Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
otevřu stokrát omílané téma. Už téměř půl roku jsem bez práce. Dělala jsem předtím u pásu v automotive fabrice. Byla to debilárna, po 2 dnech na mě ječeli, že neumím to a to, přitom já to nikdy nedělala a ani mi to tam nestihl nikdo ukázat. Časem jsem s tím sekla, byla jsem neustále ve stresu, z nočních jsem z chodila s brekem, byla jsem jak chodící mrtvola. Dávali 9 000, přesčasy neproplatili, výplata chodila pozdě. Teď hledám, denně obvolávám, obepisuji a když někde vidím ve městě ceduli, že hledají, jdu tam osobně(pro jistotu mám pár životopisů vždy všude s sebou). Mám maturitu. Když jdu na pohovor na uklízečku, pošlou mě pryč ať si najdu něco, kde se uplatním. Když jdu na pohovor na místo, kde chtějí maturitu, je to zase prý málo. Tak co mám tedy dělat? Nevybírám si, píšu a sháním všude. Snažím se jen vyhnout právě fabrikám na 3 směny, jenže těch, co dělají 2, je minimum. Měla jsem slíbeno plno brigád i plných úvazků a všichni mě odvolali nebo podrazili s tím, že řekli ano a pak se neozvali. Jsem už v depresích, chodím k psychologovi a defacto se občas hroutím ze svých pracovních neúspěchů a ze zoufalé nebo spíš nulové finanční situace. Zná někdo řešení? Nebo jaké jsou důvody toho, že i když někde vše splňuji, stejně mě nevyberou? Skutečně dnes jde vše přes známosti nebo s atraktivním vzhledem modelky?
Když jste tak dobrá v angličtině, proč ji nezkusíte doučovat například soukromě děcka na základce, nebo střední škole? Máte-li maturitu z angličtiny, určitě byste mohla připravit k maturitě i někoho jiného. Pokud vám nikdo nechce dát práci, zkuste si ji najít jinak... A ještě jednu věc vám napíšu. Jste-li v depresi, tak tu negativní energii, kterou jste vy sama zahlcená, vyzařujete i do svého okolí. To může být jeden z důvodů, proč vás nikde nechtějí... Zkuste o tom popřemýšlet.
To doučování zní jako fajn nápad. Bohužel těmi všemi neúspěchy se ve mě negativní energie hromadí a já nějak nemám sílu ji od sebe odehnat po tolika neúspěších prostě nedokážu v sobě najít radost, štěstí a nadšení.
Ahoj,
za prve chci vyjadrit obdiv a take souhlas, ze je nejlepsi osobni styk. Ja to take tak delal, ze jsem vsude chodil osobne s papiry.
Je neco, co by ti branilo opustit svou rodnou hroudu? Kde bydlis? Ja se vypravil kvuli praci az o 300km dal do Prahy, kde jsem praci dostal. Mel jsem tam kamarada a u nej jsem par mesicu bydlel. Praci jsem si nasel asi po tydnu.
Umis cizi rec? Proc nejdes treba do ameriky? Novy zeland, irsko... i sber ovoce je lepsi jak nic.
Urcite mas kamose, kamosku co by do toho s tebou sli.
Ahoj.Musíš vydržet a neustále hledat.Aspoň třikrát denně projít internet.Psal jsem a odepisoval na nabídky práce,chodil na pohovory a vždy zbytečně.Byl jsem už "na nervy" ze všeho toho.Tak jsem hledal po tři roky až jsem našel.Psycholog ti nepomůže s prací.Musíš stále doufat a věřit! Přeji pevné nervy a štěstí.
