Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádcové, již jsem se Vás ptala , jak s neplatícím nájemníkem. Dnes je nájemník z bytu pryč a nyní bych potřebovala od Vás další radu - Nechal dluh na nájmu a službách za dva měsíce a spolu s ním, když se vypařil, zmizely z bytu spotřebiče a nový koberec. Vše převzal při počátku nájmu a podepsal se smlouvou i předávací protokol, mám i nafoceno. Ještě dnes jsem našla v různých inzercích jeho staré nabídky z července, kde prodává naše věci z bytu. Je to tam i s fotkama z našeho bytu, kde to fotil, s jeho e-mailem ve kterém je celé jeho jméno, s telefonem a mapkou převzetí v ulici našeho bytu. Prosím o radu - Existuje nějaký způsob, jak jej najít a jak vymoci dluh a náhradu za ukradené věci - když znám jméno, datum narození, e-mail, telefon a to je tak všechno, protože adresa bydliště, které udal do nájemní smlouvy je městský úřad, (jak jsem bohužel zjistila). Změnil zaměstnání a vím jen to, kde přibližně, asi, pokud i to nebyla lež, jako ostatní co říkal. Je na facebooku, stejně tak jeho rodina, ale to je mi vše málo platné. Také jsem našla v evidenci dlužníků, že má exekuce. Jak dohledat takového člověka, kde se zdržuje a jakým způsobem vymoci škodu? Dík za každou radu Luca
Jděte na polici a co nejdříve podejte trestí oznámení. Jiné řešení není. Na soudě nemají prostředky ani lidi k prošetřování pobytu. Musela byste nejdříve podat občansko-právní žalobu a teprve v tomto řízení by se zjiťoval faktický pobyt žalovaného. To je ale na delší dobu a věci už budou fuč. Zřejmě byste se musela nechat zastupovat advokátem a také platit jeho výlohy. Soukromého exekutora může kontaktovat až na základě exekučního titulu, který ale teď nemáte. Tím by mohl být až rozsudek soudu.
doplněno 25.09.15 14:03:Na policii si s sebu vezměte všechny důkazy a informace, které jste shromáždila, včetně vaší korespondence. Je možné, že nejste první obětí a policie má výtečníka ve své databázi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.