Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
už přes rok mne trápí bolesti v levém podžebří, někdy hodně značné, s pocitem na zvracení a přechodem i napravo. Mám také průjmy a nafouklé břicho. Vloni na CT slinivky a břicha mi nic nezjistili, nicméně problémy pokračují a zintenzivněly. Skoro už se bojím cokoliv sníst. Mám stále zvýšenou lipázu a někdy i amylázu, teploty. Mám dva dotazy: a) nevíte o nějakém opravdu dobrém gastroenterologovi v Praze, Středočeském kraji, v Brně, Zlínském kraji? A za b) nevíte o nějaké stránce, kde bych si mohla podle informací tam sestavit jídelníček při potížích se slinivkou? A myslíte, že pokud na CT nic nebylo, že nemůžu mát nádor? Prý je slinivka dost nevhodně uložená a obtížně se zobrazuje...
Něco ke slinivce, protože mne také zlobí /chronický zánět/. Ve zdravé výživě mi dali Slinivkový čaj od Grešíka a Karmelitánské kapky. Obojí po jídle, tak to střídám. Po nich celkem úleva. Než absolvuji vyšetření, mám vynechat smažené, tučné, kafe, alkohol, uzeniny, zrající a tučné sýry, krémové zákusky, čokoládu,majonézu, vajíčka opatrně jen jako součást pokrmů ...Mám každé sousto dlouho žvýkat...A co jíst: Kromě kaší od bramborové po ovesnou či jáhlovou, noky,rýži,rohlíky, těstoviny, dušenou a vařenou zeleninu např. květák, mrkev,špenát, dýni,hrášek. I salát, i rajskou polévku.. Doporučená masa : krůta, králík,kůzle, netučné ryby. Podmáslí,tvaroh a netuč.sýry, Ovoce skoro všechno i ovocné tvarohové knedlíky.Tuk jen málo a to rostlinný olej.Placky skoro nasucho. A jíst menší porce a nejíst na noc!
Děkuji moc, nějaká taková pravidla jsem potřebovala znát. U doktora mi nic neřekli ani nedali léky.. Zajdu nejspíš jinam.
To maso mě dostalo.. Krůtu a králíka si těžko sama udělám a kůzle koupím kde, prosím? V neděli v Babicových dobrotách vařili králíka dovezeného až z Číny. To tu nemáme králíky nebo co? Zajímala by mně cena, když je to až z Číny. Nebo radši ne. Budu asi vegetarián. Jinak je dobrý Pangron 2000 po těžším jídle, pro paní tazatelku.
doplněno 29.09.15 19:00:Pardon, Pangrol 20 000 se to jmenuje přesně.
Jestli vaše potíže byly už před rokem, podle CT by se to určitě zjistilo.Chodit rok se zánětem slinivky, no nevím.Přesto si přečtěte toto a také hlavně diskuzi, stejně postižených: nemoci.vitalion.cz/zanet-slinivky/. Jsou tam všechny odpovědi na vaše otázky.V každém případě nové vyšetření neodkládejte,zahráváte si z ohněm. Moje teta zánět slinivky měla a pokud si pamatuji,tak celý jeden rok měla přísnou dietu,absolutně bez tuku,vše připravované na vodě a žádný alkohol.
Bohužel, české zdravotnictví funguje tak, že když ti nepomůže doktor A, musíš prostě jít za doktorem B, C atd. CT by nádor určitě zobrazil. Řekl bych, že v tomhle případe budou cennější ty krevní rozbory než zobrazovací metody. Může to být nějaký chronický zánět. Slivnika je funkčně dost propojená se žlučníkem a žlučovýma cestama a samozřejmě játry, takže i tady bych se díval.
Zkuste nemocnici na Homolce, jsou tam dobří doktoři na gastru. Chodím tam k jedné doktorce, ale jestli je dobrá nebo výborná, to nedokážu posoudit. Zkrátka pomůže. Ale je dlouhá čekací lhůta po objednání. Kde není?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.