Nejste přihlášen/a.
Mám takovou úchylku - skoro každý den se před spaním "mazlím" s peřinou a představuji si přitom, že to je moje přítelkyně. Většinou si do této imaginární přítelkyně promítám podobu nějaké reálné holky, nejvíce takové, na kterou mám nejhezčí vzpomínky (byla na mě milá, nechala se, abych se jí dotýkal...) Dělám to už snad od dětství (nejpozději od puberty) do dneška. Trochu mi to pomáhá se uvolnit, abych usnul, ale vzhledem k tomu, že dneska je mi přes 20 a jsem kluk (netroufám si napsat "muž"), tak už je to asi na pováženou. Domnívám se, že je to příznakem nějaké sexuální deviace.
Jenom, než se někdo zeptá:
- ano, jsem ještě panic a deptá mě to každým dnem
- ne, přítelkyni jsem nikdy neměl (dál, než k dotykům jsem se nikdy nedostal a počet těch "dotyčných" holek bych dost možná napočítal na prstech jedné ruky - jako bylo to moc hezké, ale nikdy jsem nevěděl, jak to posunout a nevím to dodnes)
- ano, jsem introvert a pravidelně (denně) trpím pocity odcizení a ztráty smyslu života
- ne, poluci jsem nikdy neprodělal, takže je možné, že mám třeba nějakou hormonální poruchu (zrovna moc vysokou hladinu testosteronu asi nemám a je to na mně asi vidět, ani povahou zrovna příklad "opravdového chlapa" nejsem; na druhou stranu, o své sexuální orientaci pochyby nemám, jsem jenom na holky)
- ano, jsem emocionálně velmi SLABÝ, tedy eufemisticky řečeno citlivý; sex mi samozřejmě chybí taky, ale ještě víc vztah a s ním související upřímné city, láska a něžnost, prostě bych toho k uspokojení potřeboval až příliš, aspoň na to, že i zeptat se cizí holky, jak se jmenuje, je pro mě nadlidský úkol díky vůlí nepřekonatelné trémě a bez např. flašky vína nebo lajny pervitinu to zkrátka nikdy nedám
- ne, nejsem z toho všeho nijak nadšený a rozhodně na to nejsem nijak hrdý, stydím se za to (ani ne za ten chlast a fet, nejsem na tom závislý, aspoň teda zatím, jen jsem to několikrát vyzkoušel na zmíněné obtížné komunikační situace; za co se ale stydím hodně, je ta sexuální úchylka, proto ji raději řeším relativně anonymně po internetu)
Rád bych se dozvěděl, co je tohle za nemoc. Zároveň ocením jakoukoliv radu, jak ji léčit. A prosil bych reálnější rady, než "najít si přítelkyni". Na to nemám. Úplně ideálně bych se chtěl zbavit té obtěžující potřeby po přítelkyni a po tom příjemném, co s tím souvisí, ale pro začátek hlavně té potřeby kompenzovat si to po nocích tím úchylným způsobem uvedeným na začátku dotazu. Jsem přesvědčen, že se jedná o projev slabosti a přecitlivělosti a takový být nechci. Slabí a přecitlivělí lidé nejsou předurčeni k úspěchu a já bych rád jednou dosáhl úspěchů. Domnívám se, že tohle je jedna z překážek, kterých bych se měl zbavit.
Já si opravdu myslím, že je to "absence přítelkyně" - jsou lidi, co si pořizují za statisíce téměř živě vypadající panny, pojmenují si jí a strávý s ní celý život.. To jsou podle mě teprve nějaký úchylky..
doplněno 28.09.15 23:04:Vl - na toho psychologa člověk musí dozrát.. :/.. jinak jak píšete ani nemusíte tušit, co dělá Váš protějšek..známá po deseti letech, dvou krásných dětech zjistila, že její manžel je exibicionista a skoro denně běhal a onanoval po lese před kolemjdoucíma...
No a reálnější řešení by nebylo?
