Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám autoritu

Od: necharismaticky odpovědí: 4 změna:

Zdravím, je mi 18 let a mám pocit, že mi chybí přirozená autorita. Momentálně ji hodně potřebuji, protože trénuji mladé kluky začátečníky florbal ve věku tak 8-12 let. Byl jsem k tomu pověřen vrchním trenérem, abych je jedenkrát do týdne trénoval. Není problém v tom, že bych je neměl co naučit, ale problém je, že mne moc neposlouchají, nemám u nich žádnou autoritu, často si dělají co chtějí a moje slovo nepokládají za hlavní. Klidně se tam v rohu někde mlátí nebo se chechtají nějakým kravinám a nedávají pozor, co říkám. To mě docela štve a rád bych se naučil je nějakým způsobem zkrotit. Nehci po nich křičet a pořád jim nadávat, jen se chci naučit tomu respektu, abych řekl třeba něco klidným tonem a oni by už vycítili, že mne mají poslouchat. Jinak z toho tréninku nic není. Dost mě to trápí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Jsou to mlaďoši a mají vše na háku. Na příštím tréninku se konkrétně každého zeptejte - chceš sem chodit? Chceš se něco naučit? A nebo jsi sem přišel dělat kraviny? Kdo nebude mít zájem, pošlete jej domů, kdo bude mít zájem, smíří se s tím, že za kraviny si udělá ihned 20 - 50 kliků navíc přímo na hřišti. Toto jim sdělte dopředu. Odmítne-li kliky, okamžitě opustí hřiště.

Sem tam je nechte také vyblbnout. Pověřte někoho z kluků, aby vás na 15 minut zastoupil. Tyto kluky střídat. Poznáte o co mají kluci zájem.

martinaa*
hodnocení

2x

Ahoj, na táboře jsem to praktikovala tak, že pokud neposlouchali, tak jsem přestala mluvit. Takže místo hraní vojebalu nebo ringo jsme prostě pár desítek vteřin stáli a čekali, až i ten poslední přestane mlít pantem. Pokud měl někdo problém, dal si kolečko nebo 10 kliků (ty byly i za sprostá slova). Bez řvaní, klidně s úsměvem, ale rázně. Pokud ani to nezabere, tak bez úsměvu posadit na lavičku - neumíš se chovat, nebudeě hrát. Nazdar.

Ale nevím, jestli tady v dnešní době neposkytuju návod k týrání chudáků dětí. :-/.

doplněno 11.10.15 16:25:

Ježišmarjá... volejbalu, samozřejmě *zed**haha*.

krasula
hodnocení

2x

Na samém začátku nastavit pravidla. Seznámit je s nimi. Já jsem na to vzala arch a fixu a body jsme sestavili společně, jako dohodu. Vyvěsila jsem je. Né moc, ale takových pět šest základních. Co za co. Co po čem bud následovat. Opakované prohřešky většího kalibru znamenaly konec.Tak i spravit rodiče, aby se nedivili. Pokud se Vaše dítě nedokáže opakovaně ovládat a paralyzuje výuku nebo sportovní přípravu, tak sem nepatří, byť by mělo talent. Kluky nepřeřvávat, čekat až budou schopni vnímat a pak jim říct, že to bylo na úkor hry. Většinou tréninková jednotka obsahuje nácvik herních činností + vysvětlování - a v druhé půli se pak hraje. Na to se těší nejvíc. Tak by je mohlo bolet, kdyby jim pro samou nekázeň zbylo na hru jen 5 minut. . Pište si poznámky k jejich jménům do sešitu, i když si dobře pamatujete, kdo se jak projevuje. Uvidí, že se to někde zaznamenává, že to myslíte vážně. Klidně řekněte, že podle toho je budete stavět v zápasech. Přece nenasadíte do základní sestavy někoho, kdo se neumí chovat. Buďte důsledný. Z počátku jako pes. Povolit se dá vždycky. To až začnou chápat, že to vše je pro dobro věci.

mokory*
hodnocení

1x

taky trénuju- ale děvčata..to je tedy taky oříšek:). Často se baví, neposlouchají jaká cvičení mají dělat a pak jen řeknou..já tomu nerozumim. Osvědčilo se mi ihned dotyčnou potrestat( běháním trestných koleček, posilováním či vyloučením z hřiště). Nebo největší reptalce řeknu, ať si do příště připraví nějaké civčení..no a pokud to udělá, tak zjistí, jaké to je, když se druzí baví. Hodně střídáme činnosti, aby to bylo pestré. Některé dotazy dělám, že neslyším...takové ty pubertální..a proč*smich*...

No, hodně sil přeju. Trénování ( jak já říkám "darmožroutů" nebo "cirkusu") je fakt náročné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]