Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké skupiny posloucháte

Od: pas® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Poradíte nějakou kapelu která hraje melodický metal? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
co je to "melodický metal"? Ještě sem takový neslyšel.
P.S. přehrál jsem si výše uvedené ukázky "melodického metalu" (protože samozřejmě člověk nemůže znát všechno, tak abych byl v obraze) a jen se mi potvrdilo, že "metal" rozhodně tedy melodický není, protože žádná melodie tam prostě ani při nejlepší vůli není. Melodická hudba je taková, kde zpíváte slova a ne taková, kde slova pouze vykřikujete (do jakého si kraválu, který hudbu nepřipomíná ani v nějvětší fantazii) jak v metalu.

pas®
hodnocení

Když tomu nerozumíš, tak proč na to odpovídáš?:?*cert*

Nebádal bych v nějakých terminoligiích, co je a co není melodický metal. Je to prostě všeobecná škatulka. Já dokážu najít melodiku v kapelách jako Venom či Slayer, pro jiné je to kravál. Pokud nemáte rád a neposloucháte tvrdší odnože hudby, proč vůbec reagujete? Až se tu bude psát o dechovce, ani na otázku nekliknu. Osobně mám z melodičtější (klidnější) roc. hudby rád např. Magnum, Pretty Maids, Squealer, Thunder, Unisonic, Uriah Heep, Edguy, Avantasia, Dario Mollo, Queensrÿche, Hevein, Journey, TNT, Cinderella, Damn Yankees, Lizzy Borden, Masterplan...Chce to hledat, pátrat, zkoušet.

vernon
Samozřejmě že má metal melodii. To ale uslintaní popíkáři nemohou pochopit, je to pro ně příliž poslechově náročné.

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, Nigtwish, Sonata Arctica, Moonspell, Avantasia, někdy Lordi :)

hodnocení

0x

Sonata Arctica *srdce*

doplněno 10.10.15 12:51:

Jj. Stojí za to. Jestli jdete po melodičnosti, začněte s Black Sheep, White Pearl Black Ocean, Last Drop Falls, Blinded No More...

doplněno 10.10.15 12:52:

A úplně jsem zapomněla na Dont Say a Word. Kdybych měla vyjmenovat 5 nejlepších písní na světě, byla by mezi nimi.

pas®
hodnocení

Díkec. Kouknu*tuc*

evas*
hodnocení

0x

Do jisté míry Powerwolf, Nightwish, Hammerfall, Sabaton ... BVB, skillet (to je spíš rock)

slon
hodnocení

0x

At Vance, Avantasia, Blind Guardian, Dokken, Jorn, Place Vendome, Saidian, Solisia, duo Allen/Lande + hafo dalších

rock3
hodnocení

0x

Já nejvíc miluju Papa Roach, Three Days Grace, A Day To Remember, Breaking Benjamin..

hodnocení

0x

Znám skupinu, která hraje fakt gigantický všem srozumitelný metal - pár skupin v ČR jim sahájí po kotníky, pár po pas, ale velká většina nedosahuje ani nártu ! JE TO SKUPINA ZTOHOVEN.

sonyboj*
hodnocení

0x

pas - jestli hledáte součesné kapely hrající tzv. melodický metal, zaměřte se na severské země.

Jinak mohu z těch lety prověřených doporučit DORO, a z devadesátých let Europe, Def Leppard, nebo dívčí formace Vixen, či Heart. V té době byly právě do této škatulky řazeny, i když to byl pro nás, tehdejší "metalisty" spíš tvrdší popík *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]