Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotná přítelkyně, je jí 15 let, naše práva

Od: apakes* odpovědí: 14 změna:

Zdravím vás, máme s přítelkyní problém je jí 15(mě 20) a je těhotná, mimi si chceme nechat, jen je tu problém s jejím otcem, chtěl jsem se zeptat jak to je, když si jí chci vzít k sobě, potřebuji jeho svolení?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Vaše přítelkyně není zletilá, tudíž jsou za ni zodpovědni její zákonní zástupci. Takže souhlas rodičů potřeba je. To, že je s Vámi těhotná nezbavuje rodiče jejich zodpovědnosti za ní.

doplněno 22.09.15 23:35:

Pokud budete v rodném listu uveden jako otec dítěte, budete mít svá práva i povinnosti. Styk s dítětem Vám nikdo upřít nemůže. Zrovna tak budete mít povinnost platit matce svého dítěte i dítěti výživné...

doplněno 23.09.15 00:02:

Já ještě dodám, že pokud jste zletilý a budete uveden v rodném listě dítěte, stanete se zákonným zástupcem dítěte Vy a můžete ho dostat do své péče tudíž Vy. To by mohlo nastat, kdybyste nežádali o přiznání svéprávnosti, abyste mohli uzavřít sňatek dřív, než bude slečně 18 let. O tom všem si musíte promluvit s partnerkou i jejími rodiči..

apakes*
hodnocení

Takže mi klidně můžou zakázat vychovávát svoje dítě?

apakes*
hodnocení

Ale já se chci o ně postarat, žít s nima v jedné domácnosti :(

Jedna věc je, co chcete Vy a druhá věc, že je Vaší přítelkyni pouhých 15 let. Takže si musíte holt počkat až bude mít buď věk na to, aby si mohla zažádat o zplnoletnění soudně nebo až dosáhne zletilosti nástupem 18. let.

Ano, k povolení sňatku je třeba i souhlas zákonných zástupců.

apakes*
hodnocení

Do té doby jí taťka psychycky zníčí...A myslíte že to soudce povolí? Svatba v 16

pt®

"apakes", až se bude přítelkyni blížit 16 rok, obraťte se na soud o zplnomocnění k sňatku. Soud si vyžádá posudky na vás oba u příslušných městských úřadů a pokud budou kladné, může vám soud váš sňatek povolit i bez souhlasu rodičů.

iz*
hodnocení

1x

Top je vtip, nebo to myslíte vážně?

Bez souhlasu zákonných zástupců (rodičů) "si k sobě vzít"

nezletillou přítelkyni samozřejmě nemůžete.

doplněno 22.09.15 23:37:

Kolik je přítelkyni přesně let?

Po dovršení 16 let byste mohli požádat soud o povolení sňatku.

apakes*
hodnocení

Ani když je těhotná? Jak porodí mi to třeba její rodiče mi můžou zakázat se sní vidět?

iz*

Její rodiče mohou zakazovat své dceři,

Vám ne, za Vás neodpovídají.

apakes*
hodnocení

16 jí bude za měsíc a je ve 2 měsici...a potřebuji k tomu povolení zákonného zástupce nebo ne?

iz*

Podívejte se na přiznání svéprávnosti v NOZ (§ 37, odst. 2)

a na povolení uzavřít /... (§ 672, odst. 2).

Myslím, že soud přihlédne spíše k zájmu očekávaného dítěte než k přání rodičů nelzeletilé matky.

Poslední věta je jen můj nepodložený názor.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Konečně a přesně jsi doplnil její věk. Být to početí před 15tinami, mohl jsi být docela dobře v problému. Stejně jsi ve svém věku mohl mít trochu rozum. Děvče je ještě sama děcko a ty ji přivedeš do jiného stavu. Že je ti míň? Takhle to v takhle mladém věku mívaly děvčata před rokem 1989. Mé manželce bylo 23 let, když přišla do jiného stavu a spíš ona byla považována tenkrát za zvláštní. Mezi těmi všemi šestnáctkami a sedmnáctkami. Dneska se ty děti rodí zase spíš třicítkám. Samej extrém.

mustang
hodnocení

0x
Zpousta lidí utekla z domu před dovršením 18tin!
doplněno 23.09.15 06:34: Spousta :)
majsterjoe*

Jo utekla, taky je hledala policie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]