Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeče a následky

Od: ringo® odpovědí: 6 změna:

S mámou bohužel nejsem v kontaktu, takže se jí nemohu zeptat. Ale vím, že mívala-nejčastěji v oblasti žeber- strašné křeče, Skoro jako nějaký záchvat. Nevíte co to může být? Už to mám bohužel taky.

Já mám křeče v podstatě od mala. Hlavně v nohách. Ty si můžu vyvolat kdykoli jen protažením se. Takže ještě druhý poddotaz. Může se mi při silné křeči v noze něco poškodit? Někdy je to bolest, že mám pocit, že mi vyletí kost, nebo praskne sval.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

3x
Rád bych ti poradil, ale je to velice individuální . Mnozí budou radit hořčík, ale není to tak. Nedostatek hořčíku by přivodil křeč celého organismu. Nicméně celkový poměr elektrolytu je důležitý. Prenasecec vzruchu je vápník, ale to je párový minerál spolu právě s hořčíkem. Na křeče má vliv taky dlouhá strnulost těla v jedné poloze, je treba se hýbat, protáhnout, protože křeč může být způsobená špatným místním prokrvení, tedy nedostatek kysliku. A taky hydratace organismu, málo je špatně a mnoho může být taky špatně, záleží na tonicite nápoje. Více čtení treba tady, jestli něco z toho vyctes
ondrej-vojtechovsky.cz/...
hodnocení

V zaměstnání celé dny chodím, takže strnulostí to nebude. Přečtu, díky.

stirecek*
Jednostranná zátěž. Manželka to má taky, celý den na nohách. Byla u neurologa, pak na měření "vodivost"v lytkách, nic se nenašlo. Hořčík vápník Déčko má na ridnuti kostí, takže toho má dost. Ukazoval jsem ji cviky na protazeni svalů, ale necvičí. Křeče znám, kdyz jsem začínal jezdit na kole. Vysoká zátěž ve vysokých tepech a bez protahování... Vím co to je, jednou jsem ležel deset dnů na gauči, obrovská bolest, na WC jsem šel s půl hodinovým předstihem, sednout si byl nadlidsky výkon. Jídlo mně nosila manželka na gauč, kdyz nebyla doma, nejedl jsem. Nyní jezdím systematicky a protahuju, sem tam občas, i kdyz bych mel po každé m tréninku. Jednostranná zátěž zkracuje svaly a to nervosvalove zakončení pak vyvolává křeče. Ještě ti pošlu jeden odkaz. Zkus víc protahovat sval a uvidíš.
doplněno 11.10.15 22:35: Tady to je. Není to jen cyklista, ale i doktor. Treba si z toho něco vybereš - tři části, výběr vlevo
kpo.cz/...

krasula
hodnocení

0x

Znám to, to bolí ještě druhej den. Dostala jsem radu E vitamin ráno nalačno, ale hlavně pravidelně hořčík. Nejlapší je, když bude přírodní ve formě: banány,obilné klíčky, kakao, fazole,mák soja,ořechy, ovesné vločky, celozrnné pečivo.. Ony tyto potraviny totiž obsahují i jiné minerálya vitaminy / vápník, Fe, B vit./, tak se jejich vstřebávání s Mg vzájemně podporuje. Holé tabletky bych asi přidala, když je to tak silné .Pak by poradili v lékárně. U sportovců nebo těžce pracujících bývají někdy křeče ze ztráty vypocené soli.

sebod*

ringo. Křeče v nohách znám moc dobře. Bolest taková, že si myslíš, že Ti noha upadne. Další dny potom noha bolí, jako by člověk ušel 100 km. Opravdu pomáhá hořčík.

hodnocení

0x

Samosebou, že křeče škodí. U vás nemáte nějakého lékaře, ranhojiče nebo šamana?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]