Nejste přihlášen/a.
dobry den chtela bych se zeptat jestli bych mela narok na jistou cast dedictvi po sve babicce presto ze neni predem sepsana zaved navic ja jizu v cesku s ceskym obcanstvim a babicka v nemecku a obcanstvi ma jiz take nemecke dekuji
Babiččiny děti
(mj. Vaše matka nebo otec už nežijí)?
Na tuto otázku nen snadná odpověď,
těžko říct, jestli budete mít na něco nárok...
_____
Zkuste se obrátit na soud v místě babiččina bydliště a zjistit, kdo dědictví vyřizuje.
Budete se muset zajímat sama, pokud vím, nemusí německý soud vyhledat všechny dědice.
_____
K dalšímu budete potřebovat němčinu.
Stáhněte si Bürgerliches/... (BGB) – občanský zákoník (formát PDF, 1.372 kB, německy)
dědické právo najdete v knize 5, § 1922 a následující (od strany 370).
Také se můžete zkusit zeptat v německém právnickém fóru:
juraforum.de/... (podmínky užívání jsem nezjišťovala).
Existují i další fóra, kde byste se mohla zeptat, ale toto mi přijde nejspolehlivější.
babicka nemela sourozence otec nemel sourozence ja take ne takze jsem jeji nejblizsi prima rodina no zkusim se kouknout na ten zakonik a snad to zjistim jinak dekuji za info
Pokud je vámi uvedená informace správná tak jste jediným dědicem v přímé linii a berete vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.