Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám rád přítelkyni nejlepšího kamaráda

Od: home odpovědí: 11 změna:

Přemýšlel jsem: Mám mu to říci nebo ne. Vyšlo mi, že lepší bude mlčet a trochu se přetvařovat. Ale nevím jestli to vydržím. Proč mě štve? Nechová se jako holka, mluví sprostě, často mluví o sexu (nic proti sexu, ale detaily z její postele mě nezajímají), nezná hodnotu peněz (stěžuje si na výplatu a pak utrácí za blbosti), tajně si půjčuje peníze za zády přítele, je hrozný hypochondr, neustále jí něco vadí, často kazí náladu společnosti.

To vše jsem občasně schopen přetrpět. Zjistil jsem, že ona je také dost vybíravá na lidi a proto je mi divné, že já jí vůbec nevadím a jsem jí naopak sympatický.

Máme s kamarádem přepravit nějaké zboží přes celou evropu, dohodli jsme se, že to spolu přepravíme a až budeme v jižní Evropě, tak tam alespoň jednu či dvě noci zůstaneme, čímž to spojíme s malinkou dovolenou. Docela jsem se těšil, ale to jsem ještě netušil, že s sebou bude tahat přítelkyni. Stále si nedovedu představit, že s ní budu schopen vydržet 3000km v autě. No nejraději bych se z celé té akce nějak vymluvil - asi budu mít chřipku. :)

Vím, že s touto situací mi nelze příliš mnoho radit, ale zajímalo by mě jaké máte zážitky s podobným problémem, pokud jej tedy někdo měl. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono je důležitější, že ji má rád Váš přítel. Vy ji rád mít nemusíte. Je to jejich vztah, nepleťte se do něj. Pokud chce kamarád s sebou vzít svoji přítelkyni, respektujte to, nebo mu to řekněte na férovku, že Vám jeho přítelkyně vadí. Nač hledat výmluvy? Anebo si s sebou na tu "akci" vemte též nějakou kamarádku, ať přijdete na jiné myšlenky..

iz*
hodnocení

2x

Já bych kamarádovi řekla na rovinu,

že bych mu ráda pomohla,

ale s jeho přítelkyní nikam jet nechci.

doplněno 02.10.15 14:01:

Nesouhlasím s tím, že "účel světí prostředky".

Vymluvit se na nemoc znamená obelhat nejlepšího kamaráda...

martinaa*
hodnocení

2x

Nesnáším lhaní a nakonec pocit, že všichni kolem "to" věděli, ale já se dozvěděla poslední. Držet hubu a krok znamená se trápit a neustále se smiřovat s tím, že neoblíbený člověk vás bude doprovázet, kam se s kamarádem hnete. Říct to zase znamená možná o kamaráda na čas přijít.

Každopádně bych mu řekla, že jsme se domluvili na přepravě a akci spolu a tuhle domluvu bys rád dodržel. A v upřímnější chvilce bych se nebála říct, že mi jeho přítelkyně nesedí svým slovníkem a tím, že často kazdí onu náladu ve společnosti. Uvidíš, jak zareaguje.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, to je těžká volba. Buď se zachováte jako kamarád a svůj názor řeknete.

Nebo se zachováte jako nekamarád a budete mlčet. Když svůj názor řeknete, tak to kamarád nebude chtít slyšet a obrátí se to proti Vám. Když budete mlčet, tak kamarád bude spokojený a Vy se zachováte asi jako většina - tedy, budete si myslet své, ale říkat budete to, co chce kamarád slyšet. No, a nyní si vyberte. Zdravím!

doplněno 02.10.15 13:41:

Je to volba mezi upřímností a přetvářkou. Myslím, že tu cestu nevydržíte v přetvářce celou, tak si to tam hezky vyříkáte - viz ponorková nemoc.

hahanaj*
hodnocení

1x

Asi bych se zeptala kamaráda zda je nutné aby ji bral s sebou, že ji teda nemusíš... jen ať to ví a zachová se jako kámoš.Já nesnáším přetvářku a říkám vše narovinu ,pak nemusím mít dilemata.

pohanka*
hodnocení

1x

Kamaráde, těšil jsem se, že si uděláme pánskou jízdu, odpočineme od ženských, pokecáme, užijeme si. Takhle to už nebude vono. Pojedu s tebou rád, ale jenom my dva.

doplněno 02.10.15 13:39:

Pokud už jí to slíbil, bude mu blbé přítelkyni říkat, promiň, nemůžeš s námi jet, kamarádovi se to nelíbí. Nastalá situace nebude ani pro jednoho z vás tří příjemná.

Nemoc by byla, jak tušíte opravdu to nejlepší.

doplněno 02.10.15 14:12:

pro Ivzez - Je to pravda, a je i možné, že se by se to jednou provalilo.

Neměl tedy kamarád se nejdříve domluvit s Home, jestli by mu nevadilo přibrat přítelkyni a až potom s přítelkyni o tom začít jednat? Také záleží, čí je to auto, kdo je majitel, řidič, a ten si spolujezdce vybírá.

