Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, máme s přítelkyní problém je jí 15(mě 20) a je těhotná, mimi si chceme nechat, jen je tu problém s jejím otcem, chtěl jsem se zeptat jak to je, když si jí chci vzít k sobě, potřebuji jeho svolení?
Také zdravím. Vaše přítelkyně není zletilá, tudíž jsou za ni zodpovědni její zákonní zástupci. Takže souhlas rodičů potřeba je. To, že je s Vámi těhotná nezbavuje rodiče jejich zodpovědnosti za ní.
doplněno 22.09.15 23:35:Pokud budete v rodném listu uveden jako otec dítěte, budete mít svá práva i povinnosti. Styk s dítětem Vám nikdo upřít nemůže. Zrovna tak budete mít povinnost platit matce svého dítěte i dítěti výživné...
doplněno 23.09.15 00:02:Já ještě dodám, že pokud jste zletilý a budete uveden v rodném listě dítěte, stanete se zákonným zástupcem dítěte Vy a můžete ho dostat do své péče tudíž Vy. To by mohlo nastat, kdybyste nežádali o přiznání svéprávnosti, abyste mohli uzavřít sňatek dřív, než bude slečně 18 let. O tom všem si musíte promluvit s partnerkou i jejími rodiči..
Jedna věc je, co chcete Vy a druhá věc, že je Vaší přítelkyni pouhých 15 let. Takže si musíte holt počkat až bude mít buď věk na to, aby si mohla zažádat o zplnoletnění soudně nebo až dosáhne zletilosti nástupem 18. let.
Ano, k povolení sňatku je třeba i souhlas zákonných zástupců.
"apakes", až se bude přítelkyni blížit 16 rok, obraťte se na soud o zplnomocnění k sňatku. Soud si vyžádá posudky na vás oba u příslušných městských úřadů a pokud budou kladné, může vám soud váš sňatek povolit i bez souhlasu rodičů.
Top je vtip, nebo to myslíte vážně?
Bez souhlasu zákonných zástupců (rodičů) "si k sobě vzít"
nezletillou přítelkyni samozřejmě nemůžete.
doplněno 22.09.15 23:37:Kolik je přítelkyni přesně let?
Po dovršení 16 let byste mohli požádat soud o povolení sňatku.
16 jí bude za měsíc a je ve 2 měsici...a potřebuji k tomu povolení zákonného zástupce nebo ne?
Podívejte se na přiznání svéprávnosti v NOZ (§ 37, odst. 2)
a na povolení uzavřít /... (§ 672, odst. 2).
Myslím, že soud přihlédne spíše k zájmu očekávaného dítěte než k přání rodičů nelzeletilé matky.
Poslední věta je jen můj nepodložený názor.
Ahoj. Konečně a přesně jsi doplnil její věk. Být to početí před 15tinami, mohl jsi být docela dobře v problému. Stejně jsi ve svém věku mohl mít trochu rozum. Děvče je ještě sama děcko a ty ji přivedeš do jiného stavu. Že je ti míň? Takhle to v takhle mladém věku mívaly děvčata před rokem 1989. Mé manželce bylo 23 let, když přišla do jiného stavu a spíš ona byla považována tenkrát za zvláštní. Mezi těmi všemi šestnáctkami a sedmnáctkami. Dneska se ty děti rodí zase spíš třicítkám. Samej extrém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.