Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účet PayPal

Od: gamapolis® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Založil jsem si účet na PayPal,přidal k němu kreditní kartu.Všude čtu,že si PayPal strhne 50,-Kč,které se vrátí až potvrdím aktivační 4-místný kód.který bude ve výpisu.No a mě by zajímalo,v jakém to výpisu?Mám Blesk peněženku(karta),která je v podstatě anonymní a není spjata s účtem v bance.Udělal jsem si jen internetbanking s touto kartou.Tam jsem ale koukal a odečetlo se ne 50,-ale 25,-Kč a žádný 4-místný kód tam není.Může mi někdo poradit,kdo má zkušenost s PayPal?Těch 25,-se odečetlo prakticky ihned po přidání karty k účtu na PayPal.A ten výpis u této karty můžu mít,jen pokud si udělám ten internetbanking?Co kdybych si ho neudělal?To posílá PayPal nějaký papírový výpis?Nikdy jsem neplatil kartou přes e-shop,pouze přímo v obchodě,takže se v tom nevyznám.Děkuji.

doplněno 12.10.15 20:33:

Internetbanking Blesk peněženky není správně-přesně je to internetová samoobsluha Blesk peněženky,kde po zadání telefonního čísla s kterým je karta spojena(aktivace karty) a zadání hesla můžu sledovat pohyby na kartě.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tam, kde kontroluješ pohyby na účtu máš na řádku ve kterém je těch 25 korun na konci potřebný kód. Aspoň u normální banky to tak funguje. Už je to x let co jsem si to aktivoval takže ti to líp popsat neumím ale je to prostě součástí výpisu té transakce.
hodnocení

To je právě to,že tam žádné číslo není.V transakci je pouze číslo platby(7 čísel) a položka platba na internetu PayPal(11 čísel+2 písmena).Také je tam těch 24,49,-Kč jako položka do mínusu a pod tím částka v cizí měně-1 dolar.Navíc je divné.že se nestrhlo 50,- ale jen polovina..

13.10.15 10:26
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

2x

Vím, že PayPal si strhává buď 50 Kč nebo tuším 1 EUR - proč je to u jednoho tak a druhého jinak, to netuším. 4 místný kód bude vidět buď v blokacích nebo až po zaúčtování v pohybech - netuším jak to přesně má blesk peněženka. Kód by měl být ve formátu PP*xxxxCODE - místo těch křížků je ten 4 místný kód. Pokud by účet nebyl ověřený, budou platby i příjmy peněz mít nějaké limity, které budou popslané v jejich podmínkách, které se mi nechce číst..

Ten výpis každopádně nezasílá PayPal - fígl je v tom, že tímto kódem potvrdíte propojení účtu s kartou (kdyby Vám ho zaslal PayPal, tak je to nesmysl), takže ho musíte hledat u blesk peněženky.

doplněno 13.10.15 08:51:

A ten řádek s výpisem nijak rozkliknout nejde? Aby byly vidět nějaké podrobnosti o platbě? Nebo v nastavení zobrazení zobrazovat popisy transakcí nebo něco takového? Je divné, aby to tam nebylo..

doplněno 13.10.15 09:45:

Hmm v tom případě, pokud je to již zaúčtovaná platba, zavolat na zákaznickou podporu blesk peněženky, zda by byli schopní dle čísla transakce, přečíst zbytek jejího popisu (našla jsem podobný problém na SK s Tatrabankou, kde jim právě úplný popis transakce přečetla operátorka). Jinak už mě nic nenapadá..

doplněno 13.10.15 10:18:

Tak to taky nevím přesně.. Někde se píše, že se odečítá 50 Kč nebo někde že 1 EUR (nebo 1 USD) a někde právě, že se odečte obojí. Upřímně, já už ten účet na PayPal mám aktivovaný dlouho, takže nedám ruku do ohně za to, jak to probíhalo u mě.. Každopádně vím, že se mi ty peníze po nějaké době zase vrátily na účet, ale slyšela jsem i o někom, komu se těch 50 Kč přičetlo na PayPal účet a používal je k platbě nějaké objenávky.. Tak hlavně, že se zadařilo ;)

Účet PayPal
hodnocení

Ano,právě proto jsem si pořídil tu internetovou samoobsluhu,protože Blesk peněženka není vázána na účet.Jinak bych se vůbec nedozvěděl,jaké jsou pohyby na účtu.Těch 24,49 si sttrhli okamžitě po přidání karty k PayPal a za pár minut se to projevilo ve výpisu transakcí v internetové samoobsluze Blesk peněženky.Jenže ten 4-místný kód tam určitě není.Jen ta čísla co uvádím výše.Navíc se strhla jen polovina a je to tam uvedeno i v dolarech(1USD).Tak tomu nějak nerozumím.

hodnocení

Ten řádek rozkliknout jde, a tam je právě jen tohle

Účet PayPal #2
hodnocení

Tak před chvíli se mi na Blesk peněžence objevila další transakce,kde se odečetlo 50,- a už tam ten 4-místný kód je.Takže to by bylo v pořádku.Jen mi teď není jasné za co se odečetlo těch 25,-(1USD).

hodnocení

Ano,hlavně,že se to povedlo.Děkuji za ochotu a čas.

mají v prohlášení upozornění,že si převedou 50korun a jeden dolar aby se ověřila platba v čechách i platba do ciziny. Proto těch necelých 25. To je směnný kurs dolaru který ti strhli. Vše ti vrátí neboj.
hodnocení

Aha,tak takhle to je.Mě nešlo o těch 25 Kč,jen jsem chtěl vědět za co to je.Četl jsem pouze o těch 50 Kč.Díky za informaci.

jasanek*
hodnocení

0x

Já to měl takto:

poradte.cz/...

Šlo pouze o blokaci, která byla asi po týdnu zrušeno. Nikde jsem nic nevyplňoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]