Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební versus penzijní

Od: lm® odpovědí: 15 změna:

Prosím o radu zkušenější.Pozvala si mne na schůzku nějaká nezávislá finannční poradkyně,Prý kvůli tomu,že mám u jednoho peněžního ústavu sjednáno stavební spoření a u jiného penzinjí připojištění a že prý jsou nějaké změny v zákonech.Vše mi prý poví ústně ...přes e-mail mi stroze odkázala na schůzku a mne se nikam nechce.Hledala jsem na netu o jaké změny by mohlo jít ,nic jsme nenašla...*nevi*

Nevíte o co by jí mohlo jít?Nerada bych přišla o peníze,ale zase nevěřím,že někdo jen tak zadarmo mi bude radit v můj prospěch.Mám dovolenou,venku je vedro a umím si prostě představit lépe strávené odpoledne než v nějaké kanceláři s finanční poradkyní,kterou jsme v životě neviděla a ani nevím,kde ona se dočmuchala o mně..*ee**nevi*.Díky za radu. Lenka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

*slunce*Ahoj Lenko! V každém případě schůzku odlož "stroze jako ona"na pozdější dobu - klidně na září. Prostě, že se ji ozveš sama, až budeš mít čas. Něco v hlavě mám, že nějaké změny skutečně jsou, ale předpokládám, že nic není třeba uspěchat. Mezitím určitě najdeme o co kráčí. A nebo ještě lépe, pošli mail kde máš penzijní pojištění a zeptej se na změny a jestli se Tě to týká, abys něco nepropásla. Klidně napiš, že Tě uhání nezávislá fin.poradkyně v souvislosti se stavebním spořením a penzijním připojištěním. A já slibuji, že se také budu pídit po informacích! Mám takový dojem, jestli se to netýkalo právě přestupu k jiné společnosti. Ale třeba ještě někdo bude vědět víc. Zdraví Lída *placni*
doplněno 19.08.09 11:47:

Tak jsem něco už našla. Takže si možná nezívislí poradci našli jiný "džob".
Změny v penzijním/...

Poslanecká sněmovna schválila několik podstatných změn, které se kromě jiného dotknou i penzijního připojištění. Nejdůležitější změnou měla být výše příspěvku účastníka penzijního připojištění, na který lze získat maximální státní podporu. Tato změna nakonec neprošla. Schváleno bylo zpoplatnění přechodu mezi penzijními fondy a konec zaměstnavatelem nařízeného penzijního fondu pro zaměstnanecké příspěvky.
Přechody mezi penzijními fondy
Doposud bylo možno libovolně kdykoliv změnit penzijní fond, u kterého člověk spořil. Pokud se takový člověk rozhodl u jednoho penzijního fondu zkončit a začít u jiného, např. z důvodu vyšších výnosu, nebylo třeba penzijní připojištění rušit, ale stačilo pouze zažádat o přechod. Tento přechod byl pak zdarma. Tato skutečnost je velice oblíbená u různých finančních poradců, protože i za takový přestup mezi penzijními fondy získával provize. Klient nic "netratil”, poslechl poradce, a ten získal provizi. Ve své podstatě však "tratili” všichni ostatní klienti penzijního fondu od kterého účastník přecházel k jinému, protože díky každému takovému přechodu vznikly různé administrativní poplatky, které se pak následně promítly do výnosu penzijního fondu.
Nově by těmto praktikám měl být konec, přechody mezi jednotlivými penzijními fondy budou totiž nově zpoplatněné. Přesná výše poplatku za přestup stanovena nebyla, byl stanoven pouze horní limit _ poplatek za přestup nesmí být vyšší než 800,-. Logicky tedy vyplývá, že penzijní fondy sáhnou k maximálnímu poplatku _ tedy 800,-.
Zaměstnanecké příspěvky
Nově už zaměstnavatelé nebudou moci "nutit” své zaměstnance ke spoření do smluvního penzijního fondu. Pokud bude zaměstnavatel přispívat na penzijní připojištění, pak bude přispívat do penzijního fondu kterékoliv společnosti.
doplněno 19.08.09 11:49:

