Nejste přihlášen/a.
Pěkné odpoledne. Prosím vás nevíte kam bych mohl uložit peníze ze stavebka? Mám na poště k odběru 300 tisíc, samozřejmě bych je uměl rozfofrovat za "potřebné" věcičky, ale naši by mě asi zabili. Tak bych potřeboval radu, co s nima. Půjčku k nim si brát nechci, abych si koupil byt, ještě nevím kde zakotvím. Prostě jen někam uložit s dobrým úrokem a zapikat je třeba na pár let, abych k nim nemohl. Díky za rady.
Pokud nechcete investovat do akcí a peněžních fondú,uložte je na spořící účet.U Sberbank jde založit uplně bezplatně a vše vyrídit přez internet spoření úročené do 30.6.2016 na 1,43%.Kdyby jste měl 500k, tak je termínovaný vklad fix na 12 mesícú úročen 2,2%.Oba vklady jsou chráněny Fondem pojištění vkladú.
Kupte si pozemek na kterém je možnost v budoucnu stavět. Nemusí být sasíťovaný, stačí, aby tam nebyla stopka výstavbě. V bance dostanete za 5 let 33000 Kč (2,2% z 300000) což nepokryje ani inflaci. Po pěti letech ho určitě prodáte výhodněji (nebo ho využijete jinak) a nemusíte platit daň ze zisku. A jestli znáte někoho, co prodělal na nemovitosti je to mimozemšťan!
Po 5 letech sice nebude platit daň ze zisku, ale daň z nabytí nemovitosti zaplatí.
Dále kupovat "stavební" pozemek a nechat ho ležet ladem 5 let není úplně nejlepší řešení. V rodině mám případ, kdy změna územního plánu tvrdě zasáhla a na pozemku strýc prodělal cca 1mil korun.
Já jsem pro spořící účet.
Daň z převodu nemovitosti dělá 12000 Kč při investici 300 tisíc včetně znaleckého posudku. Cena nemovitosti za 5 let může vzrůst i o 100%, pak je ta daň někde jinde, nemyslíte? Nevím podrobnosti za jakých jde prodělat milion, pokud to nebylo pole vydané v restituci. Stačí se podívat na odhady bank a samozřejmě s rozvahou a rozumem vybírat a hledat. Nebo si myslíte, že se nesrovnáme cenami se západem? O tom tedy vážně pochybuji... Spořící účet, to je výhra?!? Když pán zrušil stavebko se státním příspěvkem a hypotéka se v současnosti dá sehnat pod 2%? To je teda terno.
Dobrý večer. Hlavně se nedejte zlákat "finančními poradci" v bance, aby jste je dal do nějakých fondů, zvláště ne do komoditního, to o ně přijdete. Tito poradci neporadí, co je pro Vás vhodné, to jsou dealeři těchto fondů, kteří za vysokou provizi shánějí movité ovečky. Vlastní zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.