Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaslání balíku 35 Kg - Česká pošta?

Od: bednar* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

potřeboval bych radu. Budu potřebovat zaslat balík o rozměru 95x80x40 a váhy cca 35 Kg a nevím jak dál. Běžně mám takovéto tyti balíky kolem 28 Kg , takže pošta běžně bere za cenu 250 Kč , teď ale pán chtěl jinou konstrukci výrobku a váha je o 5 Kg vyšší , tj 35 Kg. Volal jsem na poštu a tam mi řekli , že když podepíšu nějakou smlouvu ,tak mohu zasílat až do 50-ti kg. Máte někdo tuto smlouvu s poštou a jak se postupuje? Je tam nějaká poplatek nebo minimální množství odeslaných zásilek? Budu rád za každou radu.

Jinak pošta by tuto zásilku přepravila za 280 Kč , když jsem se ptal po internetu ostatních přepravních společností , tak tam byla cena přepravy kolem 700 Kč a to se již pánovi nelíbí.

Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pohledejte si pod "přepravci balíkových zásilek" službu, která je ve vašem městě. Přijedou, odvezou bez jakýchkoliv zvláštních smluv. PPL, DPD, atd.

majsterjoe*
02.10.15 10:37

*zed**smich*

hodnocení

0x

Na větších poštách, kde jsou na to zařízeni, berou těžké balíky i palety bez problémů.

bednar*
hodnocení

Mockrát děkuji za radu. Máme u Nás ve městě takovouto specializovanou pobočku ,je to přímo depo ,kde tyto balíky do 50-ti Kg berou , ale paní na přepážce mi řekla , že musím mít uzavřenou nějakou smlouvu. Nebo paní neví přesné infiormace a jde to i bez té smlouvy?

Ještě jsem psal teď přímo E-mail na poštu , tak uvidím , co napíší.

sanyo*

bednar - pravdu máte vy, jak to píšete. Pan cukrar vychází jen ze svého předpokladu, ale není to tak. Balíky těžší jak 30 kg, vezmou jen pošty na to zařízené - což je část pravdy, ale, musíte mít smluvní dohodu ! Pak berou tuším váhu do 850 kg včetně palet. Proto si zvolte jiného přepravce..

doplněno 02.10.15 11:49:

Co je Balík Do ruky?

Balík o hmotnosti až 50 kg, který doručíme na jakoukoliv adresu v ČR.

Podání Balíku Do ruky od 30 do 50 kg je podmíněno smluvním vztahem s ČP a těžší zásilky s hmotností nad 30 kg je možno podat pouze na vybraných prov/... (zip, 9kB).

Pokud využijete službu Komplexní doručení, přivezený balík také vybalíme a zkontrolujeme jeho obsah.

Současně s vybalením odvezeme obal a můžeme zajistit i Odvoz starého spo/....

majsterjoe*

Jen doplním, některé pošty mohou přebírat zásliky od 30 do 50kg bez písemné dohody.

Zavolejte na 800 177 889, řeknou vám vše co potřebujete vědět.

doplněno 02.10.15 14:45:

Tak to mě mrzí, že kompetentní osoba nemá ani zdaleka páru o tom, co její zaměstnavatel nabízí. Jen podotýkám, že bez písemné dohody zaslání balíku není z mé hlavy, ale z poštovních podmínek české pošty. Včetně udaného tel. čísla. To je pak těžké se něčeho dopátrat.

bednar*
hodnocení

Tak jsemtam teď volal ,slečna byla taková trošku mimo a jedniné na co mě odkázala byli obchodí zás-tupci , kteří se kdyžtak sejdou a projednají vše potřebné. To je mi k ničemu. Psal jsem tedy i na PPL a GEIS , tam chtějí taky smlouvu , pro DPD to je zase moc velký jediný Fofr stoptransem to jsou ochotni přepravit , ovšem ceny za přepravu 878 a 1031 Kč jsou již trochu mimo , to semi to vyplatí dovézt osobně. To se v naší republice nedá poslat těžší balík beznějakých smluv?

Majsterjoe , ptal jsem se jí i na to , jestli se to dá poslat někde bez smlouvy , na to odpověďela ,že o tom nic neví ...

02.10.15 14:53

Co FedEx?

Kolikokoli, neprovokujte, protože masterjoe® vás odmění několika podivnýma smajlíkama. :-D

devill
Messenger , rozvazi zásilky nejen po Praze.
bednar*
hodnocení

Tak jsem ještě včera odpoledne volal do našeho depa , tam mi docela milá paní řekla ,že se určitě takto těžký balík dá poslat přes Českou poštu bez smlouvy , jeto prý jedorázové podání , musí se na jejich stránách ale nejdříve vyplnit nějaký formulář a poté klasicky přivézt na poštu , kde to zváží a dají normálně přepravit. Jelikož paní ale říkala , že tam nemají internet tak mi nemůže říct přesnou adresu toho formuláře a já to na těch jejich nepřehledných stránkách nemůžu najít. Nevíte někdo , kde ten formulář najdu.

Velice si vážím vaší pomoci a moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]