Nejste přihlášen/a.
Od letošního roku jsem starobní důchodce, zároveň jsem osoba zdravotně znevýhodněná. Chci si hledat nějakou práci a nikde jsem nenašla, zda by zaměstnavatel na mě pobíral nějakou částku, jako např na invalidní důchodce. Dočetla jsem se, že zaměstnavatel dostává dotace od ÚP, pod ten již nespadám. Jak to vlastně je? Děkuji, k.
Úplně přesně to nevím, ale vycházím-li z účelu dotací na AZP, – snížení nezaměstnanosti,
jež se nertýká starobních důchodců ani poživatelů ID III. stupně, vychází mi, že zaměstnavatel na zaměstnání
starobního důchodce (stejně jako poživatele ID III. stupně) žádnou dotaci nezíská.
Více informací najdete v zákoně o zaměstna/... a na portálu MPSV - v části věnované APZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.