Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co delat, abych se rychle neopila?

Od: jgmtatj odpovědí: 37 změna:

dobry vecer, jsem pozvana na oslavu narozenin, alkohol potece proudem, zajimalo by me jake znate rady nebo co mate vyzkousene...co pred odchodem na oslavu snist popr vypit, abych nebyla opila uz ze dvou piv ale snesla toho vic.

Nekdo rika, hodne mastne veci, nekdo hodne sladke, nekdo hodne vitaminu C...tak jestli mate neco vyzkouseneho tak poradte:) diky

doplněno 24.09.15 15:52:

dekuji vsem co venovali svuj cas napsani prispevku.

"dekuju" za rady typu- NEPIJ. Nejsem hloupa, nepujdu a nevypiju na ex flasku rumu, kdyz vim kolik zhruba alkoholu snesu. Jdu na oslavu, kde bude spousta kamaradu, ktere jsem dlouho nevidela. A ocekavam ze si budu muset s kazdym prituknout.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U mě platí co nejvíce promastit žaludek.

mamina50*

NEPÍT...jak jednoduché...nejjednodušší co se dá dělat...

saman47*

Pít s Mírou :)

hodnocení

2x

Nejít na oslavu s prázdným žaludkem( např. bůček opravdu zpomaluje opití) a i na oslavě uždibovat sem tam nějaké sousto jídla a hlavně alkohol nepít jak vodu.Zábava se přece neodvíjí od množství vypitého alkoholu. Hlavně se nesnažte držet krok s mužskýma, ty snesou daleko víc než my ženské a taky se jim rychleji alkohol odbourává.Ten vitamín C bych použila v případě kocoviny. Ale jednu radu přece jenom mám. Nemá se mezi pitím alkoholu pít káva.

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
vím o dvou metodách, jak se neopít
1) osobně odzkoušená - nechlastat
2) nezkoušel jsem, ale vím o lidech, kteří ji používali - sklenice sádla (nepamatuju si, jestli to muselo být z husy nebo z kachny) a bochník chleba, chleba namáčet v sádle a postupně mezi pitím jíst.
Motto:
I ten dobytek ví, kdy má dost *andel*

mcmerkurion*
hodnocení

2x

...pravidelný trénink

hodnocení

2x

Já si myslím, že se neopiješ tehdy, když budeš pít velmi málo. Jen usrkávej opravdu po kapičkách. V puse budeš mít příjemně a opilá nebudeš. Dělej to tak, aby ostatní viděli, že skleničku zvedáš k ústům. Nemusíš do sebe lít, ucucávej s dlouhými přestávkami. Upíjej, nepij, nelij do hlavy! ;)

hodnocení

2x

Jestli piješ víno, dej si střik, k tomu jedu čistou vodu, a když třeba půlku střiku vypiješ, dolej to tou vodou. To se dá pít dlouho a pořád to je jen dvojka vína.

Kamaradka to dela podobne. ..

Ze zacatku pije vino, pak vino s necim (voda, cola, sprite). Postupne pridava nealko a ubira vino...

Takze po par sklenickach pije skoro ciste nealko, nikdo si niceho nevsimne a neopije se :)

vilik*
hodnocení

1x

Pokud někdo není zvyklý ani na 2 piva, ať nepije. Jinak pravidla, nemíchat alkohol, začít tím víc alkoholickým a postupně ubírat(nejdřív panáka, pak pivo), nejlepší je ale pít tak, aby tělo stihlo odbourávat. To znamená, jestli 2 deci vína jsou v krvi 4 hodiny, nedám si další za půl, ale třeba za 2 hodiny. A mezitím jíst, ne proto, aby se alkohol odboural mastným, ale že při jídle se nepije tak rychle. Jinak osobně radím dát si třeba víno na náladu, pak pít džus. Nejhorší pohled je na zvracející holku. Co pak člověk opilý dělá je jiná kapitola.

hodnocení

1x

Ono jak bylo už zmíněno - alkohol se váže na tuk - mastné.

