Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
skončila jsem v zaměstnání na HPP ( zaměstnavatel zkrachoval ) a nyní nemám novou práci, zatím. Mám ŽL, ten jsem měla jako zálohu pro vedlejší činnost, kdyby se naskytla práce nebo brigáda, kde by ho vyžadovali. Ale výdělky z něj nemám a nejspíš mít v nejbližší době nebudu. Na úřad práce se hlásit nechci, mám možnost mít víc brigád do 300 hodin ročně, kde za mne tedy nebudou platit zdravotní ani sociální, jenom odvádět daň z příjmu. Ze sociálního jsem odhlášená s tím, že sice ŽL mám, ale nepodnikám a nevydělávám. Jak bych to měla udělat teď? Pozastavit ŽL? Protože si myslím, že by po mně automaticky chtěli takovou výši zdravotního pojistného, jako má platit OSVČ ( bez ohledu na to, jestli výdělek mám nebo ne ). Já bych si chtěla platit nižší sazbu jako fyzická osoba/občan nepodnikatel. Z těch brigád zase tolik nemám, takže každý ušetřená stokoruna dobrá. Mohl by mi, prosím, někdo poradit? Děkuji za každou radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.