Nejste přihlášen/a.
Způsobuje snedění např 100g čokolády zvýšení šance na krvácení (v mém případě z nosu) na příklad při smrkání v době např do půl hodiny po snezení? Jaký je mechanismus?
O tlaku nevím, ale kafe piju normálně a černý čaj hodně. Vitamínu C mám hodně (zelíčko, jablka)
Dobrý den, řekl bych, že to zdravému člověku nijak neublíží - pokud si necpe tu čokoládu (oříškovou) do nosu. Případný mechanismus by byl zřejmě takový, že po pozření čokolády by se dostala do krve nějaká látka, která krev ředí nebo snižuje její srážlivost. Ale, čokoláda je kakao, tuk a cukr. Takže, pokud se Vám to stalo jednou, tak to byla náhoda. Pokud se takto děje pravidelně, tak to není normální. Zdravím!
P.S. Možná jíte nějakou čokoládu s příměsí nebo "éčkama".
doplněno 06.10.15 14:58:dookto - tak jste se právě dozvěděl, že jste nemocný. No, někdy je lepší nevědět a užívat si čokolády .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.