Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měl bych otázku udělal jsem si před par dny zivnost,dnes mi volali ze socialky že tam mam dluh 26000t. za období 1993 až 2002 Chci se zeptat není to promlčené? děkuji za odpověd.
Vašek
Dobrý den, promlčené to zřejmě není, protože jste snad dostával pravidelné informace, resp. nějaký roční přehled splátek, kde byl dluh (penále) patrný. Zdravím!
P.S. Je to OSSZ nebo VZP? Živnost máte čerstvě, tak měl jste dříve povinnost platit?
Promlčené to rozhodně není. Moje známá se kdysi vdala do NSR, kde žila (a platila sociálku i zdravotní) 20 let. Udělala chybu, zapoměla to našim úřadům oznámit. Když se pak po těch letech vrátila, pojišťovna po ní vymáhala několik desítek tisíc dluhu. Nepomohlo jí vůbec nic. Ani to, že měla legální německé.občanství.
ben - nedělejte si iluze, že Vás někdo upozorní na dluh, o kterém ani nevíte. Proč by to dělal? Byl by sám proti sobě. Nejsou například výjimečné mnohatisícové dluhy dopravnímu podniku, o kterých se dozvíte až při exekuci, za jednu jízdu tramvají na černo někdy před 20 lety..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.