Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera jsem si dala k svačině cca 8 rajčat, dovezl mi je známý ze zahrádky. Cca za hodinu se mi udělalo strašně zle od žaludku, úplné křeče, trvalo to asi 4 hodiny. Myslela jsem, že to mám ze steaku k obědu. Dnes jsem si je dala taky a to samé. Rajčata byla mytá. Nikdy předtím se mi to z kupovaných nestalo, jsem rajčatožrout obecný. Myslíte, že by to mohlo být nějakým hnojivem či postřikem? Zbytek rajčat jsem vyhodila do koše. Stalo se Vám to někdy?
Durmany a blíny jsou rostliny z čeledi Solanaceae, což jsou i příbuzní rajčat a brambor. Tyto rostliny produkují alkaloidy na bázi solaninu a několika dalšíchJak jsme u ž četli z minulých příspěvků,stačí je po utržení nechat dva dny ležet,nejlépe na slunci a alkaloid vymizí.Pak je také dobrá rada,to nejlepší si dopřej pomálu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.