Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám dotaz ohledně poštovného na ebay.Chtěl bych koupit 33 CD,které jsou v pošetkách a celý komplet je v krabici.Odhaduji to na váhu přes 1 kg.No a je mi divné,že poštovné DHL je 3 Euro,což je tak 82 Kč.Za tuto cenu to není ani u nás po republice.V několika různých diskuzích stále čtu,že doprava je kolikrát dražší než koupená věc.Například listovní zásilka asi 6 Euro,což by to moje jako listovní poslat nešlo.Ale takhle nízké poštovné tam čtu často.Ta moje zásilka by byla konkrétně z Německa.Když jsem si to dal do košíku, tak se mi tam sečetlo to zboží s dopravným.Částka by to byla pěkná,ale jde mi o to jestli to vůbec může být pravda.Přikládám odkaz na stránku ebay.Jde mi o Puhdys-Lieder Fur Generationen.Je jich tam více ale dvě nabídky jsou něco přes 2.200,-Kč+doprava.Na našem trhu stojí tento komplet přes 5.000,-.Kč.Což je docela levné,ale ta doprava mě nejde do hlavy.Prodejce zasílá do Evropy.Jde mi o to,aby se nenaúčtovaly nějaké další poplatky a z karty se odečetla jen ta částka za zboží a dopravu,tak jak je uvedeno.Tzn.asi 2.360,-.Druhý prodejce má dopravu 4,50 Euro.Obě nabídky jsou označeny jako nové zboží.Jinak na tomto odkazu je např.jiný prodejce,který nabízí 2 CD a je tam doprava Deutsche Post Brief -6.95 Euro,a to je zásilka,která je daleko měnší,pravděpodobně listovní.Děkuji za názor.
Je-li uvedeno, že prodejce zasílá do ČR a poštovné do ČR je vyčísleno, jedná se skutečně o finální částku. Občas se stává, že prodejce sice zasílá např. v rámci Evropy, ale poštovné není vyčísleno (nelze ani vybrat ČR v kalkulátoru dopravy), pak musíte kontaktovat prodejce ohledně dopravy. U zbytku aukcí je rovnou uvedeno, že do ČR nezasílají. Občas je ale dobré i v takovém případě číst popis, protože tam může dotyčný nabízet domluvu ohledně dopravy.
Předpokládám, že platit budete přes PayPal - tam máte plnou kontrolu nad tím, co posíláte. Prodejce nemůže dodatečně ovlivnit tuto částku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.