Nejste přihlášen/a.
Ano, v podstatě umrtví a vystřihne, vůbec to necítíš, pak odejdeš se zavázaným palcem a zahojí se to. Dělá se to v lokální anestezii, opravdu necítíš vůbec nic a je to hotovo celkem rychle. Já si před lety ukopla palec o kámen na pobřeží, bolelo to hodně a zřejmě tam byla i infekce, nezbývalo, než nehet "strhnout". Nakonec mi jen ustřihl kousek toho nehtu, nestrhl celý, ale tak do hloubky, že by to bez umrtvení nešlo. Bála jsem se šíleně, ale nic jiného mi nezbývalo... dopadlo to dobře a nehet vypadá pěkně. Pro dobré hojení se doporučuje jíst lék Wobenzym, jen nevím, jestli se hodí i pro děti, poraďte se (i s maminkou) s tím lékařem.
No jistě, nejdřív umrtví, až pak stříhá, do živého by to asi opravdu nešlo , je fajn, že to je zkušený lékař... to je pravda, vždycky, když rána přijde k sobě, tak bolí, ale nic tak děsivého to zase není. S palcem pak zacházej opatrně, až do úplného vyléčení, a vlastně i potom, ve čtvrtek rozhodně držím palce
.
Aho, já se tomu párkrát úspěšně vyhnula roztokem Rivanol, používá se v chirurgii a je fakt super. Jen je dražší. Nanést na čistou gázu, ránu přikrýt, zavávat a dva dny k tomu nesmí voda ani vzduch. Pak opakovat až do zlepšení stavu, rivanol si hnis vytáhne ven.
Osobně s chirurgickým řešením nemám zkušenost, ale mají ji kamarádi. Jeden byl před pár lety, palec ho půl roku bolel a musel na operaci znovu, protože se to nehojilo, jak mělo. Každé brnknutí o dlažbu nebo přišlápnutí palce v davu "úžasný". Druhý kamarád je momentálně 3 týden po zákroku a ještě 14 dní nohu nesmí plně zatěžovat. Zvažuje rovnátka na nehty, protože mu na chirurgii řekli, že je velké procento recidivy.
doplněno 30.09.15 12:24:Tiffany - jojo, Wobenzym je super, taky můžu doporučit .
Nj, hojení je hodně důležité, i když se operace povede, tak špatné hojení vlastně celý zákrok pokazí a třeba přinese i komplikace. Tohle se mi stalo se "slepákem" kdysi a zbyla mi jizva ošklivější, než bylo nutné. Dobře jsem si to zapamatovala a proto nedám na Wobenzym dopustit, pomohl mi při jiné operaci a pak i při tomto zákroku s nehtem. Mohu jen doporučit.
Já bych s tím něco udělal kdyby se mi ten nehet nezlomil :/ mám ho nějak takhle ... velmi profesionálně jsem to nakreslil to oranžové je kůže kolem palce a to černé je nehet.. a mě se ten nehet nešikovně ulomil a zdá se mi že ta špička tam zavazí.. a jak je ten bok zhnísanej a nateklej tak na tek rožek nevidím a když se toho dotknu tak to bolí :/
No uvidím zítra tam každopádně jdeme hned ráno tak napíšu co mi s tím udělal snad to zvládnu
Já si letos v létě ukopla palec také, fakt to dost bolí. Jelikož jsem staršího data (v důchodu), mám pro tyto případy různé svoje bylinky. Na palec jsem dala kostival (nastrouhaný, naložený v lihu), asi týden, hlavně na noc, zpočátku i přes den. Chladilo to a hojilo. Po cca 2-3 měsících (!) se povedlo a starý nehet se skoro sám odloupnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.