Třeba léky na to nejsou?
Mám za to, že sexuolog může předepsat léky, které potlačují sexuální touhu (myslím, že se to používá na nějakou nemoc prostaty, nebo něco takového). Kvůli tomuhle problému mi to asi ale nenapíše, že jo...
A na tu citovou frustraci? Třeba nějaká antidepresiva, co navozují emocionální otupělost.
Klidně jako vedlejší účinek... (a zároveň aby nebyly tolik devastující jako alkohol nebo pouliční drogy)
Vždyť to musí být pro člověka strašně osvobozující, necítit potřebu po přítelkyni/příteli, nemyslíte?
Nechápu, že se tímhle nikdo nezabývá. Možná přežitek z křesťanské mentality, že "v životě se musí trpět". Ale snad už jsme v tomto jako společnost trochu pokročili.
Taky už asi rok dost ujíždím na ASMR (taková ta videa na Youtube s těmi krásnými šeptajícími slečnami, to je moc příjemné). Taky projev slabosti.
Teď už cca týden beru Tribulus (přírodní přípravek na zvýšení hladiny testosteronu), ale změnu jsem v tomhle nezaznamenal...
A zvýšení hladiny testosteronu mà snížit sex.touhu? To asi obráceně ne?
A proč ji otupovat léky?
Ono se to bud hodit, pokud jednou tedy partnerku nebudete nutit k sexu 5kràt denne.
Otupíte své touhy a pak nám sem jednou partnerka napíše: màm přítele, který se mnou spí 1x měsíčně. Co s tím màm dělat? Nepřitahuji ho?...
No sexuální touhu to zrovna nesníží, ale změkčilost a touhu po těch ostatních věcech kolem vztahu (které mi přijdou, že jsou normální spíš u druhého pohlaví) snad třeba ano.
A ne, nemyslím si, že se mi to bude hodit, já totiž holku nikdy mít nebudu. Teď si jí nezasloužím a později už bude příliš dlouho na to, učit se jak navazovat vztahy...
Takže pro mě je to jenom přítěž.
1) Jsme v Česku. Mám za to, že zrovna ve výrobě i spotřebě zmíněné "mňaminky"jsme taková jako evropská supervelmoc. Sehnat to není žádné extrémní umění. Mně vždycky stačilo se zeptat kamaráda a s nikým dále na okraji jsem nikdy komunikovat nemusel.
2) Jelikož lidé, kteří "smaží nejen na pánvi"jsou z velké části trosky, idioti a zbabělci (pominu teď zmatenost v samotném pojmu "droga"u většiny lidí, jakož i plynulost přechodu v účincích i nebezpečnosti mezi legálními návykovými látkami, "pololegálními"látkami používanými pro lékařské či vojenské účely dnes i v minulosti a látkami úplně zakázanými, aspoň třeba dnes a u nás; budu tedy vycházet z pohledu většiny lidí), tak je zjevné, že to není nijak extra odvážný čin, na který by někdo potřeboval "koule". Poprvé obavy jsou, ale je velmi snadné je překonat. Narozdíl od balení holky totiž na to, si vzít, se není třeba rozsáhle připravovat, vypadat jako ze škatulky, dokázat být zajímavý a vtipný po několik hodin a tak podobně, zkrátka to nevyžaduje podat VÝKON. Mírou potřebné odvahy bych to přirovnal k tomu, vyjít poprvé v životě sám v noci ven. Nebo vylézt (po schodech) někam hodně vysoko a podívat se (přes zábradlí) dolů.
Tohle není žádná obhajoba a už vůbec to nebylo míněno jako propagace. Jen vysvětlení, proč je toxikomanie schopný i největší labil a srab.
Kdyby úspěch v seznamování vyžadoval stejnou hloubku znalostí ale byl stejně exaktní jako jaderná fyzika, inteligence lidstva by během několika generací prudce stoupla.
