Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontejnery na textil

Od: au1 odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

ví tu někdo, kam přijde oblečení vyhozené do kontejneru na textil? Potřebným, nepotřebným, na vývoz do zahraničí...?

U nás na sídlišti je kontejner, kam byly v neděli vyhozeny nepotřebné, přesto ještě dobře vypadající věci, a dnes, jsou v 15 metrů vzdáleném stánku s textilem k prodeji. Vídám často cikánské dětičky, jak lezou do kontejneru a berou si oblečení, no říkám si, asi chtějí hadry na sebe, a ono houby. Stánek s textilem má cikánka, a tyto děti zřejmě berou textil pro ni, aby jej mohla prodat.

Co s tím? Kam textil nosit, aby se dostal ZDARMA k těm, kteří jsou potřební?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tohle mě nechává chladnou. Když něco vyhazuji, vyperu, vymáchám v aviváži, co je potřeba vyžehlím, přehledně naskládám do průhledného igelitového pytle a položím ke kontejneru. Vždycky si to někdo vzal. Nevím, co s tím udělal a ani mě to nezajímá. Jsem ráda, že jsem někomu prospěla. A když si to prodá, tak dvojnásob. :-D Nejenže věřím, ale vím, že karma existuje.

doplněno 13.10.15 10:53:

repkin, máte naprostou pravdu, ale příjde mi to jako syndrom zahradnického psa: Sám zelí nežere, ale potřebnému nedá. *hej* Já to tak cítím. Kdo si to vezme, ať si s tím udělá co chce. Moje chyba, měla jsem si to prodat sama. A mohla jsem být konečně v balíku.;)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ono je to snad tak, že po vhození do kontejneru se to stává majetkem toho, komu kontejner patří. Pokud si tam někdo něco vezme, tak je to už krádež. Takže, asi kontaktujte majitele kontejneru nebo radnici (městskou policii). Zdravím!

P.S. Zřejmě je lepší nosit textil do charity.

buss
hodnocení

1x

Asi jak které, ale nedávno bylo, že se roztřídí a prodá. I to je podnikání,. Raději to vezměte a zavezte sami či rozdejte, zničte, zorganizujte burzu nepotřebných věcí. Prostě to tam nedávejte.

hahanaj*
hodnocení

1x

Dávám tam pravidelně věci pěkné ,které neunosíme a nikdy jsem nepátrala co s nimi bude. Jistě pomohou někomu ,než aby ležely doma ve skříni.

repkin*
hodnocení

0x
Firma, ktere kontejner patri si to prebere, co je ok tak daji do second handu a zbytek do charity. Lepsi je proto vozit to rovnou do charity.
doplněno 13.10.15 10:48: Babkazov: tim prodejem to vyuziva firna, ktera se tim zivi a verte, ze majitel nejezdi ve skodovce ;) . Napr. majitel jedne mistni mensi firmy mam escalate a nekolik mustangu...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud oblečení, které by ještě mohl někdo využít, takže je mi líto hodit ho jen tak k popelnici - využijí "cikáni" - tak proč ne?

Já např. ani nevím, kde u nás charita je, ale řekla bych, že je rozhodně dál, nežli kontejner, který mám přímo před barákem. Ostatně - viděla jsem i reportáž,kdy se oblečení z kontejneru používá na hadry na podlahu, nebo zužitkuje podobným způsobem. A nebojte se - na "potřebné" se ze státních fondů vždycky nějaké prostředky najdou - nějaké "umrněné" oblečení je proti tomu "hadr" !

doplněno 13.10.15 10:57:

- no pokud bych měla ke svému oblečení nějaký, třeba i "nostalgický" vztah, takže bych ho nerada viděla válet se roztahané a pošpiněné u popelnice (a to se bohužel stane i s oblečením, tak ošetřeným, jak píše "babkazov") - tak bych se s cikány klidně i dohodla a oblečení jim přinesla - proč ne? - nic proti nim nemám a nikdy mi nikdy nic neudělali, takže nemám důvod na ně "plivat" - ať si klidně vydělají - mně ta námaha s nějakým běháním po charitách za to nestojí.

doplněno 13.10.15 10:59:

pro "repkin"

doplněno 13.10.15 11:25:

pardon - přehlídla jsem se - to bylo hlavně pro "au"

au1
hodnocení

když to oblečení chtějí pro sebe, proč ne, ať si ho vezmou. Ale že ho vytáhnou z kontejneru a druhej den je ve vitríně v obchodě na prodej, to vám nepřijde divné? :) Přece nevyhazuju oblečení proto, aby ho někdo jiný prodal. Ale proto, že já ho už nechci, a může pomoci potřebným. Kdybych ho chtěl zpeněžit, tak ho dám na internet na inzerát, no ne?

ctenar*
hodnocení

0x

Kradeze z kontejneru charit nejsou problemem jen v Cechach. V zahranici je vykradaji feťačky, Cinani, ... a zase je prodavaji.

I kdyz je nikdo neukradne, tak casto nekonci tam, kde maji. Jsou firmy, ktere ee sberem zabyvaji a za pravo nalepit na jejich kontejnery logo charity, tem charitam neco plati. Ty charity s tim darem vubec nemusi prijit do styku. Jen jim kazdy mesic prijde platba na konto za prava za tu samolepu.

Vim, ze nektere darovane obleceni v Kanade koncilo ve firme nejakeho kanadskeho Bulhara, ktery to prodaval pak v Bulharsku ( 1, 2).

Kdo vi, jestli ceske dary nekonci v second-hand obchodech v Rumunsku, Ukrajine, Indii nebo nekde v Africe.

Budes asi muset zavolat do te charity a zeptat se, co s tim delaji.

buss

Kdyby jen, tam jezdí i naši vybírači a prodávají zde. Jeden mi povídal, jak vybíral kontejnery u kasáren a lidi se po tom tady škubali, kdysi TV, sekačky a j. Ostatně i slušní lidé vybírají a pak prodávají, třeba jen techniku, starožitnosti, rozkopávají se staré smeťáky. Nedávno o jídle.

saman47*
hodnocení

0x

To vím docela spolehlivě. Věci majitel roztřídí a zachovalé pak prodává v bazarech typu SLON - to vím jistě, jiné firmy mají možná jiné způsoby zhodnocení těchto věcí. Určitě existují i tací, kteří věci opravdu předají potřebným, ale těch moc nebude. O žádných nevím.

plavest*
hodnocení

0x

Hlavně boty pokládám na popelnici a doufám, že si je někdo vezme a ještě užije. Pokud do dvou dnů nezmizí, tak je pak házím do odpadků.

hodnocení

0x

Viděla jsem před lety velmi zajímavý dokument asi německé televize. Tvůrci dokumentu se zaměřili na kontejnery Červeného kříže a sledovali obsah jednoho kontejneru - konkrétně žlutého fotbalového dresu. Tričko prošlo několika třídírnami překupníků, až skončilo kdesi v Africe u dalšího překupníka. Tam si ho koupila za x násobek africká žena, která se žívila prodejem oblečení na místním trhu.Film končí rozesmátým africkým klukem ve žlutém tričku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]