Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaka to je pracovni doba?

Od: pepajs odpovědí: 2 změna:
Zdravim,chci se zeptat v jedne firme se pracuje 12cti hodinove smenny 6-18 18-6hod,pondeli-patek a vikendy jsou volne,o jakou se jedna prac.dobu?nejde mi do hlavy ze by slo delat po sobe 5 12ctek…vysvetli mi to prosim nekdo?:D:) diky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

haloo
hodnocení

0x

Myslím si, že zaměstnavatel porušuje zákon. V tomto případě je počet hodin za týden 60 hodin, přičemž maximum by mělo být do 40 hodin. Ani přesčasy to nemůžou být, jelikož max. počet přesčasových hodin je 8 hod. týdně.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne jde o dvousměnný provoz, pro nějž zákoník práce stanoví týdenní pracovní dobu 38,75 kodin týdně.

Ani v případě, že se ve firmě pracuje od pondělka do pátku ve dvou dvanáctihodinových směnách,

nemusí jít automaticky o porušování zákoníku práce. Má-li zaměstnavatel dostatek zaměstnanců,

může pracovní směny rozvrhnout tak, aby všichni v dlouhodobém průměru odpracovali 38,75 hodin týdně.

___

Pro přesnější odpověď by bylo potřeba více informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]