Ahoj. Záleží na tom, zda splňujete jejich požadavky a při pohovoru záleží i na tom, jak zapůsobíte. Zda projevujete o práci skutečný zájem a jaký dojem na druhé uděláte je též důležité. Takových lidí je spousta, kteří hledají zaměstnání ještě déle než Vy a musí se též potýkat s tím nepříjemným pocitem, že není vhodný kandidát a přednost dostal někdo jiný. Zkoušejte to dál, taková je prostě doba. Možná využijte volného času k sebevzdělávání se. Třeba jazyky, nebo rekvalifikace...Jen nepropadejte depresím, o nevyrovnaného člověka, který má psychické problémy, se zaměstnavatelé nepoperou. Co zkusit práci v některém supermarketu? Ptala jste se? Tam nabírají často..
Nebudu vám odporovat, pokud nenabízíte něco co umíte jen vy, tak zbývají pouze ty dobré známosti. Nebo, můžete něco vymyslet a podnikat. Pokud někdo říká, že kdo chce ten práci najde, neříká pravdu. Pokud se se SŠ hlásíte na uklízečku, musíte životopis upravit a vzdělání zamlčet. Co jste vystudovala? Nebylo by lepší jít třeba na VOŠ nebo na VŠ v oboru (netvrdím, že pak práci najdete) ale přejdou deprese z nicnedělání.
Moje tipy:
Když jdeš na práci, která nevyžaduje vzdělání, zkus ho zamlčet. Neradi berou lidi s kvalifikací větší, než je potřeba. Ale myslím, že taková práce se ti stejně moc dlouho líbit nebude.
Když jdeš na místo rozvozu pizzy, doufám, že nejdeš v elegantním saku. Tyhle rozvozy většinou dělá kdejaký hejsek, takže elegantní sako ... je zas přestřel. Ale snad se oblékáš přiměřeně, jen mi to není z té napsané zkratky zřejmé.
A s tou anglinou si to tak neber. Možná jsi v ní byla nejlepší, ale nakonec raději vzali někoho, kdo se víc vyznal v oboru a anglinu měl dostatečnou. Prostě to závisí na prioritách toho, kdo vybírá, a když ti něco nevyjde, nehledej v tom hned zákulisní intriky. Pokoušej se dál.
Určitě je dobře, že jste prošla fabrikou, to už nikdy více, to naprosto chápu. Já říkám, dříve se jezdilo do raichu, teď o 70 let později máme velký pokrok-vozí Němci práci sem. Jděte do státního, to je jistota. Zkuste asistenta pedagoga, maturitu máte, nevím přesně jak je to s pedagogickým vzděláním, ale co vím jsou dva druhy asistentů. Na jedno není ani třeba mít maturu (školní asistent) a na výuku ano (pedagogický asistent). Dodělat si nějaký pedagogický kurs není problém. Nebo ještě lépe začít dělat toho nižšího asistenta a při tom si dodělat VŠ pedagogickou a byla by z Vás učitelka. Co vím tak např. učitelka fyziky bude za čas velmi žádaná, berou každého, nikdo na ten obor nechce. Bavilo by Vás učit? Teď chtějí rušit pomocné školy a všechny dát do normálních základek. Navíc je trend, že každý Hnědočech má mít svého asistenta. Myslím, že by to neměl být tak velký problém takové místo sehnat. Není to nijak extra placené, ale jedna směna, pár hodin, v teple, práce od 8, pro začátek lepší než fabrika. A viděla by jste, zda by Vás bavilo dělat ve školství. Dám sem odkaz na jednu stránku.(nejde to vlozit, tak to opisu)
www.asistentpedagoga.cz/nabidky-pro-asistenty/
Ještě mě napadlo, v té škole až uvidíte jak to funguje, možná založit nějakou neziskovku na cokoliv: např. začlenění Hnědočechů, rovné příležitosti, atd...a nemusela by jste ani studovat vysokou.
Ve vašem oboru archivnictví a knihovnictví byste měla najít práci prakticky na každém úřadu, ve škole, nebo firmě, kde musejí dokumenty archivovat podle přísných zákonných předpisů. Ve škole na to mají dokonce vyškolenou pracovnici, protože dokumenty, které se musejí archivovat a evidovat a skartovat podle předpisů nejsou jen kus papíru. Zkuste to hned shora, od místní radnice, městského úřadu, finančního úřadu, úřadu pro cokoliv, lodní dopravy, škol, atd.
