Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alibaba - jak je to s poštovným?

Od: lucik7988* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, již druhým rokem nakupuji na Aliexpress.com. Zaujala mě i stránka Alibaba.com, kde se dá za lepší ceny nakoupit dané zboží ve velkém. Jen se pořád snažím vyznat se v poštovném. Jejich min. počet kusů jsem pochopila, už mi byla i zaslána nabídka a teď k cestě balíčku...
U zboží je vždy napsáno FOB price...+ cena v USD - FOB jsem si vygooglila, že je "free on board" - "Při této metodě je výrobce zodpovědný za výrobu a doručení zboží do vybraného čínského přístavu, odkud je zboží lodí přepravováno do některého z evropských přístavů...
otázka:
1.)
je to tedy tak, že např. u Alibaba.com, dopraví zdarma prodejce zásilku do dohodnutého přístavu, balík nalodí a potřebné dokumenty mi zašle, abych mohla já, prostřednictvím jiné firmy, si balík nechat dovézt?
2.) Jestliže je bod 1 správně, já tedy s potřebnými papíry kontaktuji nějakou firmu, která přepravu zajišťuje i do ČR a oni se o balíček za poplatek postarají a doručí ho na uvedenou adresu?
3.) Jednalo by se o menší zásilku - tak do 4kg, žádná paleta nebo tak, rozměry max. 60x60cm a místo nalodění Shenzhen...mátě zkušenosti s poštovným u podobných zásilek? Nemám vůbec představu, dosud jsem na Aliexpressu nic neřešila. Vše bylo Freeshipping...
4.) Máte zkušenosti s přepravní společností? - levná a spolehlivá? Poslala jsem zatím poptávku na DHL ale to bude asi jedna z dražších že?
Předem moc děkuji za odpovědi *slunce*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obávám se, že tento způsob dopravy se vyplatí pouze ve velkém a navíc se domnívám, že vám to přepraví pouze v kontejneru.

hodnocení

2x

U malých zakázek nemá cenu se zabývat alibabou, levněji to samé seženete na ebay...

Co se týče FOB dopravy, tak to platí pouze v případě námořních zásilek. Takže ten Váš 4kg balík nikdo tak posílat nebude, a když tak jako sběrnou zásilku a budete čekat na naplnění nějakého kontejneru. Pak Vás bude kontaktovat přepravní společnost (kterou nevybíráte vy, ale odesílatel) abyste doložila potřebné dokumenty, zaplatila manipulační a přístavní poplatky, clo, clení, dph a dopravu po evropě. pak teprve Vám balík doručí.

U zásilky cca 1t (hodnota 28tis) vychází všechny poplatky cca na 13800,- takže cca 31,-kč/usd. (u malé zásilky to bude ještě víc, protože se více projeví paušální ceny)

.

Pokud opravdu trváte na alibaba a nechcete pomalou námořní dopravu, tak volte zmíněné DHL, stejně o moc víc možností nemáte.

lucik7988*
hodnocení

Tak nějak jsem si myslela, že můj 4kg balík, byť se 100ks bude na prd, ale doufala jsem no... :)

Zůstanu na Aliexpressu, tam při větším množství je cena někdy nepatrně větší a balíček s freeshipping, až k patě domu, je příjemné ulehčení práce. Děkuji za info.V budoucnu třeba využiji pro větší zásilky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]