Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaměstnaná matka výživné

Od: junkers* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, je správné, že rozvedené nezaměstnané matce, která žije ve společné domácnosti s partnerem (cca 30 000kč/měs) a čtyřmi různými dětmi soud nestanovil žádné výživné na dceru, která byla svěřena do výchovy otci?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Pokud jsou dvě děti stejného otce a jedno má matka a druhé on, je to podle mého názoru správně, pokud je jen jedno dítě otce a on ho má v péči, správně to není a měl by si o výživné žádat soudně.

iz*
hodnocení

1x

Partner rozvedené nezaměstnané matky nemá k jejímu dítěti

v předešlého vztahu vyživovací povinnost.

Matka nemá žádný příjem (příjem jejího partnera není jejím příjmem),

z něhož by bylo možné výživné stanovit...

eulalie*
hodnocení

0x

Ty různé děti patří komu? Rozvedené nezaměstanané matce?

junkers*
hodnocení

Jedno dítě je její z prvního manželství, dalšího mrňouse má s tím partnerem, a dvě děti má ten partner ze svého manželství, které skončilo exitem jeho ženy na zákeřnou chorobu.

eulalie*

Aha, takže ona má svoje vlastní dvě děti, k těm má vyživovací povinnost a pak má další dceru u jejího otce. No to se pak nedivte, že jí nebylo stanoveno výživné na tu dceru. Vám se to zdá divné? Mně tedy nee.

junkers*
hodnocení

Jo, přesně takhle to je. Tak dík za odpověď, zřejmě bych u případného soudu o výživné na svěřenou dceru neuspěl. :)

Ona (ta matka) navíc dobrovolně platí pětikilo, a určitě by se tím donekonečna oháněla.

dyjdrur
hodnocení

0x

Partneři mají tedy 2 děti a každý z partnerů má jedno u sebe? Proč by někdo měl platit výživné? Když má každý jedno?

junkers*
hodnocení

No ale otec té matce na dítě, které má ona v péči platí, matka nic.

lionka*
hodnocení

0x

Ne, to určitě správné není. I když matka nemá žádný příjem, tak vyživovací povinnost k dítěti pořád trvá a musí na něj něco platit. Zajímalo by mě, u kterého soudu tohle prošlo.

iz*

Záleží na konkrétních okolnostech, v některých případech nemusí být výživné vyměřeno.

Tady to na mne působí dojmem, že se o jedno dítě dítě stará otec a o druhé matka.

V takovém případě soud nemusí pokaždé vyměřit výživné.

Podobně jako v případě rovnoměrné střídavé péče apod.

pleione
hodnocení

0x

Pokud je ale dcera vedená jako dcera nejen Vás ale také té paní, tak musí platit i když je nezaměstnaná. Tuhle přesnou zkušenost máme. Paninka z Ostravy, stále nezaměstnaná, dcera svěřena otci = stanovené výživné = 1500.

tak já mám taky známou, která od otce dítěte nedostává peníze, protože soudce naznal, že když je dlouhodobě nezaměstnaný, tak nemá, chudák, z čeho platit, takže mu žádné výživné neurčil *nevi* nebo pokud tam jsou takhle děti dvě, tak to soudce mohl zjednodušit, že třeba rodič A by vzhledem ke svému příjmu a vyživovacím povinnostem měl platit rodiči B měsíčně 5000 Kč, rodič B vzhledem ke svému příjmu a vyživovacím povinnostem měl platit rodiči A měsíčně 500 Kč, takže rodič A bude platit 4500 Kč a rodič B nebude platit nic. někdy se to tak v případě střídavky o dítě dělá, že než by se peníze posílaly sem a tam, tak je soudce stanoví jenom ve výši rozdílu tomu, kdo má platit víc (nebo nikomu, pokud by platili stejně), i když někteří soudci nechávají rodiče přeposílat si výživné vzájemně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]