Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám domácí ukol z Zdravotní výchovy. A ptaj se tam jak na mě reaguje parta pozitivně a negativně poradí te mi?
Nejspíš jde o pozitivní či negativní vliv party. Pozitivní je, že v partě se podniká společně, třeba hraje nějaký kolektivní sport. Učíš se nebýt sobec,pomáhat, spolupracovat, brát ohledy, pozitivní parta Tě vyhecuje k většímu úsilí, k lepším výkonům, ostatní Ti rozšiřují obzory ve svých oblastech zájmu. V dobré partě se nenudíš. Negativní vliv třeba spočívá v tom, že pochytíš nevhodné chování : kouření, záškoláctví, vulgární slovník, jako Tví kumpáni začneš flákat školu, abys v téhle partě obstál a necháš se např. vyprovokovat k nějakým lumpárnám.
Pokud je to ale tak, že máš napsat, jak na Tebe reaguje parta. Tak asi podle toho, jaký na ně děláš dojem..Záleží na tom, co je to za partu. Jestli je to dobrý kolektiv nebo tlupa uličníků.
Nemusíš se nechat pídivým a vyzvídajícím učitelem vmanévrovat do pozice, kdy mu prozradíš všechno o sobě. Zkus to napsat obecně, jak může okolí blízkých přátel, spolužáků nebo náhodných kamarádů nebo fandů stejného klubu (jak mu pan učitel říká "parta") pozitivním nebo negativním způsobem ovlivňovat osobnost jedince, který to této skupiny patří, nebo je mu blízká.
Například zdravá soutěživost v posilovně, tělocviku, sportu, společné zájmy, společné akce, společné chození na zábavy, diskotéku, koncerty, fotbal, apod., nebo naopak strháváním ke špatnostem, buď tím, že se jedinec nechce odlišovat od ostatních a aby mohl zůstat mezi nimi, tak s nimi jde rozkopat skla autobusové zastávky, chlastá i když mu ještě není osmnáct, hulí ve škole na hajzlíku i když ví, že je to zakázané, ačkoliv mu třeba cigáro nechutná a nechce se nechat od učitelského dozoru nachytat, schytat dvoujku z chování a pokazit si vysvědčení, nebo se mu zlobení zalíbí a je aktivní a začne krást, lhát, apod. Vždyť takové příklady z okolí znáš, ale nemusíš to psát zrovna o sobě, to je učitelská manipulace, nebo manipulace různých psychologů a terapeutů, kde to má jiný smysl a účel. Můžeš to vzít neosobně, obecně a i tak se projeví tvé zkušenosti z okolí, jak to chodí.
Hoste, Vy máte slušně paranoidní přístup k učitelům.
Cílem této aktivity je naučit žáka rozeznat, kdy je vliv party negativní a kdy je pozitivní, aby si dokázal ke své partě najít dostatečně kritický přístup a dokázal nepodlehnout jejímu vlivu v situacích, kdy to není žádoucí, a naopak aby vyhledával situace, kdy je mu parta prospěšná. A to neplatí jen o partě dětí nebo dospívajících, ale o všech pracovních kolektivech např.
Učitel fakt nemá pražádný zájem zjišťovat si něco o žácích. Mně to dokonce bývalo protivné, ale co máte na občance dělat, že. Lidské vztahy se nedají učit jako věda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.