Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás,
nastupuji na Vš, mám strach že mi to nepujde. Neni to moje vysněná škola. Jak by to bylo, kdyby se mi to v pololetí nepodařilo. A na letní semestr si našla brigádu a platila si soc a zdravotní pojiště? A v záři začala na jiné škole? vrátil by se mi status studenta? A co když pobírám sirotčí důchod, a pololetí bych o něj přišla. Dali by mi ho znovu v září?
děkuji moc
Pokud se to za posledních 20 let nezměnilo, přijdete o status studenta až když dobrovolně ukončíte studium a nebo Vás vyhodí. To mohou jen za určitých okolností. Těmi je (ne)složení zkoušek - ale neznamená to, že pokud nemáte nějakou zkoušku z 1. semestru, že Vás hned vyloučí, to mohou až na konci 1. ročníku. dalšími podmínkami může být povinná docházka z některých předmětů.Za určitých okolností lze neúspěšný ročník opakovat nebo studium rozložit, ale to už vařím z vody, chce to nastudovat studijní řád konkrétní školy.
Moje bývalá přítelkyně takto přežívala minimálně dva roky. Čekala na vysněnou školu a chodila po brigádách. O statut studenta nepřišla a nakonec je z ní inženýrka v jiném oboru, než původně zamýšlela (a v jiném, než kde zamýšlela přežít).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.