Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou evropskou zemi si vybrat?

Od: mmmjuhgh odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, ve které evropské zemi se dá nejvíce vydělat, ale životní úroveň (bydlení, strava) jsou levnější. Např: něměcký plat a české ceny.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mefistos2
hodnocení

0x

Já myslím, že největší životní úroveň v Evropě je ve Švýcarsku. Tam kdo žije a má občanství, tak je doslova král. Myslím tím i důchodce.

hodnocení

0x

Tohle je hodně těžká otázka. V dnešní době, kdy se valí utečenci na západ Evropy, bude obtížné dostat se do každé země. Navíc, bez pracovního povolení. *hej*Musí to být Evropa?

ctenar*

Navíc, bez pracovního povolení.

Jste 10 let zaspala. Na pracovni povoleni se v Evrope uz nehraje.

Musí to být Evropa?

Vsude jinde bude muset nejdrive projit imigracnim rizenim a ziskat trvaly pobyt a tim padem i opravneni pracovat. Tohle v Evrope (krome Svycarska [mnozstevni rocni kvoty pracovniku]) odpada.

buss
hodnocení

0x

To není dobrá otázka, odpověď ještě horší. Najděte si spotřební koš zemí. Jde o průměr, který nic moc neříká. I u nás jsou přece velké rozdíly. Jděte pracovat do Germanie a bydlete zde (uvádí se tam náklady na jídlo a pití na týden na 500 USD). Máte na to tak pracovat? Když někteří snědší spoluobčané jsou schopni pracovat v Anglii... proč ne VY? Největší náklady jsou na bydlení a s tím související a na stravování. Jak to říkal Marx?

mate59
hodnocení

0x

Za mně je to Rakousko, mentalita lidí hlavne v Dolních Rakousích nebo Vídeň.

mmmjuhgh
hodnocení

Kde jinde se dá emigrovat? USA má moc přísnou politiku pro přistěhovalce (vyjma kubánců). Austrálie, Kanada, NZ - taky velmi těžko. Není to ale nemožné. Pak mě napadá Island? Chile? Velkou roli hrají jazkyky.

doplněno 26.09.15 17:26:

Já osobně jsem navštívil USA- Floridu a hned bych se tam přestěhoval, kdyby to však bylo tak jednoduché :/ pokud máte zelenou kartu, můžete normálně pracovat, jsou tam pracovní pozice ve všem možném, za které by u nás nikdo neplatil. Minimální mzda je kolem 7 dolarů, za to dělají nelegálové,ale taková obyčená a legální brigáda či práce, bez ohledu na vzdělání je za 14-16dolarů, není problém. Slušný pronájem je tam už od 500dolarů/ měs a za stravu dáte v klidu 150, pokud nechodíte pořád do restaurací. Takže si dovolíte žít a ne jak tady, z ruky do huby. Daně tam jsou nízké, zato zdravotnictví a služby drahé. I přes to jsou o desítky let popředu oproti ČR.

ctenar*

přísnou politiku pro přistěhovalce (vyjma kubánců)

Kubanci jsou povazovani za azylanty (refugees). Na azylanty se nevztahuji imigracni zakony. Proto taky vsichni cesti cikani tvrdili v kanade, ze jsou azylanti, jinak by je kanada vubec nevpustila pres hranice. Zeme musi prijmout zadatele o ochranu (=azylanta). Soud pak rozhodne, jestli je jeho zadost opravnena a jestli neni, tak musi odjet nebo je deportovan.

ctenar*

USA má moc přísnou politiku pro přistěhovalce (vyjma kubánců). Austrálie, Kanada, NZ - taky velmi těžko.
Je videt, ze jsi konecne pochopil imigracni realitu sveta - cim vzdelanejsi, kulturne blizsi, belejsi, lepe anglicky mluvici a spravneji postupujici imigracnim procesem clovek je, tim mensi sanci ma se kvalifikovat. To vysvetluje, proc tyto zeme jsou plne lidi ze tretiho sveta, kteri nemaji zajem se integrovat, naucit se anglicky a podplatit imigracni proces je pro ne proste jen zpusob, jak dosahnout cile.

multivitamin
hodnocení

0x

Kdekoliv, kde jste na dlouhodobé služební cestě, ať již za firmu, či stát - např. pracovníci ambasády, mezinárodní mise apod. Zahraniční plat, zajištění ubytování, u dětí státem placené zahraniční školy atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]