I spousta výrobních firem, průmyslu a servisů má spousty dokumentů nejen papírových, ale i elektronických, které je zapotřebí mít uspořádané a mít k nim přístup a to je zřejmě váš obor, kde můžete zazářit. Nenechte se odradit. Nebo to můžete zkusit u nějaké cestovaní kanceláře, ochránců přírody, mlékárny, místních novin, v knihovně, na universitě, kdekoliv, kde se pracuje s dokumenty a jistě najdete. Nechoďte s prosíkem o práci, ale s jistotou jim zkuste nabídnout svou odbornost, znalosti, vzdělání, pracovitost a další přínosné vlastnosti. Pak může být spokojenost na obou stranách. Hledejte i tam, kde by vás to třeba ani nenapadlo,
A v jakém oboru máte maturitu? V jakém kraji bydlíte? Jak je na tom Váš kraj obecně s nezaměstnaností?
(mimo téma, ale zajímá mě to: Z čeho financujete psychologa, když je Vaše finanční situace na nule?)
doplněno 01.10.15 20:52:Rozhodně nechci zveličovat Vámi popsanou situaci. Opravdu jste nenapsala plno podstatných informací. Ale hrozně těžko se mi chce něčemu takovému uvěřit, protože se na mě ze všech stran valí různé cedulky: Přijme ihned prodavačku, přijmeme pizzaře i bez praxe - vše naučíme, přijmeme číšnici, přijmeme pokladní, atd.
Co obchodní zástupce? Po těch je velká scháňka, práce sice nic moc, ale lepší než nic. Baví Vás řídit auto - na trhu je extrémní nedostatek řidičů. Dnes řídí i ženy a to skoro cokoli včetně tahačů. Úřad práce Vám umožní rekvalifikaci a rozšíření řidičského oprávnění (např. CS Cargo má reklamu, že přiímají na každém autě)
studovala jsem archivnictví a knihovnické systémy(vím, chyba, protože uplatnění není). Žiji v ústeckém kraji. Psychologa mi hradí pojišťovna. A co dovedu? Angličtinu na pokročilé úrovni, němčinu na základní(učím se dál samostatně) mám řidičák B, zvládám práci s PC na dobré úrovni, jsem flexibilní, ochotna fyzicky pracovat, jsem dochvilná, spolehlivá, zodpovědná atd. Ničím zvláštním neoplývám. Nemám praxi, nemám zkušenosti.
Já bych někoho s Vašemi vlastnostmi rád zaměstnal (+ s vlastností technického myšlení a čtení technické dokumentace), ale ne přímo v ústeckém kraji - kousek víc na východ. Umíte jazyk? Tak to umíte to nejcenější na trhu práce: prodejte to. Nemohla by jste dělat tlumočnici. Překládat texty jako OSVČ. Znám několik žen, které se tím z domova živý. Něčím zvláštním oplýváte, tak jako každý člověk. Každý je něčím unikátní.
Jenže kdekoliv řeknu, že mám maturitu z angličtiny, je to málo. Chtějí státnice atd. Pak se mnou zkusí rozhovor, vše klapne dobře, kývají, chválí a pak nic. Na jedné výběrovce mi dali na překlad text, vše správně, dali mi email abych na něj anglicky odpověděla - správně, vedli jsme 30 minutový rozhovor - bez problému, a i tak se neozvali. Nevím, co dělám špatně. Nedávno jsem na jednom pohovoru seděla s dalšími sedmi lidmi, jednotlivě nás zvali dovnitř a hovořili jsem anglicky. 4 lidi se jim v jazyce neosvědčili, tak jim vrazili papíry s texty a za týden měli přijít znovu a angličtinu zopakovat na lepší úrovni. Nepochopila jsem proč. Já jsem vše zvládla tak jak chtěli. Tak proč dali druhou šanci těm, co to neumí, a nevybrali si mě, když já to uměla? a tak je to se vším...