Je to z těchto stránek, možná tam najdeš ještě něco víc. Na diskuzi jsem už nekoukala. sporeni.novaharfa.net/...

lm®
hodnocení

Děkuji Vám oběma.Mluvili jste mi z duše.Schůzku jsem zrušila,všk ono se časem uvidí.Taky si myslím,že kdyby bylo něco převratného schváleno,určitě by toho byly plé noviny ,net a běžnému člověku by to neuniklo.Díky a hezky slunečný den všem.*slunce*Lenka

lm®
hodnocení

Aha a jsme doma.Dobře jsem udělala,že jsem schůzku zrušila.Atˇsi paní finanční poradkyně uloví jinou dušičku:D.díky papa

petr123*
hodnocení

3x

Pokud se mi někdo vnucuje, ale přitom není dopředu schopen popsat co mi nabízí tak mám jedinou odpověd: Děkuji, nemám zájem...

Mimochodem bych se asi začal zajímat jak někdo může zjistit, kde mám stavební spoření a kde mám penzijní připojištění. Tak nějak bych si myslel že podobné informace kryje bankovní tajemství.

lidka*

A to je právě to, proč asi nechce nic upřesnit písemně. *bum*

jarinek*
hodnocení

0x

Vážená Lenko,

hledání informací na internetu týkajících se změn ve financích a poradenství najdete "hafo". Je to asi jako když by se rapidně zhoršil Váš zdravotní stav a na webu byste místo návštěvy odborného lékaře hledala jak to léčit sama. Pokud na schůzku jít nechcete, tak tam prostě nechoďte. O peníze, které byste mohla mít navíc asi určitě přijdete. To je přece Vaše volba a Vaše peníze. A co se týká toho, že nevěříte, že by Vás někdo informoval "zadarmo", tak zřejmě nemáte informace a znalosti a ani zkušenosti z toho, jak takové poradenství funguje. Finanční poradce nebo poradkyně je řádně a zákonně registrovaná osoba pro vykonávání takovýchto služeb a službu v této oblasti, kterou klientům poskytuje je ryze zdarma z jednoho jediného důvodu a to je, že všichni poradci v tomto oboru jsou odměňováni finančními institucemi, přes které jsou klientovo požadavky a potřeby následně realizovány.

Tolik pro Vás jenom na vysvětlenou.

Jen se trochu podivuji nad tím, že když se nacházíte na tomto "fóru", že jste to takříkajíc, za určitou dobu ještě nepostřehla.

Možná že tu nejste tak často. To jediné bych potom chápal.

Přeji překrásný slunečný den.

Jarda Král

montgomery*

Děkuji pane Jardo za vaše mozko-vymývací argumenty. Netřeba asi dlouho hádat jaká je vaše profese ;) Je od vás dost ubohé používat k přirovnání způsobilost k zhodnocení zdravotního stavu (psychologicky to na lidi dost funguje že?). Opravdu bych rád věděl o jaké peníze navíc člověk příjde, pokud odmítne "dobrou radu".

Pravdou je, že se blíží konec bezplatných přestupů mezi penzijními fondy a proto se finanční poradci snaži ještě urvat co se dá. Taková provize není špatná :) , nebo že by to snad dělali zadarmo?*andel* A kdopak asi následně ty provize zaplatí *zed*?

sasdax*

Konec bezplatných přestupů už nastal.

Provize opravdu není špatná.

Nedělám to zadarmo.

Provize zaplatí pojišťovna, jelikož z PF Vám nesmí ubrat nic.

Co se týká důvěry...jsem pojišťovací agent a důvěra není samozřejmá věc. Tu si získáváte postupně a pokud to neumíte, tak brzo skončíte. I mezi námi se najdou ale přesně ti, na které se nadává a i já jich mám plné zuby. Jen nechci aby jste házeli všechny do jednoho pytle, protože neplatí pravidlo co čech to muzikant, nebo že každý cikán krade.

cybermagefroll*

jarinek*
hodnocení

0x

Pane anonyme montgomery,

vzhledem k tomu , že zde vědomě (a asi právem) skrýváte svoji identitu a navíc se jedná o dotaz, který jste nevznesl vy, nýbrž jiná osoba, kteréžto jsem na slušnou otázku, slušně a profesionálně odpověděl a ano, neskrývám svou profesi, jsem Finanční konzultant a nevyjadřuji se k nekorektním připomínkám tohoto typu, zvláště s tak vulgaristickým výrazem a i odpovídajícím stupněm inteligence, kterou bezesporu "trpíte.