Samozřejmě, že při seznamování je třeba pózovat a dělat, že je člověk něco, co není, a to hlavně, když je člověk narušený (musí předstírat, že je normální). Já ovšem pózování moc neumím, ještě mi to tak nejde, a to je jedna z hlavních příčin, proč holku nemám. Ale už mám aspoň dost kamarádů a občas jsem měl i nějakou kamarádku, protože jsem se naučil předstírat a vyhýbat se upřímnosti aspoň trochu. Předtím se se mnou v jakémkoliv kolektivu nebavila ani noha od židle.
Kdybych nepózoval a nedělal ze sebe něco co nejsem a jakmile by to na rande vyplynulo z konverzace, tak se holce svěřil, že se odmala před spaním muchlám s dekou, protože mi strašně chybí fyzický kontakt s milovanou osobou, jaké bych měl potom asi šance?
A proč myslíš, že v nejvyšších příčkách lidské společnosti je největší koncentrace tzv. nekriminálních psychopatů, to jest lidí, kteří mají předstírání jako svůj životní program?
Že sbalit holku je snadné jako vyjít v noci ven a stačí být hlavně sám sebou a nepózovat, to zkus vykládat těm, kteří se tím řídili a do třicítky byli rádi, když si našli maximálně ty kamarádky.
Tak tohle jsem přesně čekal.
Koukám, že argumenty došly.
Určitě ses nikdy v životě nepřetvařovala, abys něčeho dosáhla, v tom ti fakt věřím. To si vykládej noze od židle.
Magor jsem a vím to o sobě, na návštěvu psychologa a psychiatra zralý jsem taky. Ale NE kvůli tomu, co píšeš ty.
Proč místo důsledků neřešíte příčinu? Místo k psychiatrovi si zajděte k psychologovi a nechte si pomoct se sebevědomím a sebeúctou...pak si začnete věřit, vyhecujete se k mluvení s dívkami, začnete s nějakou chodit a nebudete si ji muset nahrazovat peřinou a následně shánět sajrajt, co vám otupí mozek. Simple.
Protože řešit příčiny a trénovat sebevědomí a svádění holek a projevy před lidmi je běh na dlouhou trať a je to časově náročné. Potlačit následky je rychlejší (aspoň většinou by to tak mělo být) a tím to končí.
Na příčiny kašlu, trápí mě symptomy. Teď mám studovat a pracovat a né řešit nějaké příčiny. Na to jsem měl čas na základce.
Hlavně si nedávejte žádné "nálepky". Tím myslím jako "narušený, úchyl" atd. To je velmi nebezpečné! Protože tomu můžete opravdu začít časem věřit - pokud jste tomu už neuvěřil.
Měl byste začít pracovat na svém sebevědomí, a to nejlépe s pomocí psychologa. A pak si časem najít nějaký vztah.
Pokud si budete říkat, že toho nejste schopný, opravdu se to tak stane... Není v tom žádné čarodejnictví, prostě náš mozek tak funguje.
Není důvod si něco vyčítat ! Každý má nějakou sexuální úchylku a nemít se rád jenom za to, že to mně samému nepřijde normální není rozhodně správné. Co vy víte, co mají vaši přátelé za sexuální představy. Možná byste se sám divil... Určitě se nejedná o nějakou "zakázanou" věc a už vůbec ne o sexuální deviaci. Bylo by určitě vhodné navtívit psychologa, protože si zkrátka nevěříte, trpíte úzkostmi a zbytečně se podceňujete. Sám jsem dost velký introvert a ze své zkušenosti mohu potvrdit, že psycholog pomůže, i když nemusí být ze začátku lehké se o svých problémech s někým pobavit.
Hodně štěstí !
