Nejste přihlášen/a.
Hezké dopoledne,
nevíte, prosím, kolik je plat prodavačky v DM drogerii? Mohla bych mít místo v Brně, kam se budu stěhovat od listopadu, ale zatím bydlím v Praze a dopředu mi tohle nikdo neřekne. Pokud by se jim můj životopis líbil, pozvou si mě na pohovor a já se až na místě dozvím, kolik by mi dávali výplaty. Jenomže v Brně budu mít nějaké náklady na živobytí a pokud by to bylo málo peněz za toto zaměstnání, místo bych vzít nemohla. A v mé situaci vyhodit cestovné do Brna s zpět s tím, že jsem jela zbytečně, si nemůžu dovolit. Děkuji moc...
V každém obchodním řetězci a jeho částech pracuji intrikánky, které dopomohly, aby platy byly tam, kde jsou. A jedna, druhé podkopává nohy a roky o sobě nevědí.
Lidl má uvedeno, že nástupní plat při 35 hodinách týdně je 14000 a po dvou letech přes 15000. Letmo jsem zahlédl plakát na prodejně.
Po 2 letech se tech 14 vysplha na 15 kvuli inflaci a celkovemu zvysovani platu v zemi samo, takze vic vydelavat prakticky nebude.
Slyšel jsem i takovou verzi, že Ty co potřebují více peněz mají si udělat kurz svařování a jít k automatu svařovat - tam je peněz podstatně více. Řidičky autobusu tam už je naplněno. A doplňování zboží a pokladny v marketech nechat studentům a mladým děvuchám.
O nedostatku svarecu, ridicu kamionu a programatoru CNC slychavam osobne (nejen v ČR) skoro 20 let a s jistotou ti muzu na 100% potvrdit, ze to je jenom hromada keců.
Precti si diskuze na Internetu nebo si zkus takovou praci najit a pochopis.
Treba na kamion te neprijmou bez nekolika let praxe na dodavce a i pak dostanes 13000 hrubeho (prumerny plat kamionaka v CR [bez diet]). Kdyby byl takovy nedostatek ridicu, jak tvrdi, tak budou zajemcum podlejzat a ne jim stavet do cesty prekazky a na konci jim dat almuznu.
Jsou to proste kecy. Never tomu.
I zde na Poradne byly prispevky od lidi, kteri se pokouseli dostat do CNC a prd.
Skutecnost je takova, ze kazdy chce zkuseneho odbornika, ale nechce mu platit. Zacatecnika nebo cloveka s malo nebo nedostatkem praxe, ktery jeste nemel cas a prilezitost ziskat zkusenosti nikdo nechce. Takze pak mame znamy zacarovany kruh: nedostatek zkusenosti = zadna prace,
zadna prace = nemoznost ziskat zkusenosti
Firmy si nechteji vzdelavat sve lidi a nechat je se ucit. Podle jejich logiky vzdelavajici a ucici se zamestnanec je clovek, ktery nepracuje a tedy nevydelava na firmu (majiteli). A kdyz se snad prece jen neco nauci, tak odejde, nekam, kde mu zaplati vice.
To se pak nemuzeme divit, ze tady neni zadny vyvoj a pokrok vpred a jsme jen montovna a zdroj tupe pracovni sily.
Synovec teď vylezl ze školy, svářečák má již ze školy, ale umí kulové, přijat byl hned jako svářeč s nástupním platem 25000kč, jen musí projít ještě jejich svářecím kurzem, tak ono to asi tak zlé nebude.
Kamarádovo syn nastoupil ihned po dokončení výučáku do fabriky k obsluze CNC (mám dojem, že dnes je to již jinak značené) na dvousměnný provoz s platem 18 000 čistého.
ctenar-souhlas,jsou to jen kecy...dělala jsem ve firmě kontrolora 12let,potom bylo málo svářečů,tak jsem šla s dobré vůle na robota i svařovat.Kdyby mě tam nechali ,měli by mí dát plat jako chlapům,takže raději tam postavili agenturníka.Prý,že nemám praxi,jsem ženská a plno výmluv.Nejdebilnější bylo,když mi řekli,že nemůžu dělat (střídat dle potřeby)dvě funkcea to si myslím,že za ty roky jsem měla v rukou i viděla více jak agenturníík.Ale proč by mě "vzdělávali"víc,to přece nechtěli,protože bych pak chtěla a měla nárok na vyšší třídu a příplatky.Agenturník na tu chvíli než vezmou jiného vyjde levněji.Jo a vzali mi příplatky "za znalosti"(dostáváme od firmy),že když dělám novou práci,tak nemůžu brát příplatky "za znalost".
