Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OZZ a starobní důchod

Od: kvetinka* odpovědí: 3 změna:

Od letošního roku jsem starobní důchodce, zároveň jsem osoba zdravotně znevýhodněná. Chci si hledat nějakou práci a nikde jsem nenašla, zda by zaměstnavatel na mě pobíral nějakou částku, jako např na invalidní důchodce. Dočetla jsem se, že zaměstnavatel dostává dotace od ÚP, pod ten již nespadám. Jak to vlastně je? :-D Děkuji, k.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Úplně přesně to nevím, ale vycházím-li z účelu dotací na AZP, – snížení nezaměstnanosti,

jež se nertýká starobních důchodců ani poživatelů ID III. stupně, vychází mi, že zaměstnavatel na zaměstnání

starobního důchodce (stejně jako poživatele ID III. stupně) žádnou dotaci nezíská.

Více informací najdete v zákoně o zaměstna/... a na portálu MPSV - v části věnované APZ.

lidus*
hodnocení

1x

Dotace jsou jen na "mladé", důchod je od toho, že máte odpočívat, píšete, že nejste úplně zdravá. Práce je tak málo, že bych zaměstnávání důchodců zakázala.

uska*
hodnocení

0x

K čemu to chcete vědět? Vás se netýkají žádné dotace zaměstnavatele. Žádnému zaměstnanci zaměstnavatel nesděluje jeho příjem. Buď vám práci nabídne a nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]