To určitě neřekne. Musí brát ohled na Vaše nevyhnutné potřeby a výdavky. Připravte si přehled příjmů a výdajů. Budete ho potřebovat. Pokud bývalá nebude moci mít vlastní příjem, může chtít i něco pro sebe. Takže přiměřeně k příjmům. Ale i tak Vám se to bude zdát moc, a jí to bude málo. doplněno 22.09.15 13:23: Pochopte, že na studenta 15 let se platí více, třeba dochází na internát, vrcholově sportuje, a pod. méně na ty menší, bere e ohled na náklady, třeba s jedním se často dochází k lékaři a pod. Není na to paušál. Jsou určité běžné náklady a výdaje podobné. Minimum na osobu. Někdy otec nestíhající platit "vezme roha" a děti nemají nic. Takže oni to na soudu také moc nešponují.
rd*
Jestli se najde někdo, kdo ví kolik se platí na více dětí, budu rád.
rd*
Já to chápu, jen jsem to chtěl vědět alespon přibližně, jak to v praxi je.
a tady je o tom pojednání ...hodně štěstí...vašim dětem
pepa*
Tak kalkulačka je dobrá. Celkový poměr je 39 %, takže to tak bude i na čtyři. Můžete tedy počítat max 8000 Kč. A jsme u hlavní otázky, mít víc dětí dnes je naprostý nerozum a to pro vás znamená totální finanční kolaps. Při nemoci pak nezaplatíte ani bydlení se svou stravou.
Jestli budete zdechat hlady pak vůbec nikoho nebude zajímat.
Kdybyste ještě uvedl, kolik je dětem let, tak bychom vám možná mohli na váš dotaz odpovědět. Jinak na výši výživného má vliv samozřejmě vícero různých faktorů.
doplněno 22.09.15 13:11:
Tipovala bych, že na výživném pro všechny 4 děti zaplatíte tak kolem 10 tisíc Kč měsíčně (to je pouze můj odhad).
rd*
Nejstarší syn má 15, dalším synům je 12, 6 a 3 roků.
Důležitější než Váš příjem je spíše příjem otce. Neboť jako posuzované okolnosti jsou potřeby oprávněných (tedy dětí) a možnosti, resp. příjem povinného (tedy otce).
rd*
Asi tak počítat s 10 000.
hawatt*
tak to nebude moc - v součtu to vidím kolem 4.000,- Kč měsíčně
No,rozvádět se od 4 dětí,to asi není moc rozumné,ale k věci. Známá má děti 18,16,13 a dostává 10000,-Její bývalý ale má okolo 25 tis.No,každopádně,když vám zbyde 10 tis. ,budete rád.
rd*
Chápu vaše hodnocení, mně to taky nepřijde ok, ale není zbytí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.