Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reagovat

Od: tomikcr* odpovědí: 8 změna:

Zdarec,

mám zase podivný dotaz. Všude na netu jsem se dočetl že jsem takový ten typ až moc milý a hodný chlap (40) a přítelkyně (27) si mě proto neváží a ve finále pokud to nezastavím tak uvidím její zada a uslyším bouchnutí dvěří. Lze toto vůbec nějak zvrátit, jsme si docela blízcí, spíme spolu, jsme i partneři ale i fajn kamarádi, dělám pro ní první poslední vozím ji, jsem jí kdykoliv k dispozici atd. ale nebydlíme spolu...jen mám takový pocit že to nějak uvadá, už se na mě nedívá jako dřív a i sama mi naznačovala že by mě ráda dobývala. Jenže já nevím jak. Třeba spolu často smskujeme, mám ji přestat odpovídat, nebo jí vůbec nepsat...to se ale potom musí zákonitě něco podělat. Nebo jí nemám vůbec volat nebo co mám vlastně dělat. Na netu hodně píšou ignorovat ale lze to vůbec uskutečnit...?Jak teda zvýšit její zájem? Chce to ale něco chytřejšího protože to není žadná blbka...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Píšete, že jste jí kdykoliv k dispozici. Tak se udělejte vzácnějším, aby na Vás tolik nespoléhala. Jistě máte také své koníčky, tak jim věnujte občas více času. A žijte si také svůj život. Pokud občas přítelkyni řekněte - promiň, dneska se mi to nehodí, už něco mám, třeba to prospěje vašemu vztahu, když nepřiběhnete na zavolání. Ignorace podle mne, naopak, neprospěje vůbec žádnému vztahu. Nesnažte se být na přítelkyni moc citově závislý, každý člověk potřebuje i prostor pro sebe. Zkuste věci plánovat, domlouvat se na nich předem, aby neměla přítelkyně pocit, že jste pro ni samozřejmost a že se jí vždy přizpůsobíte. Ale pokud je to skutečně tak, že si Vás přítelkyně neváží proto, že jste milý a hodný chlap, pak si najděte takovou, která si Vás bude vážit a ocení to.

hodnocení

2x

Já nevím, ale jste dost starý na to, abyste to, co jste se o sobě dočetl na netu, bral trochu - no spíš dost - s rezervou.

Mám z Vašeho dotazu pocit, že svůj život řešíte především na netu, a nikoli s přítelkyní, které se to týká.

Nepíšete, zda byste s ní chtěl bydlet. Pokud už jste spolu dlouho, možná by ona o to stála, protože pokud je jí 27, už možná myslí na dítě.

A to s tím "dobýváním". Mám pocit, že to máte ve vztahu nějak obráceně. Vy byste ji měl především dobývat, a ona by měla být ta dobývaná...

Proberte to s ní. A vykašlete se na to, co si o tom kdo myslí. Protože nikdo další (kromě dětí, pochopitelně) s vámi dvěma ve vztahu nebude.

figurek*
hodnocení

2x

vzít do restaurace, lehce opit, odvézt k sobě domů, tam z ní strhat šaty, svázat, hodit na postel a pořádně povalchovat. Jeden by nevěřil, ale právě na toto některé ženské čekají.

Předem si ale uvědomte, že vstupujete na tenký led. Ty roztrhané šaty můžou být její oblíbené a pak vám začne brečet a trpce vyčítat.

A druhá věc, ty šaty pak budete muset zacvakat a nemusí být zrovna laciné.

No a pak je tu ještě jeden potenciální problém. Jestli je vaše partnerka latentní sadistka, tak se těšte co přijde.

uska*
hodnocení

0x

Volal jste jí 3 x denně - volejte jednou.

Psal jste pět SMS denně - pište jednu.