Dále - z vlastní zkušenosti vím, že je důležité NEMÍCHAT různé druhy. Tj. jen jeden typ a druh. Hláška "piju jen červené víno", případně "dnes piju jen alkohol nad 30%" - to je špatně. Piju dnes jen a pouze Plzeň 12°. Nebo - Piju dnes jen vodku Smirnoff. Více typů a druhů už je mix. Alkohol se také musí prokládat nealkoholickým nápojem - nejlépe však vodou! Nepít kávu a energetické nápoje (tam to máte i uvedeno "nemixovat s alkoholem").

hodnocení

1x

Alkohol je démon, lepší chodit do hračkářství. *smich*

Co delat, abych se rychle neopila?

bruno*
hodnocení

0x

No, něco pojíst určitě pomůže, protože zpomalí vstřebávání alkoholu, ale ten se nakonec stejně vstřebá. Výše opilosti určuje jen hmotnost konzumenta k poměru hmotnost gramů vypitého alkoholu a pak taky vyvinutá tolerance u alkoholiků (potřebuje flašku rumu, aby se trochu opil). To ale váš případ asi není. Takové pověry, jako co sníst, jsou opravdu jen pověry. Váš organismus to prostě musí metabolizovat, protože se tak zbavuje toxinů.

bruno*
hodnocení

0x

Ještě dodatek, abych jen nepoučoval a taky poradil: pít pomalu a ne často, zvláště koncentrované šnapsy. Pamatujte na přísloví starých číňanů: při první sklence člověk pije víno, při druhé víno pije víno, při třetí víno pije člověka...

stir*
hodnocení

0x

Dobré ráno.

Znám jednoho pána který chodí tajně zvracet, doma. Na veřejných místech se omluví, že dnes nemůže.

Má se za to, že ho nikdo v množství vypitého alkoholu nepřekoná.

Tak to já se raději vymluvím na lékařské vyšetření, nebo tabletky. Můžete si vybrat.

hodnocení

0x
Naši pijáci tvrdí, že vypijí třeba to sádlo, aby si zamastili jicen a žaludek, teda zalepí sliznice, kterými se alkohol vstřebává do organizmu. Tím zpomalí účinky a nedostanou najednou "šok".
A pohyb, třeba jen chůze, postávání, tanec potřebuje energii. Takže nesedět a spalovat, spalovat, spalovat...

figurek*
hodnocení

0x

hlavně nepijte na žízeň. Na flám nikdy nechoďte žíznivá.

Pivo pité na žízeň vrazí rovnou ho hlavy a gořalka ještě víc. Když víte že budete pit gořalku, pak si nejdříve dejte pár skleniček minerálky. Nejlepší je Magnesia.

No a pak bych měl ještě jednu radu, pití nemíchat.

Žádné pivo+rum+další pivo+broskvová vodka+malibu+další pivo+zelená atd.

hodnocení

0x

Znám jeden fígl, ale není to rada, která by měla být praktikována soustavně. Jen ve výjimečných případech. Jednak před odchodem vypít štamprli olivového oleje a pak, než se začne pít, tak spolknout jeden Ibalgin a hodně zapít obyčejnou vodou. Také na rautu jíst. Mám to vyzkoušené, neboť byla kdysi doba, kdy jsem se musela účastnit mnoha rautů a bez tohohle fígle, bych ten společenský nápor nevydržela ve stavu střízlivosti. A také jsem musela druhý den fungovat bez bolesti hlavy a tak dál. Ale opakuji, není to nic, co by se mělo dělat dlouhodobě.

hodnocení

0x

Předem sníst něco sýra, aspoň 30% tuku, radši víc. A jak radí ostatní, pít také něco nealko. Vědomě se do toho nutit.

wraith9
hodnocení

0x

Namastit si krk mastným je nejen nesmysl, ale dokonce nebezpečný nesmysl. Promaštěný krk netlumý účinky alkoholu pouze tlumý projev opilosti. Tudíž člověk s nenamaštěným krkme se stejně opije jako kdyby si ho namastil, pouze se bude cítit méně opilý a v tom spočívá nebezpečí otravy.