Souhlasím s Naufrago. Také mi to silně někoho připomnělo. Kompletní rozbor a shrnutí vlastní osobnosti. Tak jestli to jsi Ty, tak to není nic vážného. A jestli to Ty nejsi, tak to také není nic vážného. Prostě Ti je dvacet, chtěl bys holku a zatím ji nemáš. Tak se mazlíš s peřinou a ta proti tomu nic nenamítá. To přejde, žádný strach. Přestaň se v sobě šťourat a hledat úchylky, které neexistují. Kdybych tady napsala, čeho jsem se v mládí bála já, a také si myslela, že jsem úchylná, tak bys tomu ani neuvěřil. No a jsem v pořádku, i když jsem to pochopila mnohem později. Tenkrát internet nebyl, ale je dost možné, že kdyby byl, tak bych se byla bývala také svěřovala...
Absolutně vůbec nemám ponětí, o kom mluvíte. Jestli se můžu zeptat, kolik hodin denně přibližně trávíte na těchto stránkách?
Já jen, že se mi to tady nestalo poprvé, že mě někdo nařkl z toho, že jsem zároveň někdo jiný (jednou jsem měl dokonce komentovat vlastní příspěvky pod jiným jménem a jednou indentitou hladit ego té druhé).
Co mě dále opravdu fascinuje, je to, že se (nejen tady) najdou i lidé, kteří identifikují podobné diskuse či podobné styly psaní napříč celým českým internetem. Vážně by mě zajímal ten mechanismus na pozadí... jestli se vyžívají v tom, že když si někde přečtou diskusi, tak ji v první řadě házejí do Googlu, jestli už jako není jinde, nebo opravdu chodí na všechny příslušné stránky a tráví na nich tak neuvěřitelné množství času, že mají takový přehled, co kdo kdy napsal kam a jakou to mělo formu.
To abych, když chci získat podobné informace z více zdrojů, si texty rovnou překládal do angličtiny a ptal se na zahraničních webech.
Mimochodem, komu vlastně myslíte, že takovýmito připomínkami prospějete? Nebo co si tím dokážete? Že jste pozorný čtenář? Ono to tady jako někoho zajímá? Nebo kdekoliv jinde?
Pokud administrátor uzná, že připomínat tady někoho jiného je v rozporu z pravidly, ať tuto diskusi uzavře nebo smaže. Zas tolik mi na ní nezáleží, řešit to můžu jinde.
Snažíme se v prvé řadě prospět tazateli, pokud má ovšem zájem svůj problém řešit. Vy nechcete řešit problém, protože Vy žádný vlastně nemáte, jenom ten, že se chcete mermomocí o SOBĚ s někým bavit. Vymýšlíte si všelijaké úchylky, abyste zaujal společnost a myslíte si, že jste tak mazaný, že Vám to nikdo neprokoukne. Zapomínáte však na jedno. Nedokážete zmněnit svůj styl psaní. Nemyslím si, že to jsme my tady, co si chceme něco dokazovat. Není co. A do Google to určitě nikdo z nás "nehází", aby zjišťoval, jestli jste se snažil upoutat pozornost i jinde. Nebuďte zase tak sebestředný. Natolik zase zajímavý nejste, aby někdo z nás prohledával Google kvůli Vám. A jak dlouho který z nás sedí u počítače, není už vůbec Váš problém. Ale ptáte se, tak za sebe odpovím. Tak dlouho, jak se mi chce. Je to můj čas a jak s ním nakládám, je moje věc. Tak doufám, že jsem Vám alespoň tentokrát, na Vaše otázky odpověděla uspokojivě.
"Ale ptáte se, tak za sebe odpovím. Tak dlouho, jak se mi chce. Je to můj čas a jak s ním nakládám, je moje věc."
Takže asi hodně dlouho. Ano, je to Vaše věc, ale to vím a na to jsem se taky neptal, čí je to věc, zajímal mě jen konkrétní časový údaj. Takže z tohoto pohledu ne, odpověď uspokojivá nebyla.
Možná se mýlím, stejně jako (opět) Vy, ale vyvracet Vám už nic nebudu, nemá to cenu.
