Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera mne na ulici oslovil jakýsi mnich slovy "Peace" a dal mi Kai guang amulet s tím, jestli mu nepřispěji nějakým "donation". Páč po návštěvě zubaře jsem byla skoro bez peněz a zbyly mi peníze tak akorát na svačinu do práce, tak jsem mu nabídla stravenku. Mnich si ji vzal a rozloučil se opět slovy "Peace". Nedalo mi to a na internetu jsem se podívala, co jsem to vlastně obdržela za amulet, je na něm napsáno zepředu namas Guanyin Bohisattva a Kai guang amulet a vzadu Work smoothly a Lifetime peace. Někde jsem četla, že by pravý budhistický mnich se vyloženě neptal na "donation". Opravdu nevím. Jsem ráda za amulet a snad mnich, třebaže nepravý, se za tu stravenku aspoň nají Máte někdo rovněž zkušenost s podobným oslovením budhistickým mnichem na ulici u nás nebo v zahraničí? Dívala jsem se na internet a na instagramu byly fotografie amuletů z různých států světa, někdo obdržel samotný amulet a někdo i korálky. Děkuji případně za vlastní zkušenosti i osobní názory
Netuším, na co by se ptal pravý budhistický mnich, ale těžko takového potkáte na české ulici. Podobné "mnichy" odkazuji do patřičných mezí, stejně jako různé "nabízitele" různých výhodných tarifů, či prodavače falšovaných (nebo kradených) hodinek, mobilů a podobně. Nedávno mě jedno takvé individuum oslovilo na pražské ulici s tím, že ztratil peněženku a že se musí nutně dostat domů do Kladna. A jestli bych mu nedal na autobus. Když jsem mu nabídl, že ho tam odvezu autem zadarmo, ani nepoděkoval a prchnul .
Jedná se o známý podvod. Nejsou to žádní mniši, ale normální zloději z Číny.
Články: Lidové noviny, Parlamentní listy, ...
Bezcenná cetka vyměněna za peníze. Klasický podvod na důveřivé lidi. Stejný jako když narazíte v restauraci na hluchého, rozdává různé věci a zpět by chtěl za to peníze.
Třeba Vám ale udělá opravdu radost do budoucna. Kdo ví. Rozhodně jste někomu tímto pomohla. Otázka by byla jestli ten člověk to opravdu potřeboval. No.
Tak dneska mě zastavil také takový mnich (asi čínský podvodník) v Praze za Májem u Magistrátu. Zase pěkný podvod. Jelikož se mi před tím vysypala peněženka do kabelky - tak mi v ní zůstalo 40,- Kč. Dal mi amulet - dala jsem mu 40,- kč bylo mu to málo, ukazuju , že mám prázdnou pěněženku. Vzal mi z ruky dřevěné korálky, amulet - nazpět, 40,- Kč si nechal a byl fuč. Ani jsem se nestačila rozkoukat. Nevím, že v ten moment se člověk chová jak pitomec. Budhistický mnich se takto nikdy nechová a nežebrá tímto stylem peníze. Takže pozor.
Ano i Já jsem dostal korálky a amulet .Jsem křesťan katolík a dát někomu nějaké peníze mi nedělá problém a jelikož mnoho let podnikám mám i cit pro lidi . Mnich ode mne dostal 1000,- a i tak vím , že je to dobře a nevěřím , že to byl podvodník . Podvodů jsem zažil mnoho a ještě dnes se některým směji ...myslím , že jste udělala dobře a to hlavně sama pro sebe a to za těch pár korun stojí
"...Mnich ode mne dostal 1000,-" "...dát někomu nějaké peníze mi nedělá problém..."
No vidíte, tomu "mnichovi" zase nedělá problém z vás ty peníze vytáhnout a takhle si vyžebrat několik 1000 (nezdaněných) za den. Kolik si denně vyděláte Vy, svým podnikáním? No ale ten "dobrý pocit" za tu tisícovku přece stojí, no né ?
Mimochodem - podvodník nikdy nevypadá, jako podvodník. To by mu na jeho podvod nikdo neskočil.
Dobrý den, mně se to také stalo. Šla jsem se synem kolem Bílé labutě a tu proti mně úsměvavý mnich, v oranžovém hábitu. Odzbrojil mne svým úsměvem a něco mumlal a natahoval ruku s amuletem. Vzala jsem ho a hned v zápětí mi ukazuje nějakou tabulku. Nerozuměla jsem tomu, co po mě chce, ale četla jména předchozích a tak napsala svoje a protože také synovi podal amulet, i jeho křestní jméno. Další položka byla od každého z předchozích vyplněna slovem PEACE. A hned ta vedle ní s nápisem amount. U předchozích byly sumy jako 500, 200. V tom okamžiku jsem se vnitřně naštvala, kvůli té formě. Usmívající se mnich vám něco nabízí, pak se mu pěkně systematicky "upíšete" a až na závěr pochopíte, o čem to celé je. Vzhledem k tomu, že jsem měla v peněžence opravdu posledních pár dvacetikorun a žádné papírovky, nebylo mi ani hloupé peněženku před mnichem otevřít a dát mu "pouze" jednu z nich. Pouhopouhých 20 korun. Zatvářil se smutně a překvapeně (hrál to velmi dobře) a řekl mi: "more coins", protože je v peněžence zahlédl. A já mu s klidem a úsměvem řekla NE. Celé situace vůbec nelituji, i proto, že jí byl přítomen můj osmiletý syn a může se z ní poučit. Sama za sebe ty věci beru tak, že nikdy nevíme, kdo je oním člověkem, který z nás jakýmkoliv způsobem mámí peníze, ale vždy se zamyslím nad tím, kolik v ten moment můžu dát. A jestli vůbec...většinou nedávám nic. Otázkou pro mne samotnou zůstává, kolik bych byla ochotná za pouhopouhý kousek blýskavého plastu s podmanivým symbolem dát v situaci, kdy bych v peněžence měla několik tisíc to už je ale jiný příběh...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.