Míchání alkoholu pro rychlejší opití je také nesmysl. Stupeň opilosti závisí na množství etanolu v krvy a ne na tom, zda mícháte nápoje nebo ne.

Když spolknete-vypijete štamprle ol. oleje, nenamastíte si tím krk, ale vnitřní stěny žaludku. Má se vypít nalačno a nemá se začít pít alkohol okamžitě. Olivový olej proto, že má specifické složení, je hutnější, než jiné oleje. A vůbec, pít do němoty se nemá. Ale někdy se to stane, protože se člověk ocitne ve společnosti, kde se těžko odmítá. Já také chodila s předsevzetím, že si dám pozor, ale to člověk v proudu zábavy neodhadne. Pokud není úplný abstinent a nedá si ani decku.

wraith9

Ano, pojem krk jsem uvedl chybně ale to ostatní platí.

Může wraith9 vysvětlit své tvrzení:
-Promaštěný krk... pouze tlumý projev opilosti.- Jakým mechanismem či procesem tlumí?
A další svoje kategorické tvrzení -pouze se bude cítit méně opilý-
Celý život jsem v domnění, že to alkohol ne zcela vhodně (ve větším množství) působí na mozek a další mozkem ovládané orgány.
Ale teď koukám, že hlavně namaštěný krk ztlumí projevy opilosti, teda zlepší moji rovnováhu, nebudu nesrozumitelně blabotat, ani otravovat okolojdoucí nebo sousedku u stolu, nepustím do gatí, stiším své hlasité projevy, pojedu autem rovně, donesu domů aspoň půl výplaty atd atd atd.
Teda ten krk je opravdu zázračný! Namaštěný nenamaštěný - opiju se podle wraith9 stejně, pouze se budu cítit méně opilý.
Ochuzený o zážitky.
(Takže žádné maštění nebude, oddálí opici, olej je drahý, za ty prachy můžu mít dalšího frťana.poznámka pijana)
Nechápu ty nesmysly... Snad na ně nikdo nebude spoléhat.
Smysl má snad jen to:
-stupeň opilosti závisí na množství etanolu v krvy- i když je to jen jeden faktor, který ovlivní velikost opilosti jedince.
Alkohol z jednoho frťana položí malé dítě, stejné množství jeho děda ani nezaregistruje!
PS: naposledy mne "namaštěný krk" ovlivnil před 53 lety. Od té doby se spoléhám na mozek. Bez problémů a projevů popsaných výše. Jen na okraj.

hodnocení

0x

Před oslavou se pořadně najíst.

Každou sklenici alkoholu zapít sklenicí vody. Alkohol dehydratuje.

Nemíchat různé druhy alkoholu.

Nakonec si nedávat kávu, je dokázané, že káva zpomaluje odbourávání alkoholu. Raději pít vodu...

hodnocení

0x

Tak já už jsem naštěstí abstinent, takže dřívější problémy s výpadky paměti a kocovinou nemám, nicméně platívalo - před akcí se pořádně najíst. Nikoliv nárazově, ale v průběhu dne udržovat žaludek plný. A také mělo vliv i to, v jaké jsem byl duševní pohodě. Někdy to vyloženě sedlo, že se dalo pít neustále a v podstatě se ani netočila hlava, jindy nabraly věci velice rychlý spád.

A důležitá rada - trojboj pivo, víno, slivovice - to je naprostá jistota. Takže kombinovat nanejvýš dvě ze zmíněných ingrediencí. *smich*

hodnocení

0x

Jo,,pořádně se najíst,,ať je pak co vyhodit... A to nusíte tak pít,,když víte že nesnesete? Zkrátka nepijte

wraith9

tak pít, když to nesnesete? Člověku, který pije poprvé stačí i jedno pivo či panák! Znám z vlastní zkušenosti.