Jenom pár příkladů, pokud ovšem někdo chce říci, že to je lež - znamenalo by to, že v těchto firmách pracuji lháři a podvodníci A TEN KDO BY TYTO NABÍDKY CHTĚL TAKTO ZPOCHYBNIT, NECHŤ SE PROSÍM PODEPÍŠE CELÝM JMÉNEM A PŘÍJMENÍM !
Řidič/ka Vnitrostátní kamionové dopravy
Počet volných míst: 4 Pracoviště: Jerlochovice 120, 74245 Fulnek 1, Fulnek, okr. Nový Jičín Mzdové rozpětí: od 25 000 Kč do 30 000 Kč SVÁŘEČ - SVÁŘEČKA
NC Line s.r.o. pracoviště Suchdol n.O., Komenského 233, 742 01 Suchdol nad Odrou, Suchdol nad Odrou,
Počet volných míst: 10
Mzdové rozpětí: od 20 000 Kč do 25 000 Kč OBSLUHA CNC FRÉZKY DT - BAUTRADE, s.r.o. pracoviště Svatopluka Čecha, Svatopluka Čecha 2088/13, 741 01 Nový Jičín 1, Mzdové rozpětí: od 30 000 Kč do 39 000 Kč OBSLUHA CNC Počet volných míst:2 NC Line s.r.o. pracoviště Suchdol n.O., Komenského 233, 742 01 Suchdol nad Odrou, Suchdol nad Odrou, Mzdové rozpětí: od 20 000 Kč do 30 000 Kč
Toto nezveřejnili občané rómské národnosti ani uprchlíci !
Zajdi si tam, a zajímej se o tu práci osobně. Uvidíš jak dopadneš. A zveřejnit dnes jméno na internetu = ekonomická sebevražda. Nevíš že náboráři pracovních agentur lustrují internet, FB atd, jen aby se dozvěděli o zájemci co nejvíc? Mám kamráda, který šel za jednou takovou internetovou 30000kč nabídkou. Dostal na vybranou. Základ oficiálně, a zbytek na černo. Ber neber.
Jestli zpochybnujes tech prumernych asi 13-15 tisic pro ridice kamionu do zahranici, tak si precti, co sem pisi sami ridici (treba zde). #plat+kamion . Zbytek maji na dietach, tedy cim dele jsou z domova a pracuji, tim vyssi jsou diety. Meli by je samozrejme utracet za noclehy, sprchy a jidla, ale vsichni radeji spi v kabine a ohrivaji polivky a gulase, aby vubec neco vydelali.
Byl tu i odkaz na oficialni statistiku od asociace prepravcu a tam je tech 15 tisic prumeru take. Vnitrostatni berou trosku vice, ale 25 to urcite neni. Tech uvadenych 25-30 bude s dietami, tzn. budes mimo domov.
doplněno 07.10.15 21:43:Byl tu i odkaz na oficialni statistiku od asociace prepravcu
Tak jsem to nakonec dohledal. Bohuzel odkaz uz neni funkcni.
Cesky statisticky urad uvadi 13989,- (klikni na stranku cislo 2).
...bydlím kousek rtepdloqrtep od těhle firem,ale nechci se k nim vyjadřovat.Dám příklad Autopal Nový Jičín-taky má nabídky práce ,ale při výběrovce uspěje někdo z firmy(prostě se posune) třeba na svářeče a na jeho montážní místo půjde agentůrník za levněji.Stejně tak to osobně známe z Primusu Příbor,tam se i vymluví,že došlo ke změnám a šoupnou vás na úplně jinou méně placenou práci.Dura Kopřivnivce nabízí místa,ale na bilboardu už nepíšou,že půjdete nejprve pod agentůru...takže jedna věc je co se píše a druhá jak to chodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.