Home, uvědomte si, že pojedete tisíce km v uzavřeném, stísněném prostoru, nebude úniku, nervy trochu zapracují, a hádka bude na spadnutí. Může to ovlivnit i člověka za volantem, napětí, nervozita, a nějaká kolize, havárie může ohrozit Váš šťastný návrat.

Tedy z těchto důvodů souhlas s předchozími názory, řekněte to na rovinu, že ve třech již nemáte zájem.

au1
hodnocení

0x

jestli to přepravovaný zboží je tráva, tak ji zhulte, a bude od ní klid :)
Jinak tuhle situaci znám, dva dobří kamarádi, se kterými jsem se často vídal, si nabrnkli ženy, které nemají rady mne a já nemám rád je, párkrát jsme se viděli, a teď když se potkáme jednou za půl roku, je to hodně... to je prostě život :) Chlap dá přednost ženské, protože chce žít s ní, a ne s kamarádem.

hodnocení

0x

Ahoj,

pokud si myslíš, že Tvůj kamarád o některých věcech ohledně své přítelkyně neví a měl by je vědět, můžeš mu něco z toho zkusit nějak šetrně naznačit nebo s ním rovnou hodit řeč, aby věděl, na čem je, a třeba včas odhodil růžové brýle.

Nicméně je také třeba brát v potaz to, že každý si vybíráme přítelkyně a nebo přítele podle svého uvážení a když mu něco na ní imponuje, a nenechá si to vymluvit, tak to prostě tak ber, prostě patří k němu. Z Tvému popisu myslím, že nedělá nic, co by Tvého kamaráda až tak moc "ohrožovalo". Pokud nechceš, aby s Tebou mluvila o sexu s kamarádem, tak ji to prostě na rovinu řekni, že to slyšet nechceš a kamaráda trochu upozorni, o čem jeho přítelkyně hovoří.

Není to zase nic neobvyklého, holky spolu rády řeší pikantnosti ze sexuálního života, někdy i s cizími lidmi a ani jim nemusí dojít, že je to prostě nezajímá. Stejně spousta mužů/kluků probírá s kamarády to, jaká je jejich holka v posteli a podobně, je to takové téma, které se vyskytuje a záleží na každém, zda si přeje na toto téma mluvit nebo mu nedělá problém tyto zážitky sdílet, vždy by ale mělo platit, že by na tom měly mít zájem obě strany.

Na druhou stranu, můžeš získat také inspiraci, co se holkám v sexu líbí a co ne a podle toho se zařídit u své přítelkyně a podobně, zkus si na tom třeba najít i něco pozitivního, přestože samozřejmě každý jsme jiný.

Píšeš, že Tys jí sympatický, tak tím snad lépe, horší by bylo, kdyby proti Tobě měla nějakou averzi. Prostě se neboj říci svůj názor nebo ji slušně požádat, že si přeješ, aby když hovoří s Tebou, mluvila slušně, ale to je asi tak vše.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak dlouho se znáte s přítelkyní kamaráda? Něco podobného jsem zažila s kamarádem a jeho přítelkyní, ona byla naprosto jiný typ, jako já, jiný názory, rejpala, opravdu jsem jí nesnášela... postupem času přešla taková "stydlivost"z nového člověka a začala jsem jí říkat, co se mi nelbí, když říká, dělá atd.. nechci aby to vyznělo ošklivě, ale trošku jsem jí převychovala.. i když možná jen u mě..Není to nejlepší kamarádka, ale ráda jí tu a tam vidím, zase hodí novej odraz a názor na svět :D...

bhjfjfz
hodnocení

0x

Myslím, že je naprosto v pohodě říct, že akce měla být pánská jízda. Že nechceš, aby tam jel s přítelkyní a tys jim dělal třetí kolo od vozu - že to radši nepojedeš.

S vyjadřováním se negativně o jeho přítelkyni bych ale byla opatrná. Je jedno, jakou budeš mít pravdu. Vždycky budeš ten špatný, nepřejícný, závistivý, nerudný... který mu nepřeje vztah. Takže vyjádření, že ti jeho přítelkyně není sympatická, bych být tebou spolkla. On je zamilovaný a tyhle věci neuvidí racionálně! Šla bych spíš cestou vyhýbání se jeho přítelkyni a dělání pánských jízd bez ní.

malachias
hodnocení

0x

Já osobně bych řekl kamarádovi, že jsi s nim chtěl rád jet na ten pracovní výlet nebo co to je ale když jede jeho přítelkyně, tak ty nepojedeš, prostě jim nechceš dělat křena a ať si cestu na hezký jih užijí. A vůbec bych se snažil nejlepšímu kamarádovi naznačovat podprahově, aby víc rozlišoval mezi akcí se svým kamarádem nebo dokonce nejlepším kamarádem a jeho přítelkyní. To jsou dva velmi odlišné světy a já myslím, že to kamarádovi brzo dojde, nic se nebojte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]