Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je možné draze prodávat patoky?

Od: bruno* odpovědí: 9 změna:

Koupil jsem litrovku Ryzlinku Vlašského za 64,- s označením "jakostní odrůdové" a už po přičichnutí mi to zkřivilo hubu. Po ochutnání jsem málem běžel na záchod. Ochutnal jsem mnohem lepší ovocné víno za čtvrtinu ceny. Není to podvod prodejce, nebo výrobce? Normálně jsem to vylil a měl výčitky za poškození životního prostředí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za tu cenu bylo slušné víno někdy v 70 letech. V době dnešní bych něco takového určitě nekupoval. To už bych radši pil čistou vodu, po té by aspoň nebolela hlava.

Ale nebojte, životní prostředí to zvládne (na rozdíl od Vašeho žaludku), ani kocovinu mít nebude *smich*.

doplněno 13.10.15 21:17:

Samozřejmě, pokud to koupíte přímo od vinaře, případně ještě známého, je to o něčem jiném.

repkin*
hodnocení

3x
Podvod to je, ja kupuju primo od vinare za 40,-/l a lepsi vino nez od nej jsem nepil. Ma sklipek doma, vzdy si popovidame, okostujeme z kazde nadoby neco a co mi chutna nejvic mi pak naleje, takze vim, co piju. Kdyz vidim jak v cervnu maji u Kauflandu burcak, tak se musim smat.

hodnocení

2x

Pokud za 64 byla sklenicka, pak je to divne.

Pokud flaska, tak se neni cemu divit.

Naklady na vyrobu litru kvalitniho vina budou srovnatelne nebo vys, nez za kolik ste tohle koupil.

Ze vam nekde chutnalo levnejsi (asi krabicak) nic neznamena. Kdyz se nasype cukr do citronove vody, tak vam to bude taky chutnat.

figurek*
hodnocení

1x

jo kamaráde, i přívlastkové víno koupené někde v Lidlu za 64,- vždycky bude patok.

Jak začnete vínu rozumět, tak se vám začne prodražovat. Sedmička za 300,- a víc.

albatros498022*
hodnocení

0x

Nu označení jakostní odrůdové je to nejhorší a nejlevnější co se u vína dá koupit, tedy se nedá čekat kdovíjaká kvalita.

hodnocení

0x

No, nemůžete srovnávat jablka s hruškama, ovocné víno je něco jiného než odrůdové Ryzlink Vlašský, které je předpokládám suché, kdežto ovocné víno je prostě ovocné, nebo polosladké, každý je zvyklý na jinou chuť a špatně to není.

Každý výrobce používá trochu jiný styl výroby, záleží tam na mnoha okolnostech, třeba i na tom, jak dlouho víno stálo v obchodě a jiných. Hodně vín se bohužel šidí, to je pravda, ať už se dolévají vodou či jiným způsobem, záleží také na přidání oxidu siřičitého při výrobě aj.

Kvalitní víno za tuto cenu nekoupíte, dívejte se na vína tak nejméně od 100 korun výše, pokud si chcete pochutnat. Takové víno ale nebude sladké, ale bude chutnat opravdu jako víno, s největší pravděpodobností. Pokud vám tedy chutnají sladší vína, klidně u nich zůstávejte.

Jinak, prodejce neovlivní to, co je v lahvi, prodává to, co mu dodavatel přiveze( těžko například Kaufland ovlivní to, že mu přivezli nekvalitní víno). Pokud myslíte prodejce jako distributora, tak ano, tam je chyba, ale mohlo jít o nějakou špatnou šarzi, várku a měl jste štěstí na tu méně kvalitní. Někdy je takové víno ale vyráběno vyloženě s úmyslem a o chybu se nejedná.

bruno*
hodnocení

Kubo, máš samozřejmě pravdu, moje otázka ale zněla, zda šlo o podvod. Můj výběr byl bohužel naivní a nouzové řešení. Na co nikdy nezapomenu, tak to byl šedý ruland od jistého místního vinaře na slavnostech vína v UH. A pak každá (i suchá) vína z Lechotic (jsou tam dvě vinařů- jedno horší). No ja, v Kaufu to nekoupíš!

buss
hodnocení

0x

Jak je to možné? Protože to občané kupují! Nabídka - poptávka. A proč to nepíšete tam, kde kvalitu vína řeší?
Vy jen brbláte.

eulalie*
hodnocení

0x

Jak je možné prodávat draze patoky? Jednoduše, dají se do regálu a pijani si rádi zaplatí. No, řekněme si ale na rovinu, že od vína litrovky za 64 Kč fakt nemůžete očekávat zázrak. Říká vám něco nabídka, poptávka? Asi ano, že. Lidí poptávají, obchod nabízí. A předražené nekvalitní zboží nejsou jen vína... ono to tak nějak platí všude. Nejsem nijaká odbornice na víno, ale litrovku takto levnou bych asi nikdy nekoupila. Právě kvůli té zkřivené hubě potom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]