Zdravejsi olej

Od: Datum: 11.10.15 18:26 odpovědí: 16 změna: 11.10.15 21:01
Jaky olej je zdravejsi? Olivovy nebo kokosovy?
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mate59
Datum: 11.10.15 18:28

Olivový je zdravejší, kokosový obsahuje nasycené mastné kyseliny,ale zdravé a prospešné jsou oba

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hnmmmm
Datum: 11.10.15 18:32
Dekuji. A je zdrave i kdyz na olivovem oleji osmazim kureci nudlicky?
Od: mate59
Datum: 11.10.15 18:36

Když tak používejte v kuchyni olivový olej lisovaný za studena- tzv. panenský, označován jako extra vigine.Na smažení je ho škoda,na nudličky klidne použijte radej repkový olej.Pokapat hotové jídlo múžete pak olivovým.Kokosový olej je výborný na suchou pleť, je fakt vláčná a dobre se vstrebá.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.10.15 18:39

Olivový olej lisový za studena není absolutně vhodný na smažení. Je to asi nejhorší možnost.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.10.15 18:33
avatar

Zajímalo by mě, proč volíte mezi těmito dvěma, mě osobně olivový nechutná a kokosový má sice mnoho léčivých účinků, ustoupilo se pouze od dobrého vlivu na suché vlasy ´- účinek je oapčný, ale oba jsou dost drahé. Řada studií prokazuji, že v naší destinaci máme konzumovat co nejméně potravin, které u nás nerostou, nevyrábějí se Řepkový olej je rovněž velmi zdravý i za studena, je levný a zatím stále opomíjený.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: hnmmmm
Datum: 11.10.15 18:36
Rada bych zacala jist zdravej tak jsem myslela, ze tyhle dva jsou nejzdravejsi.
Od: krasula
Datum: 11.10.15 18:50

Olivový panenský na studenou kuchyni.Překvapivě vhodné je i husí sádlo.Když tuky, tak prospěšný je rybí tuk.Ještě se dělají různé oleje jako pupalkový, světlicový, dýňový, sezamový...A jestli je chcete vyzkoušet, tak si kupte jen malé množství. Jsou drahé a vydrží jen krátce a pak chytaj nažluklou pachuť. Co se týká teplé kuchyně, tak na smažení řepkový olej. Já smažím na vepřovém sádle, je sice kaloričtější, ale občas si lepší chuť dopřeju. Nejhorší jsou ztužené rostlinné tuky jako palmový ap .Ani s máslem se to nemá přehánět. Má 3x víc choleterolu, jak sádlo. Kokosový mám, ale jen na občasné mlsání nebo jako kosmetikum. U těch se podívejte, zda jsou ryzí / bez chuti/ nebo přichucené kokosovou vůní.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.10.15 19:00
avatar

Nejzdravější je kvalitní vepřové sádlo.Patrně kvalitní olivový bude zdravější pro ty co sádlu nevěří.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 11.10.15 20:02
avatar
Olivový za studena je nejzdravější. Na smažení určitě sádlo, protože se neprepaluje, vydrží mnohem vyšší teplotu nez olej. Nicméně řešit zdravější olej mi přijde úsměvné, když to kuřecí maso je mnohem škodlivější
doplněno 11.10.15 21:41: Kdo má možnost nebo měl doma kuřata, ví, ze to maso bylo taky krásně růžové a voňavé. Taky ví jak to kuře v domácím chovu rychle nebo dlouho rostlo. Kuřata z chovu jdou na talíř za 35-40 dní. Rostou tak rychle, ze se uz ani nepostaví na nohy, protože vlastní kosti je neunesou. Kostra nemá čas se vyvinout. Kuře za celý ten měsíc a něco, tedy celý život nevidí sluneční světlo. Kde pak bere železo, to nevím, nicméně vím, ze takový rychlý vahovy nárůst svaloviny neni normální bez pomoci antibiotik, hormonu a různých přísad. Zeptejte se nějakého kulturisty, zda si vystačí s tvarohem Kuřecí taky obsahuje nejvíc cholesterolu. Prase a kráva je na tom podobně. Popisovat kyselost organismu následkem živočišné stravy nebudu, to najdete v jiných otázkách týkajících se zdraví.
Ohodnoceno: 1x
 
Od: hnmmm
Datum: 11.10.15 20:19

Proč by mělo být kuřecí škodlivé?

Od: mate59
Datum: 11.10.15 20:27

Kvalitní kurecí není vubec škodlivé,ale napr. neobsahuje železo, které taky telo potrebuje a to najdete zas v hovezím nebo veprovém.Nejzdravejší je kvalitní rybí maso.Každá mince ma 2 strany.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hnmmmm
Datum: 11.10.15 20:34

Nejvíce železa obsahuje hovězí, potom je kuřecí a vepřové je na konci z těchto tří..
Sice jsem se ptala na zdravejší olej, ale maso je pro člověka dost důležité takže bych ho nepřestala jíst jen protože někdo řekne, že je "škodlivé".

 

Od: mate59
Datum: 11.10.15 20:36

Kureci maso neobsahuje železo ,proto je bíle, červená masa ano.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: blabla*
Datum: 11.10.15 21:01

http://www.maminkam.cz/zdroje…e-obsah-zeleza-v-potravinach- No tak už nevím co je pravda, ale vím, že vepřové je růžové jen nekteré části jsou červené.

Datum: 11.10.15 20:26
avatar

Nezapomínejte také na olej slunečnicový!

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.10.15 20:38

Podle mě není problém v škodlivosti oleje na zdraví v jeho druhu, ale v jeho používaného množství :) Doporučuji olej ve spreji, tímto zredukujete nadměrné a zbytečné používání oleje na minimum :)

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.