Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce od

Od: lukasb123 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

je mi 19 let a již jsem 3 měsíce samostatně výdělečně činný ( před měsícem jsem dostudoval)

Moje matka mi od mých 14 let neplatila svoz komunálních odpadů, tudíž to město dalo exekutorskému úřadu, dluh stoupal co rok to 12000 + , nyní dlužím 60 000 na exekucích, lze hromadit exekuce nezletilému který si nevydělává? Co mi bylo řečeno tak se má dluh do 18 ti let přesouvat na zákonného zástupce, ale nebylo tak učiněno a nyní dlužím ja za 4 roky kdy jsem byl nezletilý. Co je na tom pravdy a co ne?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniel*
hodnocení

0x

A matka je kde. "mi od mých 14 let neplatila svoz ..." tomu nerozumím .. jste bydlel v bytě kde vám matka platila nájem a ona bydlela jinde nebo co.

lukasb123
hodnocení

bydleli jsem u táty, ale trvalé bydlište jsme měli a máme pořád na městským úřadě kde se musí platit svoz 700kč/rok , několikrát to za me jakožto zákonný zástupce nezaplatila

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

To je docela složitý problém, doporučuji ti obrátit se na poradnu při finanční tísni.

Není mi z toho jasné, proč by to platila matka, když si bydlel s otcem? Je nejprve nutné určit, který rodič to měl platit, kdo tě měl v péči? Předpokládám, že už je exekuce pravomocná, zajdi do té poradny a vem sebou všechno co k tomu máš. Zajdi na soud, co exekuci nařídil, tam můžeš nahlédnout do spisu, buď si to okopíruj, nebo vyfoť moboilem, hlavně at je to čitelné. Za kopie se platí, za focení mobilem ne :)

Zatím to co píšeš neplatí, ele soudy k tomu přihlíží, je jen pořeba zvolit správný postup obrany, a ten bez poradny, nebo rady právníka sám nenajdeš:(

Řeš to ihned, jsou tam krátké lhůty!

lukasb123
hodnocení

bydleli jsme já, matka a otec v jednom bytě který byl psaný na otce, po rozvodu rodičů byl jako můj zákonný zástupce brána matka, bohužel exekutorský úřad je až v Chomutově což je od mého bydlište cca 200 km

lukasb123
hodnocení

jde mi o to jestli je právoplatná exekuci která byla udělana v době kdy jsem si nevydělával a byl jsem nezletílý

Bohužel, stát se to klidně může. Záleží totiž na správci poplatku komu nedoplatek vyměří. Zda nezletilému, nebo jeho zákonnému zástupci. Viz:

Vymáhání poplatků

Pokud není na zaslaný platební výměr reagováno, zasílají úřady ještě před zahájením exekuce vyrozumění o nedoplatku, kde jsou vyčísleny všechny nedoplatky na místním poplatku za odpad u konkrétní osoby. Pokud ani na toto vyrozumění o nedoplatku není reakce, přistoupí úřady k exekučnímu vymáhání. V praxi to znamená, že pokud nedoplatky na místním poplatku za odpad vznikly za dobu nezletilosti dítěte, mohou nastat tyto varianty vymáhání:

- Pokud byl vyměřen nedoplatek nezletilému poplatníkovi – vymáhá se exekučně po nezletilém poplatníkovi, případně až v době jeho zletilosti.

- Pokud byl vyměřen nedoplatek za nezletilého poplatníka jeho zákonnému zástupci – vymáhá se exekučně po tomto zákonném zástupci.

abivia.cz/...

lukasb123
29.09.15 21:57
hodnocení

Děkuji :)

zzzlatokopka*

Je platná, jen je možné exekuovat až v plnoletosti. Jsou dva pojmy platnost a účinnost.

Platná je nabytím právní moci, klidně v 17ti letech, ale účinná může být až v 18ti letech.

jmhad*
hodnocení

0x

Zatím platí že i miminko musí platit a pokud ne, roste dluh jemu.A to i při jízdě "na černo" či dluh mobilnímu operátorovi. Návrh povinnosti o přesunu na zákonné zástupce zatím nebyl schválen.

Jinak by chtělo začít bojovat vůči této volovině z dílny Bursíka a spol a vrátit se k platbě za skutečně vyprodukovaný odpad, tedy za popelnici. Lidé už se naučili třídit a tak paušální platby jsou již zbytečné a přináší ředu problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]