Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, proč volíte mezi těmito dvěma, mě osobně olivový nechutná a kokosový má sice mnoho léčivých účinků, ustoupilo se pouze od dobrého vlivu na suché vlasy ´- účinek je oapčný, ale oba jsou dost drahé. Řada studií prokazuji, že v naší destinaci máme konzumovat co nejméně potravin, které u nás nerostou, nevyrábějí se Řepkový olej je rovněž velmi zdravý i za studena, je levný a zatím stále opomíjený.
Olivový je zdravejší, kokosový obsahuje nasycené mastné kyseliny,ale zdravé a prospešné jsou oba
Když tak používejte v kuchyni olivový olej lisovaný za studena- tzv. panenský, označován jako extra vigine.Na smažení je ho škoda,na nudličky klidne použijte radej repkový olej.Pokapat hotové jídlo múžete pak olivovým.Kokosový olej je výborný na suchou pleť, je fakt vláčná a dobre se vstrebá.
Kvalitní kurecí není vubec škodlivé,ale napr. neobsahuje železo, které taky telo potrebuje a to najdete zas v hovezím nebo veprovém.Nejzdravejší je kvalitní rybí maso.Každá mince ma 2 strany.
Nejvíce železa obsahuje hovězí, potom je kuřecí a vepřové je na konci z těchto tří..
Sice jsem se ptala na zdravejší olej, ale maso je pro člověka dost důležité takže bych ho nepřestala jíst jen protože někdo řekne, že je "škodlivé".
maminkam.cz/... No tak už nevím co je pravda, ale vím, že vepřové je růžové jen nekteré části jsou červené.
Olivový panenský na studenou kuchyni.Překvapivě vhodné je i husí sádlo.Když tuky, tak prospěšný je rybí tuk.Ještě se dělají různé oleje jako pupalkový, světlicový, dýňový, sezamový...A jestli je chcete vyzkoušet, tak si kupte jen malé množství. Jsou drahé a vydrží jen krátce a pak chytaj nažluklou pachuť. Co se týká teplé kuchyně, tak na smažení řepkový olej. Já smažím na vepřovém sádle, je sice kaloričtější, ale občas si lepší chuť dopřeju. Nejhorší jsou ztužené rostlinné tuky jako palmový ap .Ani s máslem se to nemá přehánět. Má 3x víc choleterolu, jak sádlo. Kokosový mám, ale jen na občasné mlsání nebo jako kosmetikum. U těch se podívejte, zda jsou ryzí / bez chuti/ nebo přichucené kokosovou vůní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.