Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonehoda a ztráta rodičů

Od: marketal odpovědí: 21 změna:

Před 14 dny mi tragicky zemřeli oba rodiče. Je mi 22let.a v práci mi můj šéf, řekl že na něj působím psychicky roztržitým dojmem a dávám najevo svoji slabost lítostí a to prý hodnotí jako psychickou labilitu -(blázna), zarmoucením, plačtivostí a smutným výrazem.Řekl mi, že potřebuje silné a ne zbabělé pracovníky, tragická smrt rodičů je prý bezvýznamná událost, to mi osobně sdělil. On jako věřicí člověk to bere jako úlevu a zvýšení sebevědomí, než dávat najevo svoji slabost. Pokuď to do 2 dnů nehodím za hlavu tu událost,tak mne propustí ze zaměstnání kvůli tomu, že se na můj škaredý výraz nebude dívat. Potřebovala bych prý pořádně proplesknout,abych se vzpamatovala z magořiny.Jsem z toho nepochopení na dně. Co dělám, je prý ostuda pro firmu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vas sef je bezcharakterni debil. Pokud rekne, ze tragicka smrt rodicu je bezvyznamna udalost, tak to hovori za vse. Nemuze Vas vyhodit proto, ze se nebude divat na Vas skaredy vyraz. Zarmutek neni slabost. Je to pro Vas velmi smutna udalost, slusny clovek by projevil soustrast, litost a slusnost. To jak se chova on nema se slusnosti nic spolecneho. Naopak je sproste, jak se chova.

pohanka*
hodnocení

2x

Hlubokou soustrast Vám i ostatním příbuzným.

Co to je za firmu, takovou veřejně pranýřovat. Jsou zde zakázány vulgární příspěvky, ale šéfa nakopat ...

Osobně bych tragedii neustála a okamžitě byla po nehodě na neschopence. Není pravda, že v práci zapomenete, naopak, potlačíte smutek, zůstane ve Vás. Je potřeba se vyplakat, prožít žal, pohřbem to v takovém velkém rozsahu nekončí. Měla byste i být oporou k Vašim prarodičům. Možná Vaše mládí neodhadlo tu hloubku, ale udělejte to, co cítíte a neohlížejte se na práci a spolupracovníky, která a kteří toho nejsou hodni.

Přes noc si tuto novou situaci v sobě nevyřešíte, je to moc velký stres a smutek. Šéf Vás měl naopak povzbudit a nechat Vám volno, abyste se vrátila, až budete silná. Tak si má firma udržovat dobré a loajální pracovníky.

hodnocení

2x

Hodně divné. Na smrt Vašich rodičů řekl, že byste to měla považovat za úlevu a mělo by to zvýšit Vaše sebevědomí? Nevím proč, ale tenhle dotaz se mi nezdá. A vůbec, to pokračování o proplesknutí magořině se mi také vůbec nezdá věrohodné. Jen Vy víte, o jakou událost, kterou byste měla hodit za hlavu, se opravdu jedná. Nevěřím, že by se takto choval člověk. A pak, ty výrazy jsou nějak moc familierní, takto se šéf firmy se svým zaměstnancem nebaví.

marketal
hodnocení

Děkuji Vám všem za upřímnou soustrast a oporu v těžkých chvílích. Je to pro mne teď těžké období. Co jsem aktuálně zjistila, tak šéf jedná podrážděně, protože je v rozvodovém řízení, doma hádky a včera ho můj kolega viděl v baru opilého do noci.Tak asi neví co dělá on.

kupr

marketal: Pokud se ten tvůj šéf hová ke své manželce podobně jako k tobě v práci, tak se ani nedivím, že je v rozvodovém řízení.

kupr

suzymon: Píšeš, že nevěříš, že by se takto choval člověk a že takto se šéf firmy se svým zaměstnancem nebaví. To mi připadá jako by jsi byla z nějaké jiné planety a nebo si z toho možná dělala legraci, že nevíš jak to na zemi s lidmi je. Ano, vypadá to neuvěřitelné to chování jejího šéfa, ale bohužel i takoví lidí mezi námi jsou. Naštěstí ne každý je až takový. Ve firmě kde by se šéf ke mně takto choval bych asi těžko dokázal pracovat. Situace je ale taková, že mnozí jsou rádi, že vůbec nějakou práci mají a tak se snaží nějak přetrpět i takové extrémy s chováním šéfa aby o tu práci nepřišli.

