Maso a rakovina?

Od: Datum: 26.09.15 22:22 odpovědí: 17 změna: 27.09.15 19:35

Dobrý den, už delší dobu vím, že velká konzumace masa souvisí s rizikem rakoviny. Jaky na to máte názor? Už od mala jím hodně masa a brambor k tomu, ale nadruhou stranu i hodn zeleniny. Řešíte to hodně? Děkuji

doplněno 26.09.15 22:25:

ještě k pohybu, toto mám opravdu dostatečně a moje váha je přesně akorát k výšce...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: atj®
Datum: 26.09.15 22:29
avatar

Dobry vecer, ja teda nevim jak maso, ale vsude co jime je nejake svinstvo pridane, ktere nejvice ovlivni nase deti. Jenom pro zajimavost si povsimnete, kolik deti ma ted problemu jiz odmalicka co drive cca 20let zpet vubec nebylo nebo ne v takovem mnozsti.

Za me jedine maso od reznika! Obracime skoro kazdou potravinu co v marketu najdeme abych vedeli jaky to je dovoz a jake to ma slozeni. Kdyz uz i ty pitome lentilky obsahuji karminy a podava se to malym detem tak to je svinstvo nejvetsi!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.09.15 22:33

No "našim" dětem mně je 16, víceméně jsem zastánce zdravého stylu, nic co obsahuje tyto barviva nejím, ale prostě to maso kupujeme v normálních obchodech...

Od: mefistos2
Datum: 27.09.15 12:56

On si někdo myslí, že když bude vegetariánem, tak si prodlouží život. Ale tomu vůbec nemusí být tak. Kolikrát si myslíte, že se stříká ovoce? Asi tak 16 x za rok. Kolikrát obilí? Taky aspoň 5x za rok. Jak se pěstuje mrkev? V hydroponii. V roztoku, kde jsou živiny, voda a ochranné látky. Půdu vůbec neviděla. A to máte skoro všechno tak. Tak opět k tomu masu. Je lepší jíst to i to. Maso i zeleninu, ovoce atd. Ale vyvarovat se těm nevhodným přípravám. Jak kolegyně napsala, grilování jen sem tam. Lepší ohřev z boku, aby tam nekapal olej a netvořil se jedovatý kouř. Uzeniny - málo. Šunka - vůbec. Má tolik dusitanů, že zahltí vaše tělo na jak dlouho. A třeba uzenou polévku vůbec nikdy. Všechny ty "sajrajty" jsou tam rozpuštěny. Nejzdravější příprava je vařené maso.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 26.09.15 22:33
avatar

Dobrý den, zřejmě víte více, než je vědecky prokázáno. Ale, znal jsem paní, která zemřela ve vysokém věku na rakovinu žaludku. Byla snad 40 let vegetariánka. No, k čemu jí to bylo? Zdravím!

P.S. To, co tvrdíte, se údajně týká tzv. červeného masa (hovězí).

doplněno 27.09.15 19:30:

ria - možná máte pravdu, ale zemřela stejně. A toto není téma o ochraně živočichů, ale o možné škodlivosti masa.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ria®
Datum: 27.09.15 12:07
avatar

Umřela s pocitem, že kvůli ní neumřela zvířata? :P..:).. v masu je už takovýho sajrajtu, že se divím, že Vám to chutná :)

doplněno 27.09.15 12:40:

čauk Uško, já spíš nesnesu pocit, že někde ve stáji 2x1 metr stojí kráva, která by měla skončit mě na talíři.. Asi jsou lidi všežravci, ale měli by být alespoň tak chytří a nedělat jim ze života peklo.. ;)

doplněno 27.09.15 19:40:

Ahoj Ra252 .. mám kámošku která dělá inspekce na jatkách, když jsou očekávaný, je vše nádhera, když přijdou nečekaně, nestačil-a by jste se divit..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.15 19:35

Zdá se, že o chovu zvířat máte svojské představy.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: luha®
Datum: 26.09.15 22:44

Maso už se v dnešní době dostává na nižší příčky pomyslného žebříčku. Nyní to na celé čáře vyhrávají umělé hmoty obsažené v hotových potravinách - ztužené tuky, sladidla (aspartam), barviva, konzervanty, zlepšovače chuti atd. Nekupujte výrobky, ale pouze suroviny (mouka, olej, máslo, domácí vejce, sádlo doma vyškvařené...).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.15 22:57
avatar

To jako u býložravců nevznikne rakovina? Nějaká studie tetky Suchánkové nebo jen módní vlna? Víte, že Ježíšek opravdu neexistuje?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.09.15 23:15

atj: a kde myslíte, že kupuje maso řezník? Radši vám to ani nedeklaruje...*smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: atj®
Datum: 27.09.15 09:47
avatar

Jo ja vim, ale my to kupujeme u reznika co bere maso z biofarmy. Na te farme jsme meli exkurzi a koukli jsme se jak to tam vsechno funguje, byli jsme spokojeni. *pivo*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.15 08:04
avatar

