Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mozne exekuovat osobni majetek?

Od: jirit odpovědí: 1 změna:

Dobry den,

mezi lety 2003-2009 jsem byl jednatelem rodinneho s.r.o. Druhy jednatel, muj otec, stejne jmeno, v roce 2007 ziskal od banky uver a podepsal vlastnorucne smenku. Jelikoz spolecnost nebyla schopna splacet, dluh se dostal v roce 2010, kdy jsem ja jiz ve spolecnosti nefiguroval oficialnim vymazanim z rejstriku, kde soud urcil povinnost s.r.o. zaplatit castku.

Ja osobne jsem si letos daval yadost o insolvenci a oddluzeni a k memu prekvapeni se mi jako veritel prihlasila banka s dluhem spolecnosti.

Ma banka narok na uhradu skody, zpusobenou s.r.o. a stavajicim jednatelem narokovat u mne, jakozto fyzicke osoby?

Dekuji ,

J.T.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lionka*
hodnocení

0x

Ano, banka může jít i po jednateli společnosti z titulu náhrady škody, ale jestli ve vašem případě má banka směnečný platební rozkaz proti společnosti, tak pohledávku nemůže uplatňovat v insolvenci po vás jako po jednateli. Insolvenční správce nejspíš takovou pohledávku popře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]