Nejste přihlášen/a.
Chci poslat balik, jak je to nejlepsi udelat?Co mam vyplnit na krabici?je tam kolonka udana cena a dobirka.Prodavam kuchynsky robit za 1200.Je moznost ze to poslu adresatovi zadarmo a jen zaplatim postovne a on mi pak posle penize na ucet?Dam mu cislo uctu a on mi to posle bud slozenkou nebo pres bankovnictvi.jak to funguje?Jak to poslat aby nemusel platit pri dobirce 1200?to by mi prislo slozenkou ty penize?
.Je moznost ze to poslu adresatovi zadarmo a jen zaplatim postovne a on mi pak posle penize na ucet
Ano je to možné takto udělat, ale počítejte s tím, že nebudete mít peníze ani robot.
Na balík vypište doručovací adresu v pravo dole, v levém horním roku vaši adresu a pod adresou - CENA 1200,- Kč.Na poště si vyzvedněte dobírkovou poukázku, vyplňte adresáta i odesílatele (POZOR - na složence budete figurovat opačně jako na balíku, vy budete adresát a kupující bude odesílatel peněz). Cenu nevypisujte, požádejte pošťačku, aby vám k ceně 1200,- připočetla poštovné a pojištění. Bude to asi 200,- Kč a součet cena za zboží i za poštovné pošťačka vám dopíše na složenku. Vy dostanete 1 400,- Kč složenkou domů po převzetí a zaplacení balíku kupujícím.
Posílám na dobírku tak, že poštovné chci předem na účet. Váš případ: až mi přijde poštovné ca 70,- na účet, tak pošlu dobírku za 1200 (adresát při vyzvednutí zaplatí 1200) a cenu si můžete napsat kolik chcete, klidně 10000 - to je cena z které se vychází při náhradě škody (pošta balík ztratí nebo poškodí)
Jako adresát bych nikomu neznámému celou částku předem neposlal - nic nepošle a prachy v háji... Jako odesílatel zase riskujete že to nepřevezme a vy zaplatíte poštovné. Předem poštovné je kompromis přijatelný pro oba - vykuk odesílatel = adresát přijde jen o poštovné. Vykuk adresát = balík se odesílateli vrátí, musí 2x na poštu ale aspoň neplatí poštovné...
POslat balík s tím že zaplatí potom převodem na účet - to rozhodně ne. Můžete snadno skončit bez zboží i bez peněz.
Zabalite balík, napisete adresu adresáta, pak do horního levého rohu adresu svoji. Pod ní napisete cenu balíku, pak cenu dobirky. Vyplnit poštovní dobirkovou poukázku typu A, to vám přijdou peníze na účet. Peníze, co vybere pošta při předání balíku adresátovi. Zadarmo nic neposilejte. Maximálně tak na platbu předem na účet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.