Nejste přihlášen/a.
zdravím,,,,kolega se rozvádí-žena si našla někoho a teď jí skončila mateřská.Je na soc. podpoře.Jak dlouho tam může být?Jak to vlastně je,,
Doma a bez práce může být dle libosti až do smrti. Povinnost pracovat je v propadlišti dějin (právo na práci ovšem také). Musí si ale platit zdravotní pojištění a nemůže počítat s tím, že by dostala nějaké nemocenské dávky a po delším čase doma ani důchod.
Je-li na úřadu práce a splnila podmínku pojištěné doby, dostane podporu v nezaměstnanosti 5 měsíců. V evidenci ÚP si neplatí zdravotní pojištění - je v kategorii osob, za které platí stát.
Jinak může zkusit požádat o dávky státní sociální podpory - třeba příspěvek na bydlení, pokud splní podmínky přiznání.
A nebo může jít do práce.
hm,,no ale přece si práci musí hledat a po určité době jak nenastoupí do práce nemá nárok na nic ne?Nemůže brát podporu a celý život nic nedělat ne?
No tak podpora v nezaměstnanosti je 5 měsíců (do věku 50 let), ale příspěvek na bydlení lze pobírat, dokud jsou splněny podmínky nároku. O nějaké určité době, po níž musí nastoupit do práce, jsem neslyšela.
dobře a ona nemusí tedy přijmout práci i když ji práci nabízí a ani si ji nemusí hledat i když má malé děti,,tudíš bude žít na jak se říká státní útraty,,a kolik to činí..A její bývalý muž doufám na ni nemusí platit ,,když ona je líná jít pracovat? Já tomu nerozumím
,,díky
Čemu pořád nerozumíte? Přečěite si odpověď od inzinyrky Doma a bez práce může být dle libosti až do smrti
Nakonec ani zdr. pojištění si nemusí platit pokud pečuje o dvě děti do věku 15ti let. Pokud po rozvodu si zažádá o výživné i na sebe od exmanžela, může jej dostat.
doplněno 14.10.15 21:31:zavináč - klídek, já se také nerozčiluji. Já zas nechápu proč se staráte o manželku kolegy, z čeho bude žít, zda nemusí pracovat atd.? Proč vám vadí, že manželka kolegy bude bez důchodu? Nechte to na manželích, oni si to vyřeší.
Já nerozumím právnické mu vyjadřování.A co se rozčilujete? Tak tomu nemohu uvěřit aby její bývalý muž platil a ona seděla doma ..To snad ne,,Pokud vím tak do důchodu se počítají jak je na pracáku pouze 3rokydo důchodu. Další roky se mažou,To by každá ženská seděla doma,,což je podle mne hloupost. ..a její ex,,by jí dával peníze.
doplněno 14.10.15 21:22:Jo a bude ji živit až do důchodu ne?
Každá ženská by doma neseděla, ale v podstatě by mohla, stejně jako každý chlap. Dnes nemusí pracovat nikdo. To, že nebude mít důchod, málokoho vyděsí...
Proč se o to starám -je má věc a když mi nejste schopen odpovědět ,tak raději se nestarejte vy,asi vím-proč to dělámStejně mi to nebylo vysvětleno..Nikdo mi neodpověděl na otázku,zda ten bývalý muž tedy bude platit na že
nu,které se nechce dělat. A když nevíte ,,tak nepište. zdravím
inženýrka ..Je mi jasné ,že dnes nemusí pracovat nikdo,ale ne v téhle situaci.Je mi jedno ,jestli bude mít důchod či ne,,ptala jsem se na něco jiného..díky
..Nikdo mi neodpověděl na otázku,zda ten bývalý muž tedy bude platit na ženu,které se nechce dělat. A když nevíte ,,tak nepište. zdravím
Tato odpověď vám nestačila?- včera 20.28 hod
Pokud po rozvodu si zažádá o výživné i na sebe od exmanžela, může jej dostat. (rozhodne soud)
Hodně odpovědí na dotaz najdete tady.
Pokud textu dobře rozumím, tak rozvedená manželka může požadovat výživné až tři roky. Ale soud posuzuje každý případ individuálně. Je mnohem pravděpodobnější, že soud vyhoví v případě, že ten, co zůstal bez prostředků, je pokročilejšího věku či nemocný. Mladá zdravá žena by se o své živobytí měla starat sama. Ale jednoznačnou odpově´d dá opravdu až soud.
JInak samozřejmě nikdo pracovat nemusí. Pokud si bývala partnerka vašeho známého najde prachatého přítele, má vystaráno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.