Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je správné, že rozvedené nezaměstnané matce, která žije ve společné domácnosti s partnerem (cca 30 000kč/měs) a čtyřmi různými dětmi soud nestanovil žádné výživné na dceru, která byla svěřena do výchovy otci?
Jedno dítě je její z prvního manželství, dalšího mrňouse má s tím partnerem, a dvě děti má ten partner ze svého manželství, které skončilo exitem jeho ženy na zákeřnou chorobu.
Aha, takže ona má svoje vlastní dvě děti, k těm má vyživovací povinnost a pak má další dceru u jejího otce. No to se pak nedivte, že jí nebylo stanoveno výživné na tu dceru. Vám se to zdá divné? Mně tedy nee.
Ne, to určitě správné není. I když matka nemá žádný příjem, tak vyživovací povinnost k dítěti pořád trvá a musí na něj něco platit. Zajímalo by mě, u kterého soudu tohle prošlo.
Pokud je ale dcera vedená jako dcera nejen Vás ale také té paní, tak musí platit i když je nezaměstnaná. Tuhle přesnou zkušenost máme. Paninka z Ostravy, stále nezaměstnaná, dcera svěřena otci = stanovené výživné = 1500.
tak já mám taky známou, která od otce dítěte nedostává peníze, protože soudce naznal, že když je dlouhodobě nezaměstnaný, tak nemá, chudák, z čeho platit, takže mu žádné výživné neurčil nebo pokud tam jsou takhle děti dvě, tak to soudce mohl zjednodušit, že třeba rodič A by vzhledem ke svému příjmu a vyživovacím povinnostem měl platit rodiči B měsíčně 5000 Kč, rodič B vzhledem ke svému příjmu a vyživovacím povinnostem měl platit rodiči A měsíčně 500 Kč, takže rodič A bude platit 4500 Kč a rodič B nebude platit nic. někdy se to tak v případě střídavky o dítě dělá, že než by se peníze posílaly sem a tam, tak je soudce stanoví jenom ve výši rozdílu tomu, kdo má platit víc (nebo nikomu, pokud by platili stejně), i když někteří soudci nechávají rodiče přeposílat si výživné vzájemně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.