Na otázku "o kolik" byste přišel, Vám každý profesionál v branži položí otázku, kolik nyní máte?

Zda se s takto formulovanou odpovědí hodláte smířit, je skutečně jen a jen na Vás pane m...

Přeji hezký den mimojiné všem.

Jarda Král

antynka*

Mám na Vás pane finanační poradce jeden dotázek, nejsem z oboru, takže nevím jak to funguje. Jak může člověk věřit "nezávislému" finančnímu poradci, že mu poradí hlavně v jeho prospěch, když si každý dokáže spočítat, že poradce poradí přesně to, z čeho má největší provizi? Tedy alespoň takový je můj dojem. Je to jenom práce a jde především o výdělek. Neberte to prosím jako urážku, ale o sdělení mého dojmu o finančních poradcích... Proto z mého pohledu taková nedůvěra k lidem z vaší branže.

jarinek*

Vážený, (vážená), máte dle Vašeho oprávněného názoru asi špatné zkušenosti. Na to je jednoduchý recept. Obava z nezávislosti poradce je na místě. Lze to tedy vyzkoušet u dvou, třech poradců a porovnat si výsledné koncepty. Určitě nebudou všichni "stejní" v tom, co Vám navrhnou. Samozřejmě, že lehké je usoudit, že poradce navrhne produkt, ze kterého má nejvyšší provizi. Hledat chybu touto cestou je ale dost krátkozraké.Navíc poradenství, myslím na profesionální úrovni, není jen o sepisování smluv a v tom je podstatný rozdíl. A s důverou? To je asi jako u lékaře. Taky se svěříte kterémukoli?

Zdravím

Jarda.

lidka*

Jak jsem přečetla Váš první podepsaný příspěvek, tak jsem si našla Vaše stránky na netu. Souhlasím s Vámi, že ve všech profesích se najdou tací, kterým jde pouze a nebo spíš hlavně o vlastní profit. Ať už to jsou lékaři motivovaní spolupráci s farmaceutickou firmou, pojišťováci i státní úředníci, politici a v neposlední řadě i finanční poradci. Je třeba, aby si člověk sám získal alespoň základní informace o tom svém problému a nenechal se vmanipulovat do produktu, ke kterému nemá důvěru. Samozřejmě jsou i profíci, kteří jednají poctivě. Ale paní poradkyně, která Lenku oslovila, určitě neměla profesionální přístup. A už tím svým tajemným jednáním nevzbudí moc důvěru. Ano, chce to nejednat ukvapeně a udělat si své výběrové řízení. *klik*

doplněno 27.08.09 17:35:

A neměla bych v tom svém výčtu zapomenout i na nepoctivé řemeslníky! *bum*

montgomery*

Vážený pane Jardo,
opravdu by mě zajímalo, která část mého příspěvku se vám zdá být vulgární? Asi je to způsobené mým stupněm inteligence, který mi toto nedovolí nalézt.
Možná vás to překvapí, ale můj příspěvek byl určen i autorce prvního dotazu jako názor na váš profesně-zaujatý příspěvek.
Co se týče mé skryté identity, tak tato funkce je naprostě běžná ve většině diskuzí, takže nevím, čemu se divíte. Své jméno většinou zveřejňují pouze lidé s patentem na rozum a svou živnost (reklama se hodí). Běda však, když si do nich někdo dovolí rýpnout. *cert*

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Jen přidám několik zajímavých odkazů pro zamyšlení.

www.investujeme.c/...

www.sfinance.cz/z/...

www.mesec.cz/clan/...

www.investujeme.c/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]