Nejste přihlášen/a.
Mám od října dojíždět z Plzně do Rokycan. V životě jsem nedojížděla. Jak funguje předplatné na PK? Dobiju si pásma a pak co? Předložím průvodčímu ve vlaku jen kartu? U řidiče autobusu taky tak? Nebo si kupuju jízdenku? Jak se to dělá?
Děkuji za radu.
Dobrý den.Jak jsem se na to díval,tak to bude podobné jako v Praze.Nabijete si Vaši kartu na Plzeň a pásmo do kterého spadají Rokycany.Předpoklad je,že budete používat dopravce,kteří spadají do integrované dopravy.České dráhy to jsou určitě.Další dopravce se dozvíte zde.Ve vlaku dáte kartu průvodčímu a on má na to takovou čtečku.V autobuse v Praze se na integrované dopravě přikládá karta ke čtečce u řidiče při nástupu a dělá to sám cestující(v Praze se nastupuje na integrovanou dopravu pouze předními dveřmi).Další jízdenky nekupujete,jelikož to máte předplacené na té kartě.Pouze pokud by jste jela do jiného-vzdálenějšího pásma.tak si dokoupíte rozdíl formou jednotlivé jízdenky.
Zdravím,nezapomeňte předplatit ještě pásmo Chrást.Takže si musíte předplatit pásma 001-Plzeň,041-Chrást,042-Rokycany.Cena tuším 1100 Kč.Chrástecké pásmo si musíte zakoupit ,protože jak vlak tak autobus projíždí tímto pásmem.Jak píše rádce z Prahy ve vlaku předložíte kartu štíplístkovi a v autobusu přiložíte u řidiče ke čtečce a řeknete cíl cesty.Dá vám lístek a pak už se jen vezete.Přeji pevné nervy.Já takhle cestoval měsíc a není nad auto.Upozorňuji,že na trati Plzeň -Rokycany jsou časté a dlouhé zdržení kvůli stavbě tunelu a modernizaci tratě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.