Přestaň blbnout, přestaň se pozorovat! Začni žít a žij rád, jez, abys mohl žít a nežij proto, abys mohl jíst. To tvoje nesmyslné zdravé stravování je velikým nesmyslem! Co ty víš, jak "zdravá" potravina byla vyrobena? Skladována? Balená? Nevíš vůbec nic. To, že je něco nalepené na balení, to vůbec nemusí být pravda. Kolik podvodů bylo odhaleno, kolik odhaleno nebylo? Někde něco vyrobí, převeze, zabalí a nalepí svou etiketu, své složení. U kolika surovin, výrobků se vůbec nedozvíš, odkud pochází. Kecám? Vůbec! *hej* Nedávno jsem si večer kupovala pečivo. Říkala jsem si, že si koupím zdravé, se zrníčky. Naspod v kaslíku, byla těch zrníček hromada. Se sáčkem na ruce jsem si nabrala a doma na ně vzala lžičku. Víš jak čpěly a chutnaly po plísni? Ještě teď mi naskočila husí kůže. Víš jak nějaké luštěniny někdo vypěstoval? Čím hnojili? Jak je skladoval? Ve skladech se drží hlodavci, kteří kadí a čurají a zbavit se je není jak. Ve spoustě potravin jsou potravinoví moli a ti taky kadí. Nevíme, jak bylo vyrobeno, čím bylo hnojeno, krmeno. Jaké chemikálie byly použity k tomu, aby se potravina nekazila a vypadala pěkně. *hej*Opravdu, přestaň blbnout. Davy lidí se o tohle všechno nestarají a žijí. Žijí beze strachu, bez rakoviny, které ty se tak bojíš. Tvůj život nebude radostným životem, ale pozorováním sebe sama, s hrůzou, co se děje, protože tě někde píchlo. Člověk není zas až tak křehký a rpzbitný!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.09.15 08:08
avatar

Neřeším,maso skoro denně v závodní jídelně, doma o víkendu v neděli řízek, v sobotu co dům dá nebo na co je chuť. Když je možnost,kupujeme maso přímo od chovatelů, nebo z farmy. Na podzim vypálím slivovici, vyudím maso a vepř. bok, udělám játrovku a zima může přijít.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vernon
Datum: 27.09.15 09:55
Maso jako takové je v pohodě. Spíš bych se zabýval způsobem jeho přípravy (vaření vs grilování a podobně). Žrát furt smažené řízky nebo grilovanou flákotu nebude nejzdravější.
Ohodnoceno: 1x
 
Od: mefistos2
Datum: 27.09.15 10:41

Já se vždycky snažím dívat do minulosti. Člověk pochází z opic, nejpříbuznější mu je šimpanz, gorila atd. Ti také nejsou vegetariáni a jedi maso, co se jim podaří ulovit. Pak před dejme tomu 40 000 lety začal i primitivní člověk lovit zvířata a později je i chovat a jíst až do současné doby. Takže to, na co si organimus zvykl v minulosti, tomu je přizpůsoben. Takže žádný vegetarián, ale všeho chuť. A teď k meritu věci. Trávení masa produkuje volné radikály, které je třeba likvidovat. Ty mohou poškodit DNA. A tomu právě pomádá k likvidaci ovoce, zelenina atd. Takže podle mne mix dohromady je to pravé ořechové.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.09.15 11:54
Zachovejte klid hrako, není to tak nejhorší co papáme. - Každý třetí obyvatel ČR v průběhu života má rakovinu, každý čtvrtý na ní zemře. V rakovině tlustého střeva vedeme v celé Evropě a.t.d.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.15 12:23
avatar

Maso v souvislosti s rakovinou neřeším. Spíše v souvislosti se zabíjením zvířat. Ale to sem nepatří. Takže za mne klidně maso jím. Nepřecpávám se masem a téměř nikdy negriluji módním způsobem nad ohýnkem. Což vidím u sousedů po celé léto a grilují buřty a všechno, co jim přijde pod ruku. Pěkně to obracejí a omastek z toho kape do ohně a ty spaliny v čmoudu se hezky vrací zpátky do masa. Krmí tím i své malé dítě. Soused neustálé problémy se zažíváním, dítě to pozná později, sousedka má jiné zdravotní problémy. Mne také zvou, ale vymlouvám se, že jsem právě jedla. Nemá cenu jim nic vysvětlovat, jeden pokus na toto téma mi stačil a nadobro vyléčil z marné snahy dělat lidem dobře.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 27.09.15 12:33

Co mne pamět sahá do minulosti našeho rodu, tak všichni jsme masožravci. My, předci, prapředci atd., Neexistuje oběd bez masa. Zeleninové pokrmy či sladká jídla jen na svačinu či večeři a přesto se u nás žádná rakovina nevyskytla (ťuk, ťuk). Já sama mohu maso v kteroukoliv denní i noční dobu a z velké části bez přílohy.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.