Nebrat telefon a neodpovídat na její SMSky je hloupost. Ale neodpovídat IHNED na SMSku, třeba až za hodinu.A to podstatné. Máte nějakého koníčka, kde byste chodil bez přítelkyně? Nemáte? Tak si jej pořiďte. Mám pocit, že jakmile přítelkyně navrhne schůzku, ihned bez problému souhlasíte. Semotamo se vymluvte na něco a domluvte jiný termín.S bambulou (bez urážky) to není jednoduché a dobývat ho nejde.

Jinak partnerka už předem ví, že co navrhne, tak budete tutově souhlasit a to je naprd.

pohanka*
hodnocení

0x

Sice nepíšete, jak dlouho spolu chodíte, ale pokud dlouho, tak již jste se zevšedněli. A v jejím věku by byl nejlepší čas na mateřství. Zase pro něco žít, na něco se těšit. Nebrat všechno rozumově, ještě ne, nejsem připravená, nechci, počkám chvíli. Chtělo by to se optat, co a jak s Vámi bude. Protože bude hrozit, že Váš vztah bude přechozelý.

A jak se říká, další možnost je, že si tzv. neváží dobrého bydla. Teprve, až jej ztratí, tak zjistí, o co přišla.

Pokud v sobě nemáte určité velké M /mužství, sebevědomí/, tak ignorováním podle mne, ho nezískáte.

Zamyslete se nad sebou, jestli nejste ve vztahu k ní jako poslušný pejsek a na zavolání přiběhnete a vše vyplníte, ale vlastně to v začátku dotazu píšete.

Tak jinak, víte, člověk má nějakou povahu, těžko se bude měnit. Buďto si Vás bude vážit, pro vaši dobrotu a vstřícnost tato přítelkyně, nebo prostě jiná.

To, že Vám naznačí, že Vás chce dobývat, tak to vypadá, že už ji nepřitahujete, už jste jí zevšedněl. Vidím to buďto požádat o ruku, nebo se rozejít a ve vašem věku si založit rodinu.

doplněno 29.09.15 15:24:

Napadlo mě, píšete, že ji všude vozíte.

Ona nemá řidičák?

Požadujte, ať si ho udělá a začne sama jezdit.

Tím jí dáte najevo, že potřebujete vedle sebe spolehlivého, soběrovného partnera.

Ona Vám klade požadavky, Vy též.

A jestli není schopná si udělat řidičák a jezdit, no tak sorry, v dnešní době jezdí skoro každá mladá mamina.

martinaa*

Souhlas se vším krom posledního příspěvku. Mám kamarádku, velmi silná samostatná osobnost, spolehlivá, soběstačná. Řidičák ovšem nemá, protože jako puberťák zažila havárku - a nikdy si ho neudělá. Vozí ji manžel, případně chodí a běhá pěšky (sportovkyně). Ne vždycky jde o lenost a pohodlnost ;).

hodnocení

0x

Ve svých 40ti letech jste se na netu dočetl? Vážně? Smskujete si? To jakože opravdu? Ve 40ti letech? *sok* Jestli to je pravda, pak se ženě 27 let vůbec nedivím. Nedivím se jí, že chce s někým trvalý vztah, domov, dítě atd atd. To, co píšete, to mohou dělat velmi mladí lidé. Ale 40 a 27?

marfusa*
hodnocení

0x

To, že si ženy neváží hodných mužů je internetový blábol. Některé věci na internetu se nedají brát vážně. Ale pokud si Vás neváží Vaše přítelkyně, to je jiná. Já nevím, jak řešit Váš problém. Nejsem odbornice na vztahy. Kdybych radila, bylo by to ode mne nezodpovědné. Ale navrhuji dát si pozor na rady, které jsou neproduktivní. To není nic proti zdejším rádcům, oni to jistě myslí dobře. Myslím, že pokud budete přítelkyni ignorovat, jak jsem četla ve Vaší otázce, tak vztah totálně odrovnáte.

Možná si děláte zbytečné starosti. Je třeba počítat s tím, že každý vztah prochází vývojem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]