Na mě se ty cedulky valí taky ale když tam donesu životopis nebo se dostavím na výběrovku, nikdy nejsem ta vyvolená. Nejde o to, že by nikde nenabírali, oni nabírají jen jiné osoby, než mě. Obchodní zástupce jsem též zkoušela, neuspěla jsem na 3 výběrovkách. Řídit mě baví, výběrovka na řidiče v pizzerii, v dodávání zboží atd. také neúspěšná. Vybrali lidi s praxí x let za volantem. O rekvalifikaci přemýšlím, jen nevím, která by byla nejvhodnější a pomohla mi co nejlépe najít práci.
Pak chápu, že tato neustále se opakující situace svádí k depresím. Ještě mě napadá, nemůže v tom hrát roli věk? Dále mě napadá, jak asi vypadá ten Váš životopis. Nejspíš tam máte vše napsané po 100%ní pravdě. Doufám nebude nařčen z nabádání k podvodu, ale zoufalá doba žádá zoufalé činy. Malá lež podle mě nemůže být na škodu. Řeknu svou zkušenost. V mých dvaceti letech bylo vyhlášeno výběrové řízení na vysoký post, vedoucího jedné pobočky. Pobočky, která se zabývá celkem agresivním byznysem. Kamarád, který pracuje u konkurence mi poradil co mám napsat do životopisu. Napsal jsem si tam plno praxe, kterou jsem prováděl již při škole (jakoby). Praxi mi potvrdil. Jel jsem do Prahy na výběrko mezi všechny zájemce. Byl jsem tam opravdu za cucáka. Dokonce v podmínkách bylo, že musím doložit finanční bonitu několika set tisíc korun. Doložit jsem to měl výpisama z účtu za posledních 6 měsíců. Já ty peníze samozřejmě neměl, ale nechal jsem si je na účet převést od kamarádů a to den před výběrkem. Ve výpisech to vypadalo fakt příšerně. Při předávání jsem si vymyslel nějakou historku - nevěřil jsem, že tomu uvěří a hle, ze všech zkušených, o generaci starších, finančně zajištěných účastníků, jsem se stal vítězem já. I přesto, že jsem lehce zalhal a hlavně nesplňoval jsem základní podmínky finančního zázemí. A nebylo to v jiné době, není to vlastně ani tak dávno.
Jsem od přírody dost upřímná a poctivá, což je asi chyba. Gratuluji, to jste měl štěstí Já bych ani nepotřebovala vysoký post atd. Stačila by práce, která by mě uživila a dala mi jednou šanci zajistit svoje děti a sebe v důchodu.
Naprosto rozumím. Já jsem byl také dost pečlivka a úpřímný, ale společnost mě naučila, že takto to dnes nefunguje. Hrozně baví dělat opak toho co dělají všichni ostatní. Na ten pohovor jsem jako jedniný přišel v sako. Na jiný pohovor, kde se rozhodovalo o nějaké zakázce jsem přišel v arevným tričku, 3/4 kalhotech a takových těch gumových botech. Jak jsem si to tak štrádoval chodbou, tak ty boty dělali příšerný zvuk, až se všem zvedaly koutky a to mě hrozně baví. Vystoupit z davu, dělat věci jinak.
Dělával jsem svou práci tak perfekcionalisticky, že jsem si nevydělal ani na slanou vodu, přišel kamarád, který mi otevřel oči. Byl zaměstnán u 4 firem, měl doma 4 služební auta. Každý den jel jiným, ale dělal všechny práce dohramady, takže měl 4 platy a ještě byl ve firmě hroznej pašák za to, že průměrně pracuje, ale náklady na auto má pouze čtvrtinové. Také krásný podvůdek, ale ...