Kupr, můžeš mi stoprocentně věřit, že si legraci nedělám. Mně to vyjádření toho šéfa prostě nedává žádný smysl. I kdyby chtěl být neurvalý a sprostý, tak by použil jiný význam vět. Jak může někdo ztrátou rodičů získat sebevědomí a cítit úlevu? Vám se taková reakce nezdá divná? To by musel být ten šéf přímo stupidní a mít opravdu velice nízkou slovní zásobu. A jak by se v tom případě stal šéfem zřejmě nějaké dost velké firmy, která zaměstnává více lidí?! Což vyplívá z popisu tazatelky. Mně se to prostě celé vůbec nezdá. Ale je to jen můj názor a není směrodatný. Já si myslím, že sem může napsat kdokoli, cokoli. Někdo se za nos vodit nechá, někdo ne. Jak si můžete být jistý, že to, co tazatelka napsala je pravda? Ale máte právo si to myslet. A já mám zase právo si myslet, že v tom vězí něco jiného. Připouštím, že má se svým šéfem problémy, ale podle mne to není ten důvod, který uvádí.

kupr

suzymon: Tak jako já tak i ty jsme u toho nebyli a Markétu a jejího šéfa neznáme. Nemůžeme proto tvrdit, že je to tak nebo jinak. Tvrdit, že ten šéf se takto chovat nemohl mi ale připadá dost hloupé. Připadá mi to tak jako by jsi neznala lidi jací někteří jsou nebo můžou být. Ano to popisované chování šéfa vypadá být nepravděpodobné, ale rozhodně se nedá vyloučít, že to není pravda. Jestli si to vše Markéta vymyslela nebo né to nedokážu posoudit, ale rozhodně bych si to netroufal jednoznačně zpochybňovat, že to takto určitě nemohlo být. Nezlob se i když se asi zlobit budeš, ale ty tvoje úvahy ohledně toho mi připadají být hloupé a naívní. Já ti tvoje názory nechci brát nebo tě přesvědčovat, že je to určitě jinak než si myslíš, ale pouze si dovolují s tebou nesouhlasit. Je ale vidět, že se ti to příliš nelíbí, že si někdo s tebou dovolil nesouhlasit.

Mohu na to jenom odpovědět, že jsem to takto nikde kategoricky nevyjádřila, pouze jsem vyslovila své pochyby. Ale opravdu se mýlíš, že mi vadí, že se mnou Ty a i jiní nesouhlasí. Přece tady nejsme proto, abychom svorně psali jedno a to samé. Snad je ještě dovoleno mít jiný názor, než ostatní. Nepřesvědčuji, vysvětluji, proč jsem zaujala svou pozici. Zrovna tak, jako to děláš i Ty. Jestli to má na Tebe takový dopad, tak to se fakticky omlouvám. Není v tom žádný účel. Co bych z toho měla? A jak jsi sám napsal, nikdo z nás u toho nebyl. A přesně o tom celou tu dobu mluvím. A zrovna tak nevidím důvod, proč by měkdo měl cokoliv mazat. Vulgárně se nikdo z nás nevyjadřoval. A pokud vím, ani tazatelky se to nijak zvláště nedotklo. Ona ani nereagovala a to odpovídala přímo pode mnou. Tak kde je vlastně problém? Já ho nikde nevidím. Já jenom napsala, že se mi to nezdá, ale že to je poze můj názor, který není směrodatný. Tak co se Vám nezdá?

výtka
Upozornění od sys clayman 23. 09. 2015 20:59:09
na dopisování použijte vnitřní poštu... tohle nikomu nepomůže

hodnocení

1x

Přijdete za ním a požádáte jej o konzultaci. Předem jej upozorněte, že si chcete hovor nahrávat, abyste se dokázala v budoucnu k radě vrátit a připomenout si ji. Pobavte se o možnostech znovu. Pokud řekne to samé, můžete jej v případě výpovědi zkusit zažalovat... Ale byť je to "bezcitné", zřejmě to nebude nezákonné.

kupr
hodnocení

1x

V prvé řadě bych ti chtěl vyjádřit soustrast. Stráta rodičů je pro naprostou většinu lidi tragédií. V tvým mladým věku to musí být asi tragédie dost velká. Také jsem prožíval před několika léty smrt obou rodičů a i když nezemřeli tragicky a ani oba najednou tak do dnes po několika létech když si na to vzpometu to ve mne vyvolává dost nepříjemné vzpomínky. Ono smířit se jde asi se vším, ale zapomenout na některé události to asi nejde a zůstanne to v paměti člověka navždy.

