Nejste přihlášen/a.
Na částku 200 000kč, aniž bych si musel u té banky zakládat běžný účet? Díky. Adam
Nebudu zakladat novou otazku, budu pokracovat v teto otazce neb muj dotaz je skoro stejny.
Potrebuji nějaky sporici ucet, idealne vedeny zdarma bez podmínek. Penize tam budou nejaky cas lezet a aspon trochu se zurocovat aniz by clovek musel hlidat, ze ma ted vybrat z bankovamatu nebo preposlat castku sem a tam, aby to bylo "zdarma".
Nechci kompletne prejit k jine bance, mam ucet ktery aktivne pouzivam a prevest vsechny vazane platby a karty by bylo tezke. Ucet mam zdarma, ale urok nula nula nic :o(
Zkousela jsem hledat u Sberbank, mBank a Airbank, ale nemaji to napsano moc jasne a ty lepsi uroky jsou vzdy vazne na nejakou podminku. Nasel by se tu nekdo, kdo se v tom lepe orientuje a poradil by mi co by bylo nejvyhodnejsi pro mou situaci?
Všude je dnes nějaká podmínka pro získání "lepších úroků". Zde si můžete porovnat spořící účty a jejich konkrétní podmínky se zobrazí po kliknutí na lupu finparada.cz/...
0,8-1% vám dá kterákoliv banka bez podmínek. Air banka pak dává bonusový za platby kartou, podobně i equa bank - 1,5%.
Mám equa i air. Kvůli bonusu jsem si dokonce pořídil i kartu a nálepku, ač ve velké většině využívám na placení fio.U equy mám těch spořících účtů více, některé už se dnes nedají sehnat, pokud se z něho měsíc nevybralo, bylo tam okolo 1,5%, dnes už jen jedno procento. Nahradili ho novým HIT účtem, ale ten je jen do 200tis, při té podmínce buďto 10tis měsíčně příjem nebo tři platby kartou.
Nicméně pokud ještě peníze máte na stavebku a není naspořená cílová suma, nechal bych je tam. Sice ty dvě procenta vám nikdo nedá, dnes už tak 1%, ale máte to bez problémů.
Dekuji vsem za odpovedi.
Jedna se prave o penize z maleho stavebniho sporeni, ktere asi tak do roka vyuzijeme, mozna driv mozna pozdeji, takze vazat je opet na x let do sporeni opravdu nechci.
Takze kdyby nekde na sporicim ucte generovaly aspon par stovek mesicne je to lepsi nez nic na beznem uctu.
Asi navstivim nebo obvolam AirBank, EquaBank, Sperbank a ZunoBank, ale zatim mi vychazi ze
u Air Bank je pro lepsi urok podminka 5 plateb kartou mesicne
u Equa bank bud pohyb 10 000kc mesicne nebo 3x pouziti kontaktni karty
u Zuno nevybirat penize jinak vam za ten mesic neprispisou urok?!
u Sperbank sem nevycetla jaka je podminka pro lepsi urok ...
Ma nekdo s temito podminkami primou osobni skusenost?
Pokud jste peníze se stavebního spoření ještě nevybrali a pokud nejste na cílové částce, tak bych vám doporučil je tam nechat a vybrat s předstihem, až je budete opravdu potřebovat. Jestli vám spořitelna sama nezmění úrokovou sazbu, pak budete mít stále min. 2%, což je pořád víc, než v kterékoliv bance na spořícím účtu.
stavebni sporeni bylo na finalni castce a zruseno
Equa zacina vypadat zajimave, kdyby se udelali trvale prikazy, aby tam 10 000 prislo a po par dnech obratem zpet, tak by to ani nebylo nejak narocne na uhlidani ...
Jediná firma, která nevyžaduje souběžně účet a peníze vyplatí zpět ihned je ING. Ale stejně je to s odpuštěním sviňárna úroky jsou minimální.Nevím, na jak dlouho chcete peníze uložit, ale snad je lepší je dát na důchodové nebo stavební spoření a ev. n a podílové fondy běžných bank. Sperbanka je ruská, nevím, ale já Rusákům nevěřím.
aja1946: Slyšela jste někdy o pojištění vkladů? Do jaké výše jsou pojištěny atd.? Víte vůbec něco o podílových fondech, že radíte takové nesmysly? Stavební spořeni je s úvazkem na 6 let - po tuto dobu nemůžete peníze vybrat, ani jejich část! Po 6ti letech úrok nula nula nic! Jinak ti "Rusáci" jsou Sberbank!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.