Jen taková logická úvaha: pokud bych centrem svého zájmu byl jen já sám a měl takovou potřebu si hladit ego, proč bych měl volit zrovna tenhle, dosti krkolomný způsob? Nebylo by lepší si třeba místo úchylek vymýšlet přednosti a vychvalovat se s nimi? Nikde tady nezdůrazňuji, že jsem zároveň v něčem dobrý, že jsem něco dokázal, že jsem někomu pomohl... a to přesto, že by to "hlazení ega" jistě podnítilo. Nezmínil jsem ani případy, kdy je to možná i pravda (ani to dělat nechci), ale to je jedno, na pravdě by mi asi záležet vůbec nemělo, pokud bych byl pln postranních úmyslů, jak mi tady předkládáte.
Ach jo, když lidé ale asi právě lež vyžadují. A hlavně oceňují. Pokud se lhaní vymstí, je to jen proto, že se lhalo špatně, ne proto, že se lhalo...
Kdybych hned v dotazu zmínil, že se starám o nemocnou maminku a posílám peníze postiženým dětičkám, přístup k mojí osobě by tady vypadal úplně jinak.
Aneb, jak se vyrábějí cynici...
Mimochodem, pokud jsem opravdu takový sebestředný sobecký kre*én, pak logicky nemám důvod řešit přednostně úchylky, které mi neškodí (jako sebestřednost nebo potřeba "vyhrávat" v diskuzi). Ze sobeckého hlediska mi můžou být ukradené, i v případě, že vadí ostatním (alespoň pokud nemám nutkání je dávat najevo v "reálném" životě). A s těmi úchylkami, co jsem popsal jako problém, to nejspíš nesouvisí, takže nemám důvod to připisovat na seznam těch, které hodlám řešit s odborníkem. A pokud já prezentuji schopnost dokonalého rozboru vlastní osobnosti, pak Vy zase schopnost dokonalého "prokouknutí" ostatních. A zřejmě to ani jednomu z nás moc nejde. Proto si v tomto nemáme, co vyčítat.
Za prvé, nikde jsem nepsala, že jste sobec. Že jste sebestředný, ještě neznamená, že jste sobecký. To nemohu já z Vašich řečí posoudit.
Za druhé, kdybyste tady psal jaké máte přednosti, tak by to nikoho nezajímalo. Tudíž, diskuze o VÁS, by se nekonala žádná. Jak by kdokoli asi reagoval na to, kdybyste psal, "mám se dobře, všechno mi jde, kam se hnu, tam se holky kolem mne točí, mám bezva práci..." A tak dál. Co k tomu říct? Nic. Jen by každý řekl - zase jeden vejtaha. Nedělejte ze sebe pitomce, a nesnažte se ho dělat ze mne. Vy víte velice dobře, proč si vymýšlíte. A co se toho hlazení ega týče, i to se dá dělat různými způsoby. Vy jste si vybral tento. Jde Vám o to, abyste vzbudil širší zájem veřejnosti o Vaši osobu, chcete si s někým povídat o sobě a použijete k tomu jakýkoliv prostředek. To je ta pravá Vaše úchylka. Už jsem Vám to napsla několika způsoby.
Píšete, že své úchylky hodláte řešit s odborníkem. Tak proč to neuděláte, to hledáte odborníky tady? A proč jste dal do úvozovek pouze slovo prokouknutí? Dejte do úvozovek také slovo rozbor. To by myslím bylo víc na místě.
Co se týče toho, že ode mne vyžadujete konkrétní časový údaj, který trávím na poradně, tak to jste mne rozesmál. Když pominu fakt, že Vám do toho nic není, tak jak by Vám pomohlo, kdybych napsala dvě hodiny, půl dne, celý den? Co byste z tohoto přesného údaje asi tak vydedukoval? No přece NIC!
