Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na trvalé bydliště u příspěvku na bydlení

Od: janica* odpovědí: 1 změna:

Poradí mi někdo jak postupovat při uplatnění "Příspěvku na bydlení" - pokud jsem v nájmu a majitel chce mít i nadále trvalé bydliště v bytě, který mi pronajímá. Sociální úřady mi něchtějí uznat prohlášení majitele, že nebydlí v místě trvalého bydliště.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Majitel má právo si ponechat trvalé bydliště v bytě, který vlastní. Já sama jsem dávala toto čestné prohlášení, kde jsem uváděla adresu, kde v současné době bydlím. Jako důvod jsem tam uvedla, že výhledově chci domek prodat. A teprve potom, že změním TB. Dokonce mám takový dojem, že i když jsem si připravila čestné prohlášení jako přílohu k nájemní smlouvě, nakonec jsem musela vyplnit pro tento účel tištěný formulář. Mohu doporučit ještě jednu věc. Napište si email na MPaSV a požádejte o vyjádření. Mám zkušenost, že ministerstva odpovídají celkem brzy i na složitější otázky. A nebo si zavolejte na sociální úřad v jiném městě a žádejte o radu. Jestli tuto možnost odsouhlasí, potom hnedka napište dotaz na ministerstvo. S jejich předpokládám, že kladnou odpovědí, potom zajděte na Váš úřad. Hodně štěstí! *klik*

doplněno 17.08.09 15:03:

Zde máte i adresu na ministerstvo:

Elektronická podatelna

Adresa elektronické podatelny MPSV ČR je posta@mpsv.cz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]