To jak se tvůj šéf k tobě chová je hrozné a až těžko pochopitelné, že vůbec se někdo k někomu může takto chovat v jeho těžkých chvílich. Místo aby tě v tom nějak povzbudil a pomohl ti ty pro tebe nepříjemné chvíle nějak překonat tak se vůči tobě chová takto hrozně a nelidsky. Píšeš, že je věřící. Nevím v co věří, ale podle jeho chování mi to na křesťanství vůbec nepřipadá. Možná, že nejsi jeho oblíbeným zaměstnancem a tak ti to tím dává najevo.

I když ti na to nedokážu nic poradit, tak ti přeji aby jsi ty těžké chvíle dokázala překonat a aby tvůj šéf nakonec dostal rozum a začal se k tobě chovat alespoň trochu lépe a lidsky.

hodnocení

1x

Měl bych sto chutí takového debila, co se k tobě takto chová a co ti řekl, zmlátit do bezvědomí.Viděl jsem hodně, ale tvůj šéf je absolutní debil.

ria*
hodnocení

1x

Taky se mi to moc nezdá, jen cinik by takovou ztrátu přešel bez slzy.. z toho bych se dlouho vzpamatovávala, je mi to líto, upřmnou soustrast. :(

doplněno 27.09.15 21:49:

šef by pochopil až by se stalo to samé jemu..

hodnocení

0x

Ufff, tak to je opravdu síla. To, že jsou mezi námi debilové je známá věc, ale že až takový, to je neskutečný. Šéf by za takový chování potřeboval pořádně namlátit hubu. Na hrubej pytel, hrubá záplata. Přeju ti mnoho sil v boji s takovým dobytkem.

asd1
hodnocení

0x

Upřímnou soustrast...

Šéf je bezohledný hovado, místo toho aby ti pomohl tak ti to ještě zhoršuje. Věřící bude těžko, leda tak že si na věřícího hraje. Proplesknout by potřeboval on.

Na druhou stranu smrt k životu patří, někdo odejde ozději jiný dřív. To je holt osud. A rodiče by tě určitě radši viděli veselou než ubrečenou, tak vzpomínej na to dobré a představuj si že jsou pořád s tebou a jen nejsou vidět.

hodnocení

0x

Markéto, tenhle šéf je naprostý idiot a věřím, že Vaše projevení lítosti a psychický stav (který je samozřejmě naprosto normální) je jen záminka. Kdyby toho nebylo, našel by si jinou, aby do Vás mohl kopat. Pokud by to bylo možné, odešla bych sama.

Jeho chování není v pořádku jak profesionálně, tak lidsky. Taková slova si nemůže dovolit, ani kdyby byl ředitelem vesmíru.

Já bych Markétě doporučila, aby zašla co nejdřív ke svému praktikovi a zůstala doma na neschopence (DG F432, to je úplně namístě), aspoň 14 dní nebo 3 týdny. Za tu dobu se trochu zklidní, zařídí si potřebné věci a bude i psychicky schopna se potkávat s kreténem, který jí dělá šéfa.

Naprosto souhlasim s inzinyrkou, chtela jsem to take napsat. Dojit si k lekari a zustat doma, potrebujete klid a ne se jeste vice nervovat. To ze se rozvadi ho neomlouva. Jestli se takhle chova i doma, tak se ani nedivim, ze se ho chce zena zbavit.

Preji hodne sil do dalsiho zivota, neumim si predstavit prijit najednou o oba rodice. Behem sekundy je vsechno jinak, plany jsou pryc, zbydou jen vzpominky a stesk. Nejblizsi lide uz nikdy neprijdou, neporadi, nezavolaji. Zivot je nespravedlivy. Je mi Vas moc lito, uprimnou soustrast.

slon

Já bych si nechal napsat DG F063 a milého šefa bych naleštěnou lodičkou nakop s rozeběhem do kou.í. I když ..., ty asi nemá.

hm*
hodnocení

0x

Nevím, jesti to pravda je, nebo není, ale kdyby se to stalo mně, nejspíš bych takovému šéfovi bez nějakého velkého rozmýšlení a asi i bez rozčilování celkem normálně řekl, že je vůl a ať si hledá náhradu, pak bych odešel a pár dní se tam neukázal. Řešil bych důležitější věci - sebe. Potom bych zašel do práce - možná si vyzvednout věci a podepsat nějaký papír, možná se nějak dohodnout, ono by mi na výsledku asi moc nezáleželo.

boss
hodnocení

0x

Nějakou ufňukanou zaměstnankyni bych také nechtěl. Je to tvůj problém a nevím, proč do toho zatahuješ svého zaměstnavatele svým chováním. V práci se chovej jak máš a po práci si dělej třeba stojky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]