Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s prachama

Od: onasis007 odpovědí: 6 změna:

Pěkné odpoledne. Prosím vás nevíte kam bych mohl uložit peníze ze stavebka? Mám na poště k odběru 300 tisíc, samozřejmě bych je uměl rozfofrovat za "potřebné" věcičky, ale naši by mě asi zabili. Tak bych potřeboval radu, co s nima. Půjčku k nim si brát nechci, abych si koupil byt, ještě nevím kde zakotvím. Prostě jen někam uložit s dobrým úrokem a zapikat je třeba na pár let, abych k nim nemohl. Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Pokud nechcete investovat do akcí a peněžních fondú,uložte je na spořící účet.U Sberbank jde založit uplně bezplatně a vše vyrídit přez internet spoření úročené do 30.6.2016 na 1,43%.Kdyby jste měl 500k, tak je termínovaný vklad fix na 12 mesícú úročen 2,2%.Oba vklady jsou chráněny Fondem pojištění vkladú.

hodnocení

0x

Kupte si pozemek na kterém je možnost v budoucnu stavět. Nemusí být sasíťovaný, stačí, aby tam nebyla stopka výstavbě. V bance dostanete za 5 let 33000 Kč (2,2% z 300000) což nepokryje ani inflaci. Po pěti letech ho určitě prodáte výhodněji (nebo ho využijete jinak) a nemusíte platit daň ze zisku. A jestli znáte někoho, co prodělal na nemovitosti je to mimozemšťan! :-D

ujife

Po 5 letech sice nebude platit daň ze zisku, ale daň z nabytí nemovitosti zaplatí.

Dále kupovat "stavební" pozemek a nechat ho ležet ladem 5 let není úplně nejlepší řešení. V rodině mám případ, kdy změna územního plánu tvrdě zasáhla a na pozemku strýc prodělal cca 1mil korun.

Já jsem pro spořící účet.

Daň z převodu nemovitosti dělá 12000 Kč při investici 300 tisíc včetně znaleckého posudku. Cena nemovitosti za 5 let může vzrůst i o 100%, pak je ta daň někde jinde, nemyslíte? Nevím podrobnosti za jakých jde prodělat milion, pokud to nebylo pole vydané v restituci. Stačí se podívat na odhady bank a samozřejmě s rozvahou a rozumem vybírat a hledat. Nebo si myslíte, že se nesrovnáme cenami se západem? O tom tedy vážně pochybuji... Spořící účet, to je výhra?!? Když pán zrušil stavebko se státním příspěvkem a hypotéka se v současnosti dá sehnat pod 2%? To je teda terno.

Kam s prachama

hujer321*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Hlavně se nedejte zlákat "finančními poradci" v bance, aby jste je dal do nějakých fondů, zvláště ne do komoditního, to o ně přijdete. Tito poradci neporadí, co je pro Vás vhodné, to jsou dealeři těchto fondů, kteří za vysokou provizi shánějí movité ovečky. Vlastní zkušenost.

buss
hodnocení

0x

Levně nakupovat, dráž prodat. Onasis byl schopný! Víte jaké jsou úroky u bank?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]