Co ty jazyky? Nedokážete je zhodnotit? Zkusit se nabídnout přímo tlumočnickým agenturám, případně do toho jít na vlastní pěst, nejdřív zkusit třeba jen přes inzerát, pak si udělat webovky, atd.?
Na mě to působí tak, že svými reakcemi na výběrovkách nejspíše odrazujete. Řidiče pro rozvoz Pizzy může dělat opravdu naprosto každý. Změňte styl oblékání, prodejte co umíte. Bázlivost na pohovorech odrazuje hned.
reakcemi tipu ,,mohu nastoupit ihned, nedělá mi problém pracovat přesčas, ano mohu rozvážet pizzu vlastním autem atd.´´? Právě mi došlo, že když řidiče může dělat každý, tak já jsem asi nějaká výjimka. A na černých kalhotech a svetříku nebo elegantní košili či saku je něco špatného, odrazujícího? Co si mám představit pod pojmem ,,bázlivost na pohovorech´´?
Vy píšete, že nemůžete najít práci. Tak je chyba ve vás. Bázlivost potkávám při pohovorech, když si zvu uchazeče o práci. Položím otázku a čekám ihned odpověď. Ustrašenost není např. výtaná. Je tvrdá doba, prosadí se průbojnější typy.
Task na mě působí váš text.
Máte pravdu, že průbojnější typy spíše získají práci. Ale to vždycky neplatí. Co kdyby všichni byli průbojní? Tak stejně si z 30 lidí vyberou jednu, která se jim zdá nejvhodnější. A zbytek práci nezíská. Každý je jiný a že je někdo bázlivější, taková je to povaha a s tím se těžko něco udělá. A pokud někdo byl na spoustě bezúspěšných pohovorech, tak mu to na sebevědomí a průbojnosti moc nepřidá. Záleží taky na jakou pozici se kdo hlásí. Některému vedoucímu může uťápnutá uchazečka sedět víc než drzá a moc sebevědomá.
doplněno 06.10.15 21:19:Každý člověk má právo si rozmyslet než odpoví. Obzvlášť když mu jde o práci, na pohovoru, se chce rozmyslet, aby odpověděl správně. Vy chcete aby odpovídali uchazeči ihned, ale oni nemusí. Dejte jim čas. Proč jim ho nedáte? Manipulátor očekává ihned odpověď. To nám říkali na kurzu asertivity. Pokud by dostávali práci lidé jen průbojnější, byli by diskriminováni ti ostýchavější. Podle Vás nemají nárok lidé bázlivější na práci? Když někdo působí na pohovoru průbojně a sebejistě, odpovídá ihned na otázky, ještě neznamená, že je to ten vhodný adept na práci. Třeba se umí jen přetvařovat. Říká se tomu Haló efekt. To si pamatuju ještě ze školy.
Že máte maturitu přece nic nemusí znamenat. Co umíte, co můžete nabídnout? A co tak se udělat na sebe? Co se tak poohlédnout trrochu dál než v místě? Projel jsem denně dvě hodiny vlakem + 8 km pěšky.
Jen historka k povzbuzení mysli. Dělala jsem nedávno pohovor do firmy, kde znám majitele (letmo - ví, že dělám v oboru), mám za sebou praxi, vzdělání, certifikáty a doporučila mě kamarádka, které tvrdili, jak mají šílený nedostatek lektorů. Když po mně chtěli ukázkovou hodinu, tak mě to lehce zarazilo, protože vím, že kamarádku vzali téměř okamžitě, stačilo jim vzdělání a praxe (navíc ona má praxi jen z jiné oblasti, já i z té, o kterou se jednalo). No nic, hodinu jsem jim odkývala. Dva dny na to mi napsali, že dali přednost jinému uchazeči. Někdy člověk naprosto nechápe, co je k tomu vede, ale nemá cenu se tím trápit a moc nad tím přemýšlet.
