Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás, poraďte mi. Začátkem minulého týdne jsem si objednala zboží z internetového obchodu. Jelikož to není český obchod, ale z Německa (i když v Česku kamenné obchody má, ale ode mě celkem daleko), musela jsem platit hned při objednávce kreditní kartou. Ještě ke konci minulého týdne mi od tohoto obchodu přišel e-mail, že zásilka byla odeslána. Klikla jsem na odkaz na přepravní společnost DHL, kterou to bylo odesláno. Dnes ale, když jsem se tam opět podívala, zjistila jsem, že poslední info k této zásilce je, že byla úspěšně doručena. Já ale žádnou zásilku nepřevzala ani mi nepřišel žádný e-mail či SMS, že mi bude doručována. Mohli byste mi to prosím vysvětlit, jak to s touto přepravní společností funguje? Ještě jsem nic z ciziny neobjednávala a mám tedy už docela strach, aby se ke mně zásilka opravdu dostala. Když jsem ještě dál hledala v tom výpisu, co se kdy s mojí zásilkou dělo, byl tam odkaz na ppl. Což mě také docela překvapilo. Znamená to tedy, že mi to má doručit PPL? V ČR už jsem totiž auto DHL také několikrát viděla, a to i v našem městě, tak jsem myslela, že mi to doručí přímo ona společnost. A když jsem se pak dostala na stránky PPL, bylo tam něco jako, že zásilka by snad měla být na ParcelShopu a úplně poslední status je, že byla doručena na KTM (což nevím, co znamená). Znamená to snad tedy, že zásilka byla úspěšně doručena na ParcelShop? Proč mi ale nepřišel alespoň e-mail? Z PPL mi už přišlo několik zásilek a i jsem si jich několik vyzvedávala v ParcelShopu, ale vždy mě informovali o tom, že si již zásilku mohu vyzvednout... Kdyby to pomohlo, zkopíruji sem i ten výpis z DHL.
Děkuji za pomoc.
Není tu číslo zásilky.
PPL zcela jistě nebude zásilky DHL doručovat. DHL normálně u nás působí. Jelikož ovšem DHL aktuálně patří pod Deutsche Post, je nutno rozlišit, zda se jedná o obyčejný balík - v takovém případě se balík dostane do vlivu Německé pošty a na našem území ji pak doručuje Česká pošta. Nebo se jedná o zásilku, kterou doručuje přímo DHL a v takovém případě vám ji doveze DHL až na cílovou adresu. S tímto systémem se u zásilek z Německa setkávám často. Obě firmy jsou do jisté míry propojeny a tímto způsobem doručování optimalizují včetně jednoho systému sledování zásilek - znalost čísla zásilky je tedy nutná.
Napadá mě ještě možnost, že zásilku převzal soused. Pokud se nepletu, mělo by být možné z online sledovacího systému zjistit jméno, kdo zásilku fyzicky převzal. I s touto situací jsem se před nějakou dobou potkal.
Děkuji za odpovědi. Bohužel nevím, zda je to obyčejný balík či zásilka. Včera jsem byla v podstatě celý den doma a soused, si myslím, to také nevyzvedl, jelikož bydlím v bytovce, tak je u nás slyšet skoro vše, co se na chodbě děje. Já sem tedy zkusím dát ten odkaz s číslem zásilky, jestli by to mohlo pomoci. Pak mi asi nezbyde nic jiného, než tam zavolat nebo napsat, ale nevím, jestli se mnou budou vůbec mluvit česky.
Číslo je: 018002310886
A odkaz s tím přehledem zde: nolp.dhl.de/...
Kolega má pravdu, nějak mi unikl fakt, že PPL už patří také pod DHL. Předpokládám, že sledovací systémy DHL a PPL nejsou propojeny. Doručovací cyklus u DHL končí předáním balíku firmě PPL. To se stalo včera - to je poslední záznam, který DHL eviduje. Zásilku pak následně musíte sledovat v systému PPL. Je to uvedeno i ve vámi odkazované stránce, pokud si rozbalíte informace o zásilce.
doplněno 01.10.15 11:31:Ještě doplním, že aktuálně probíhá u PPL aktualizace systému a online sledování dočasně nefunguje.
Je to takhle: Českou firmu PPL vlastní německá (původně americká) společnost DHL. A ta je sama majetkem společnosti Deutsche Post, pod kterou spadá i spousta jiných firem. DHL se specializuje především na expresní leteckou přepravu pro firmy, byť má i nabídku pomalé pozemní přepravy. Protože si zakládá na tom, že je vždy během chvíle k dispozici svým důležitým firemním zákazníkům, kteří za to také velmi mastně platí, nevyplatí se jí zajíždět do kdejaké díry s nějakým hadříkem z e-shopu, protože tam to nikdy tolik nespěchá. Tyto zásilky tedy předává svě dceřinně PPLce, která jezdí prakticky kamkoliv, ale pochopitelně se také kvůli onomu hadříku nezblázní a doručí jej, až dle své běžné trasy. U DHL pak již ona zásilka dále vyhledatelná není, pouze u PPL. Pokud příjemce bydlí ve větším městě kam zajíždí přímo DHL, doručí mu zásilku ona a na jejích stránkách lze pak zásilku celou dobu sledovat, je vidět i kdo a kdy zásilku převzal, dá se zobrazit i jeho podpis aby se předešlo sporům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.