Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost pracovní smlouvy bez lék. prohlídky

Od: careca® odpovědí: 6 změna:

Při sepisování smlouvy s novým zaměstnavatelem jsem nedoložil zdravotní prohlídku od lékaře . Jinak má smlouva všechny potřebné podpisy atd.Je smlouva bez lék. prohlídky platná? dík za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x
Podle me je smlouva platna, ovsem jen do te doby, nez zamestnavatel zjisti, ze jsi nedodrzel podminky pro jeji uzavreni. Pak je na nem, jestli bude potvrzeni vyzadovat dodatecne nebo se s tebou rozejde.

albatros498022*
hodnocení

0x

Smouva platná je v plném rozsahu, Byla by neplatná pouze pokud by zmiňovala právě onu zdravotní prohlídku. Pokud tato ve smlpuvě zakotvena není tak smlouva platí.

iz*
hodnocení

0x

Obsahuje-li pracovní smlouva všechny povinné náležitosti, je platná.

Jestli můžete sjednanou práci vykonávat, je jiná otázka.

Proč jste neabsolvoval prohlídku? Podle mne jde o starost/povinnost zaměstnavatele,

který musí zajistit, aby práci vykonávali zaměstnanci způsobilí i po zdravotní stránce.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

nevim,jak jinde ale u nás se chodi na prohlídky každej druhej rok,tak když tam vydržíš,tak ji pak budeš mít taky...

Smlouva je sice platná, ale zaměstnavatel by vám neměl zadat práci, protože neví, jestli jste k této práci způsobilý. K práci by vás měl pustit až po doložení vstupní prohlídky.

uska*
hodnocení

0x

Mám pocit, že tazatel hledá únik z nově uzavřené pracovní smlouvy. Třeba si našel lepší zaměstnání. Já vás také zklamu - smlouva je platná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]