Po čokoládě: zvýšená náchylnost ke krvácení

Od: Datum: 06.10.15 14:03 odpovědí: 7 změna: 05.09.16 16:05

Způsobuje snedění např 100g čokolády zvýšení šance na krvácení (v mém případě z nosu) na příklad při smrkání v době např do půl hodiny po snezení? Jaký je mechanismus?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 06.10.15 14:26
avatar

Dobrý den, řekl bych, že to zdravému člověku nijak neublíží - pokud si necpe tu čokoládu (oříškovou) do nosu. Případný mechanismus by byl zřejmě takový, že po pozření čokolády by se dostala do krve nějaká látka, která krev ředí nebo snižuje její srážlivost. Ale, čokoláda je kakao, tuk a cukr. Takže, pokud se Vám to stalo jednou, tak to byla náhoda. Pokud se takto děje pravidelně, tak to není normální. Zdravím!

P.S. Možná jíte nějakou čokoládu s příměsí nebo "éčkama".

doplněno 06.10.15 14:58:

dookto - tak jste se právě dozvěděl, že jste nemocný. No, někdy je lepší nevědět a užívat si čokolády .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: chan
Datum: 06.10.15 14:39

To ja bych musel vykrvacet a exnout na hemoragicky sok co ja pojim cokolady ...

Never pitomostem...

Ch

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 06.10.15 14:40
avatar
Krvácení z nosu se stává u mj.u lidí,kteří mají vysoký tlak a snědí čokoládu,nebo pijí černý čaj a kávu.
Jinak také může být nedostatek vitamínu C.
Nejsem lékař,toto je pouhá možnost vzniku...
Ohodnoceno: 2x
 
Od: dookto
Datum: 06.10.15 14:52

O tlaku nevím, ale kafe piju normálně a černý čaj hodně. Vitamínu C mám hodně (zelíčko, jablka)

Od: wamp®
Datum: 06.10.15 14:59
avatar
Můžete mít tedy nedostatek železa.
Míval to můj syn,když byl malý.
Opět spekulace...
Zajděte raději k tomu lékaři.
Jistota je jistota ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Od: regerio
Datum: 05.09.16 15:39

Sním-li večer určité množství hořké čokolády, ať už ve formě oblíbených višní v čoko, nebo přímo nějaké hořké čoko, ráno mi při smrkání teče krev z nosu. Častokrát jsem tuto skutečnost prověřil. Čokoládu jím celý život a až cca od 55-ti let musím dávku hlídat, chci-li zamezit krvácení.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.09.16 16:05

Čistě teoreticky, čokoláda nebo kakao obsahují kyselinu šťavelovou, která na sebe při vyšší hladině váže vápník, hořčík a železo a následně je močí odvádí z těla. Právě úbytek železa může způsobovat vyšší krvácivost.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.