hodnocení

0x

dočetla jsem se o tomto: samoleceni.cz/... - koupíte v lékárně, je to novinka -

mělo by to uspíšit vyloučení alkoholu z těla a zmírnit tak následky, opilost i kocovinu - vyzkoušejte a napište, jestli to funguje ;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj děvče. Když se očekává, že se bude hodně přiťukávat na shledání, tak prostě hodně přiťukávat a jen tak smáčet rty. Když hodně chlastají ostatní, když to chtějí nebo musí, já přece nemusím, až do svého úplného zničení. Jsou jedinci, kteří si takhle sami sobě škodí z hecu druhých. Budeš si tohle dělat dobrovolně, když všechny protivstřebávací rady selžou?

ju*

Najít Míru a pít s ním, ožralý chlap je ošklivý, ale ožralá baba to je něco opravdu hnusného...a pozor na to když někdo tvrdí, že je abstinent, je velmi podezřelý, buď je politik, vyléčený notor, má vředy, nebo dělá tak šílené věci, že nesmí chlastat ! V tomto režimu je strašné zůstat střízlivý...politujme ty postžené.

proximus*
hodnocení

0x

Mě pomáhá dobře se najíst (promastit žaludek). Nepít rychle a např. do piva nemíchat tvrdý alkohol. Když už tvrdý, tak při tom vypusit pivo. Občas něco mastného sezobnout. Ale nejhlavnější je pít s mírou, můžete být super promaštěná, ale když to přeženete, tak to i tak může skončit na dlažbě.*blee*

hodnocení

0x

Sníst před tím něco hodně mastného a nebo vypít velkého panáka stolního oleje.To jsme za našich mladých let dělali my. :))

dbednarik*
hodnocení

0x

Koukám že na alkohol dost komentářů *pivo*

Já můžu poradit pít tak dokud neděláte to čeho budete druhý den litovat a hlavně do té doby kdy se o sebe dokážete postarat a dokážete chodit *smich* U toho sádla nebo jídla je to pravda ale za měbych vše prokládal vodou, určitě tím zamezíte kocovinu a i nějaké minerály doplníte... Druhý den doporučuji doplnit vitamíny které alkohol odbourává. Já osobně když to přeženu tak v noci chytnu nejčastěji křeč do lýtka z nedostatku hořčíku a pak nemůžu třeba 4 dny chodit.. a Bolest to je opravdu nepříjemná *smich*

PS: pijte pomalu s rozumem a nikdy se nenechte hecovat...

andri*
hodnocení

0x
Chce to leta praxe opravdu v 16ti jsem se po malem pivu valela pod stolem.Nyni zvladnu i 3 Matušky.a to piju jen prilezitostne.
Pomaha se najist,piti vody.Nejvetsi blbost je to střídat.Tvrdemu alkoholu se vyhněte.Taky se nedorazte bublinkama.Ty jsou zrádné.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak jsem si tu pročetl poslední příspěvky. Moc se mi nezdá tvrzení, že alkohol se váže na polknutý olej, případně nějakou mastnotu. Bych si myslel, že to mastné má zabránit vstřebání alkoholu do krevního oběhu. Abyl poslán dál do zažívacího traktu.

Jinak, náš kytarista měl pomůcku. Když začal strácet při hraní trsátka nebo prstýnky, končil s hraním a věnoval se děvčatům. Docela to hajzlíkovi fungovalo. Já jsem tam byl za střízlivýho odvažeče kapelních opilců. Taky dobrý. Co?

jardan
hodnocení

0x

Máte zapotřebí chlastat? Vždyť je to blbost.

janhedb
hodnocení

0x

No-jak to dopadlo?Rady bych měl-no pozdě.Ale,pro příště?Ne-ozvi se-víš-mě ten dotaz dost dostal.kolik ti je?Jinak-alkohol je droga-jak na tě působí musíš zkusit.Je lépe zkusit tos přáteli,ktěří toho nezneužijí.Jako,když vidí,že se věšíš na někoho,s kým bys jinak ani hráběmi-uloží tě do postele.Jinak-každý si to asi musí zkusit.Dobré je se pak nemět za co stydět.No,jak ti to dopadlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]