Asi by stálo za to, zhodnotit ještě svůj vzhled a to, jak na lidi působíte. A taky kriticky zhodnotit svoje znalosti (AJ apod.). Ono občas když člověk vidí, co si o sobě uchazeči napíšou do životopisu a co si o sobě myslí versus to, co potom opravdu umí...
Klidně si napíšou, že umí dobře s excelem a ve výsledku z toho vyplyne, že umí psát do té mřížky a udělat součet... pokročilá angličtina je slabikování několika slov s naprosto špatnou výslovností atd. atd.
Ale obecně mi půl roku v ústeckém kraji nepřijde jako nějak nepřiměřená doba hledání práce.
Proč si z té angličtiny neuděláte certifikát? Maturitu z aj má skoro každý, je to běžná věc. Certifikát úrovně B2 už ale každý nemá...je to velmi slušná znalost angličtiny. Úroveň základní státnice z anglického jazyka. Pak je dále velká státnice úroveň C1 a C2
Proč si tuto zkoušku neuděláte, když máte tak skvělou znalost angličtiny?
Já rozumím úrovním jazyka, to za prvé. A za druhé nemám na studium jazykovky a následné zkoušky. Chtěla jsem studovat na rok jazykovou školu ale stojí to cca 20 000, plus cena za zkoušky.
Co to je (pardon za ten výraz) za blbost? Mamka se učila jako samouk na B2 z němčiny a udělala bez problémů. Hledáte důvody, proč to nejde. Nevykládejte mi, že si nemůžete koupit nějakou levnou bazarovou knížku za 100kč a našprtat se jako samouk na B2. Vám se nechce, to je ten problém...nevýmyšlejte si důvody, proč to nejde. Znám více lidí, kteří neplatili žádné kurzy ani jazykovky, a naučili se po střední sami na jazyk. zkoušky. Taky jsem nikdy nechodila na žádné kurzy mimo SŠ a též mám certifikát.
Proč nechodíte na rekvalifikaci? Dostala byste podporu při rekvalifikaci. Například o pečovatelky je dost zájem, snad i ve vašem okrese. Zajděte na pracák a ptejte se po rekvalifikacích. Jste líná
doplněno 02.10.15 12:13:Hodně lidí si dělá jazykové certifikáty při plném pracovním úvazku nebo studiu VŠ (třeba úplně jiného oboru než jazykového). Kdybyste se místo depresí a fňukání zabrala do samostudia jazyka, už jste možná ten certifikát mohla mít taky...času jako nezaměstnaná máte fúru
Nevím proč tolik zla a nenávisti, člověk se těžko může soustředit, když má takové problémy. Napsat, že je líná, to už je přes čáru. Slečna píše, že se učí dál němčinu samostatně, takže studuje, neleží doma. A při její situaci se dá pochopit, když jsou existenční problémy, že učit se dva jazyky nejde. Naopak když bude mít pravidelný příjem a pohodu, pak zvládne daleko víc.
Ono někdo to nepochopí co to je být pod tlakem, být ve stresu, neustále sevřená v křeči. Líná opravdu nejsem kdybych byla nevynakládám snahu na nalezení práce a nesnažím se dělat jakoukoliv práci. A ano, s penězi jde vše snáz. Až budu finančně zajištěná, pak si ráda koupím učebnici jazyka a budu se mu s chutí věnovat.
Já Vás naprosto chápu. Vím co to je být neustále ve stresu, křeči a pod tlakem. Co říkáte nápadu s pomocným pedagogem, jestli se můžu optat.
Představe si, že nemám 100kč na knížku. Když mám 100kč, koupím si jídlo a to ještě co nejlevnější. A to že jsem líná mne pobavilo :D tak jako tak bych za zkoušku musela zaplatit, a to nemám. Takže ano ve volném čase se věnuji němčině, anglickým filmům apod. Na učebnici teď nemám. Ale díky za Váš čas a snahu mi poradit
A co tak jít na noční směnu na inventuru do Kauflandu za 500,- Kč? Přes den na pokladnu? Hned by bylo na jídlo i knihu. Řetězce jsou asi na tom s brigádníkama fakt bídně. U nás hledají lidi i na dvě hodiny denně nebo dle dohody. Za půl roku co jste bez práce, by se dala vydělat nějaká korunka a při brigádě hledat kvalitní zaměstnání.