Kdybyste tady napsal, že pomáháte nemocné matce a přispíváte na postižené děti, tak to by opravdu k rozpoutání diskuze nestačilo. A to Vy víte, proto jste zvolil jiný postup. A nikdo Vás neviní ze lží, ale z vymýšlení si. Víte co je mytoman? Tak tím přesně trpíte. Ale to se skoro nedá léčit. Je to vrozená úchylka charakteru. Takže jestliže chcete opravdu vědět jak zaujmout příště větší okruh lidí, vykašlete se všechny předešlé imaginární úchylky, které jsou snadno rozpoznatelné a napište : "Mytoman hledá pomoc". Tady to nezkoušejte, tady už by to nyní neprošlo. Ale zkuste na jiných stránkách. Úspěch Vám zaručuji. Na toto téma se dá sáhodlouze debatovat. Stačí k tomu trocha fantazie a znalost tohoto problému. Doporučuji předem nastudovat. Ale věřím, že Vy to zvládnete. Tak lovu adeptů k další diskuzi, zdar.
P.S.
Na cyniky zapomeňte. To je něco jiného a tam byste neuspěl. Možná později, ale chce to mít hlubší vědomosti.
Ach jo, tak na tohle už nemám slov... Logika zmatená, schopnost pohybovat se v širším kontextu diskuze mizivá, podsouvání polopravd neustálé.
Já to vzdávám, vyhrála jste. Přesvědčila jste mě, že psát sem cokoliv dalšího je jen ztráta mého času a energie. Argumenty proti emocím se prostě bojovat nedá a já holt emoce tak neumím. Tohle je jak diskutovat s věřícím, jak vzniknul vesmír...
Jinak silná slova na téma "nevíš, co je cynik" nečtu/neslyším zdaleka poprvé, ale co je zajímavé, že mi jejich původci nikdy nepředvedli, jak teda jako ten opravdový cynismus vypadá.
Ahoj. Nemůžu si pomoct, ale taky se mi zdá to jeho psaní nějaké povědomé. V to má asi Naufrago pravdu. Ta jeho tvrzení mi spíš připadají nějak úchylná. Jsou to takový divný kecy. A zvláště po zmínce na ,,lajny,, fetu. To je to správně divné. Nějaké muchlování s dekou je roztomilý rozmar. Né nějaká úchylka. Takhle si se sebou hrají i malé děti ve školce.
Narušeny, asi jste i sociopat, co si o sobě myslí, že je rozbitý a je ho potřeba opravit. A hlavně jste provokatér a recesista.Ani jedna vaše tzv,, úchylka" není úchylná ale zcela normální.Hlavně ta s tou peřinou, prostě pokud je to pravda, tak vám to zůstalo z dětství, u malých dětí je to naprosto normální. Někdo má peřinu, někdo plínku, někdo medvídka atd.
Divné je, jak se snažíte své okolí přesvědčit o svých všelijakých úchylkách. Divné je, že Vám to stojí za to, vydávat takovou spoustu energie k rozpoutání diskuze, ve které chcete být hlavním aktérem. Divné je, že vůbec nereagujete na odpovědi, které Vás z ničeho nepodezírají, tudíž by Vás měly uspokojit, ale Vy si jich vůbec nevšimnete a vybíráte si pouze ty, kde máte možnost protahovat diskuzi, která by tímto způsobem byla nekonečná. Divné je, že jste si vybral právě tento způsob k tomu, abyste zaujal čtenáře. Divné je, že Vám ještě nedošlo, že tudy cesta nevede. A to bych mohla pokračovat, co všechno je na Vašich tvrzeních divné. Takže suma sumárum, asi budete opravdu divný. Ale určitě ne v tom, co se nám snažíte pověsit na nos. Vymyslete si jiné téma, než jste Vy sám.
ať už jste "sociopat", rozbitý, nebo narušený - všechny Vaše "stížnosti " svěřte psychologovi - jedině ten bude mít trpělivost Vás poslouchat a dost erudice na to, aby Vám mohl poradit. Zde na Poradně bylo myslím už vše řečeno a nic nového se nedozvíte - ledaže se Vám lidi začnou spíše posmívat !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.