Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se daní více dohod o prac. činnosti apod?

Od: lenka75* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem,

momentálně jsem na UP a k tomu mám dohodu o provedení práce. Mám možnost přejít na více dohod o provedení práce nebo ... prac. činnosti. Sociální a zdravotní už by mi UP samozřejmě nehradil. Jakým způsobem by pak probíhalo danění?

Vždycky jsem jela na 100% prac. poměr, tak v tom mám hokej:).

Díky za informace.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U jednoho zaměstnavatele můžete podepsat růžový papír. Ostatní zdaníte srážkově, ale pak si s přiznáním daní podáte žádost o vrácení daně.

Snad to mám správně, takhle nějak jsem to minulý rok měla.

iz*
hodnocení

0x

Ohledně zdanění Vám odpověděla Naufrago.

Prohlášení k dani z příjmu můžete podepsat vždy jen u jednoho zaměstnavatele,

nelze souběžně u několika.

Slevu na poplatníka pak uplatníte v daňovém přiznání.

__

ÚP Vám/za Vás nehradí nic. Za uchazeče o zaměstnání hradí stát zdravotní pojištění, sociální pojištění za ně nehradí nikdo. Pokud odměny z DPP v souhrnu překročí polovinu minimální mzdy, ukončí ÚP Vaši evidenci zpětně od začátku měsíce, v němž k překročení došlo. Potom se budete muset u své zdravotní pojišťovny přihlásit jako OBZP a zdravotní pojištění (1.242 Kč měsíčně) hradit sama.

Sociální pojištění není povinné (přesněji – je povinné pouze pro zaměstnance a OSVČ) a nikdo se k němu nemůže přihlásit dobrovolně. Kdo má zájem, může se dobrovolně přihlásit pouze k jedné jeho části – k důchodovému pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]