Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po roce v pracovní neschopnosti nyní nastupuji znovu do práce a mám docela problém si zvyknout. Nemyslím tím, že by se mi nechtělo pracovat, naopak, jsem ráda, že budu mít peníze a kontakt s lidmi. ALE: nastupuji do nové práce, učím se plno nového, seznamuji se s novými lidmi, mnoho věcí neumím, navíc mi dělá problém si uzpůsobit program, abych vše stíhala, na neschopence jsem měla celý den na vše, co je třeba vyřídit, udělat doma apod. Teď se do toho nemůžu nějak "dostat". Jsem v permanentním stresu, připadám si nemožná, neschopná, dělá mi problém s lidmi i nějak přirozeně komunikovat. Co s tím mám udělat? Děkuji za každou radu.
Já dnes nastupuji do nové práce po 7 měsících...Také mám "bobky", ale vím, že to zvládnu... A o to jde, nebýt na sebe přísný, uvědomit si, že je to náročné,po tak dlouhé době se "zase zapojit do procesu", ale přistupovat k tomu, pokud možno, pozitivně. Říká se, že každý začátek je těžký, a tak to je. Ale nikdo by se s tím neměl trápit víc, než je nezbytně nutné
Je jasné, že jste ve stresu. Ale připadat si nemožná, či neschopná, nemusíte. Myslím, že každému rozumnému spolupracovníkovi je jasné, že když jste se vrátila po tak dlouhé době, že budete tak trochu "tápat". A ostatní nechť si trhnou nožkou A Vy se za každý úspěch, pokrok, či jen za dobrý den odměňte - voňavou koupelí, dvojkou vína, novou knížkou - však Vy sama určitě víte, co na Vás funguje. Musíte teď být na sebe opravdu hodná. A vězte, že systém "odměn" nejenže funguje, ale v takovýchto chvílích je nezbytně nutný.
P.S. O víkendu se chystám do kina, a pak s kamarády na pivko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.