. Asi je dobrá i sauna. Nejlíp spojit se s otužilcema, ty to maj zmáklý nejlíp.

hodnocení

0x

Začít se otužovat, se má studenou sprchou až na jaře. Ale! Právě to ale. Jestli jste zvyklý na teplíčko, vadí vám sebemenší průvanek, vadí vám větrání, 5 minut v chladnu na zastávce, na sobě máte tričko, košili, mikinu a bundu, pak musíte už teď ubrat několik vrstev oblečení. Je potřeba nelámat nic přes koleno, nechodit ostře proti tomu, v čem jste žil doposud. Je potřeba najít si v chladnu pohodu a příjemnost. A pak už to půjde snadno. Příští rok můžete rozšířit řady otužilců. *palec*

doplněno 14.10.15 15:39:

:-D Martino, vy nejste tazatel a už vůbec není vaším snem ráchat se v zamrzlé řece. A koutkem oka koukat, jestli je na břehu dostatek diváků. :-D Každý to máme jinak. Já bych normálně zcepeněla. A to mám chlad raději, než horko. Navíc, vůbec si nedovedu představit, co udělají cévy a cévečky. Asi právě proto bych zcepeněla. Normálně štronzo. *zima*

doplněno 14.10.15 16:05:

Hmm, teď přemýšlím jak to je s tím pojmem otužilý. Moc vrstev ani teď, ani v mrazu nenosím. Doma mám nějakých 21º + - Na spaní mám ráda nějakých 19º. V koupelně a na wecku mám zimu, protože tam topení není. Návštěvy se děsí, že přimrznou k prkýnku. Nemusím se přemáhat, nevadí mi to ani v noci, z rozehřáte postele. Na sprchování si na chvilku pustím větráček s topením, ale jen na chvilku. Cítím se dobře. Mám chladno ráda, asi otužilá jsem. Ale pod studenou sprchu, do ledové vody bych nevlezla ani nikdy. :-D Tak teď nevím. Jsem otužilá?

martinaa*

Kdybych ubrala pár vrstev (jakože už ráno nosím zimní bundu*hi*, tak mám hned antibiotika :(. Ráda bych byla otužilejší a zdravější, ale v každodenním kontaktu s bacily v mš to snad ani nejde.

martinaa*

Babičko, o minulém víkendu nás na závodech táhli rybníkem, měl šest stupňů, šílený. *smich Zamrzlý nebyl, ale že bych to musela absolvovat znovu... Jak bych ráda byla otužilá, ale já jsem strašná zimotřesavka :(.

dbednarik*
hodnocení

Což otužilý trochu jsem a netrpím žádnýma problémama... *smich* Dnes sem se na to ptal i ve škole... Učíme se GAS a jeho přesné postupy... zrovna jsme se bavili o tom když z titaniku spadli do vody která měla 4 stupně... Prý v ní nevycvičený člověk vydrží 2-4 minuty... a otužilec tak 10... Asi je určitě vhodné koupat se v takto studené vodě s někým kdo by vás popřípadě v šoku vytáhnul... Ale nevím... :) Mě by stačilo kdybych se teď dokázal vykoupat v řece která má tak 9 stupňů :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]