Teď jsem zvědavá, co mi napíšete jako důvod PROČ TO NEJDE.
Vy mě taky bavíte...určitě máte něco, co by se dalo prodat na bazaru. Třeba svých pár knížek, pár kusů oblečení, nějaké boty nebo cokoli...a penízky na učebnici by hned byly.
Ano, teď na zkoušku nemáte! Ale když se budete průběžně učit, časem získáte někde nějakou práci, a pak budete naučená a můžete si zaplatit zkoušku. To mi netvrďte, že se do toho jazyka nemůžete pořádně "zakousnout" a studovat. To je pouze Vaše výmluva a lenost, že to nejde. Spíš moc nevěřím, že se jazykům věnujete tak moc, jak tvrdíte. Protože to už byste si ty certifikáty mohla udělat dříve, když jste pracovala.
Žádnou nenávist necítím. Studovat a učit se jazyk při plném pracovním vytížení není též zrovna nejjednodušší.
V jaké pohodě? Víte, kolik lidí chodí do práce a právě z práce má stresy? A u toho studuje jazyk, aby třeba získal časem lepší místo? Pravidelný příjem neznamená automaticky pohodu...z práce může být hodně lidí též v nepohodě.
Mimochodem učebnice se dají půjčit též v knihovně. Na internetu se též najdou z angličtiny studijní stránky zdarma, testy apod...
Omlouvám se, nevšimla jsem si, že studujete 2 jazyky. Tak se na jeden zaměřte a učte se. Máte s tím nějaký problém?
A někteří lidé učebnice dokonce darují, když si dáte inzerát...jsou lidi, kteří se zbaví rádi starších učebnic zadarmo. A že jsou starší v jazycích vůbec nevadí
doplněno 02.10.15 17:19:A na rekvalifikaci nejdete proč? Z podpory při rekvalifikaci byste hned měla nějakou tu stovečku na učebnici
Opět to bude vypadat, že se mi to povídá a bude znít útočně, ale říká se, že někdo hledá důvody proč to nejde, někdo hledá cesty k tomu, jak by to mohlo jít. Mám pocit, že Robert Kyiosaky řekl, že spousta lidí řekne: " to si nemohu dovolit" ale je potřeba si říci:"Jak bych si to mohl dovolit"?.
Krátký příběh ze života: Kamarád si zjistil, že jedna firma vyrábí produkt pro jehož výrobu je potřeba velké množství novinového papíru. Začal tedy přes oddělení nákupu zjišťovat, kde ten papír berou. Získal info o tom, že ho vykupují všemožně od kohokoli za 1kč/kg i s odvezem odkudkoli. Tak začal sbírat staré noviny, časopisy, letáky a kartony. Za 1 měsíc nasbíral 2 tuny - tedy 2000 kč. To dělá za rok 24000 kč.
Já vím, že pošta nemá nyní moc dobré jméno jako zaměstnavatel, tlak na získávání produktů, ale nepouvažovala byste o práci na přepážce? Pokud jste jenom trochu chytrá a máte dobrou krátkodobou paměť, umíte s počítačem, znáte ty jazyky. Možná, by Vám práce sedla. Peníze nejsou zase až tak špatné, a i nějaké benefity jsou. Netrápila bych se a zkusila bych to tam. Podívejte na nabídky cpost.jobs.cz .
Můj syn dlouho po maturitě nemohl sehnat práci..Trvalo víc než rok, než práci našel. Pracuje jako IT specialista. Slečna nepotřebuje práci, která by ji neuspokojovala, potřebuje perspektivní činnost. Je třeba věřit, že jednou už ta smůla skončí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.